Vecka 28 - trimester 3

2011-04-09 16:34:15 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(1) «


Denna vecka har varit bra. Har varit uppe och kissat de flesta nätter men det är nog vad man har att vänta sig resten av graviditeten. Har även börjat känna starkare sparkar och så drar bebis benet eller armen längs magen vilket känns lite underligt. Är iallafall coolt att man äntligen är inne i sista trimestern och att bebis om han/hon nu föds kan överleva och bli frisk! Härligt! Men han/hon får ändå stanna kvar minst 2 månader till! En annan sak som är lite trist med graviditetetn är att hyn blivit superdålig, som när man var tonåring ungefär. Och så får man inte använda medel :( Jaja det blir väl bättre efter förlossningen hoppas jag....eller?

Såhär skriver Familjeliv om vecka 28:

Kroppen
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.

Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Kommentarer
Postat av: Sofie

Du ska se att du får tillbaka din fina hy efter graviditeten. Ses snart!



Kram.

2011-04-09 @ 17:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback