Vagnen är beställd!!!

2014-01-30 21:30:10 Min dag
» Kommentarer(0) «


Jppie nu är den beställd och förhoppningsvis snart på väg hem till oss! Dock är det ingen jättestress men hoppas iaf den kommer innan bebis! Men det ska ta alltifrån 3-5 veckor!
 
 
 
 

Känslig fas?!

2014-01-30 12:38:01 Elliot 1-2 år
» Kommentarer(0) «


Just nu är vår lille grabb inne i en känslig period då han ofta vill krypa upp i famnen och mysa! Han blir även ledsen bara sådär och säger "Elliot inte borta! Elliot, mamma, pappa och Atlas" då vill han ha bekräftelse att vi inte ska försvinna! Han gillar som jag skrivit farliga djur säger ofta "börnen inte äta Elliot" och får tårar i ögonen! Idag såg han en liten griskulting på ipaden och sa då "grisen ledsen, pappa borta" och tårarna rann....lille plutt ❤️
Idag provade han sin gamla sitter som bebis nu får överta!


När kommer lillebror/lillasyster?

2014-01-29 20:29:00 Min dag
» Kommentarer(3) «


Ja när tror ni att det är dags? 
 
Jag tror att bebis kommer tidigt och det gör Jonas med...undrar varför? Kanske för att det redan känns som jag varit gravid i en evighet!
 
BF-datumet är 31 mars men när tror ni att bebis kommer och blir det en tös eller en påg?!
 
 
 
Lotta 17 mars - pojke
Henrik 20 mars - flicka
Jonas 21 mars - ?
Malin 25 mars - flicka
Anette 26 mars - flicka
Elin 27 mars - flicka
 

Vecka 32

2014-01-29 07:46:13 Min dag
» Kommentarer(0) «


Igår gick jag in i vecka 32 och om en vecka är det dags för det andra ultraljudet för att se så att moderkakan flyttat sig! Håll tummarna att den gjort det för jag är inte så sugen på att göra ett kejsarsnitt! Även om det såklart har sina fördelar! 

Just nu börjar jag mer och mer känna mig som en otymplig val och bebis försöker trycka sig ut med våld! Det är inte helt komfortabelt att sova eller sitta i soffan. Samtidigt är det en härlig känsla att ha magen och ju längre tid som går desto mer känner jag mig sorgsen att detta kanske är sista gången som jag har ett liv växande i.mig. Dock tror jag att det är så för har man haft förmånen att ha fått två friska (förhoppningsvis) barn så får man vara nöjd och det finns ju alltid risker! Men, men man vet aldrig...
 
På väg till Disney on ice! 

Min lille sjukling

2014-01-28 15:18:23 Min dag
» Kommentarer(0) «


Min lille stackare mår inte alls bra utan hade 39,4 nu när jag kom hem! Han har mest suttit i sin pappas knä hela dagen men nu har han ätit lite macka och är lite piggare och vill sjunga alla söta låtar han kan! Han vill också titta på på björnen i sin Micke och Molle-bok! Just nu älskar han farliga djur! 



Imorgon vabbar jag hela dagen men hoppas att han mår bättre snabbt! 

Elodie details

2014-01-28 13:38:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Jag har gått och förälskat mig i en snygg skötväska! Den är verkligen underbart snygg! 
 
 
Elodie Details La Baroque!!
 
Jag har alltid gillat deras saker men ännu inte inhandlat något! Det finns även åkpåse och snart dyna! Utöver La Baoque finns ju dessa skönheter:
 
Men tyvärr är skötvöskan väldigt plastig i min smak! Men dynan, åkpåsen och det andra är ljuvligt!
 
Även väskan här gillade jag inte medan åkpåsen är to die for!
Bilder lånade från Jollyroom!

Vab

2014-01-28 06:51:54 Min dag
» Kommentarer(0) «


Vaknade inatt av att vi hade en liten spis i sängen! Elliot hade 39 grader plötsligt! Stackaren har sedan haft svårt att sova och andas supersnabbt! Så Jonas får vabba fram till två så jag tar över så han kan ha sina utvecklingssamtal!  
Piggare i lördags på Väla

Hoppas bara lillplutt blir frisk snabbt 💕

Bad

2014-01-27 19:34:46 Min dag
» Kommentarer(0) «



Igår körde vi till Laholm för att bada och simma! Jag simmade 20 längder innan det började göra ont i svanken! Men det får man väl vara nöjd med! Dock kändes kroppen supertung efteråt! Sedan blev det bus med Elliot i barnbassängerna! 

Vi försöker att bada iallafall en gång i månaden för Elliot älskar det! 

Vägen hem igår var dock inte kul då det snöade, dessutom hade det precis skett en olycka på åsen 😞. 

Barnvagnsmobil

2014-01-27 16:13:00 Min dag
» Kommentarer(1) «


Jag tycker att virkade figurer är så himla söta och hittade en jättefin vagnmobil igår på Babyproffsen med just virkade djur. Tror att det blir en sådan till bebis om jag kan övertala mannen min ;)
 
 
 
Den kommer från Nature Zoo som är danskt och man kan köpa det i barnvagnsaffärer men även på Ekotjusigt. Visst är den det sötaste man kan tänka sig?!
 
Vill man ha mer färgglada djur så finns det också!

Pulled Chicken Teriyaki

2014-01-26 20:42:00 Bak och Mat
» Kommentarer(0) «


Provade ett mumsigt recept häromdagen som ni måste testa för det var urgott. Jag kommer att ta mindre ingefära nästa gång då denna tog över totalt. Jag tänker även att jag ska steka med lite grönsaker såsom lök, broccoli, morot!
 
900 g kycklingfile
1 1/2 dl soya
4 msk vitvinsvinäger
3/4 dl brunfarin
4 msk honung
1 rejäl bit ingefära
3 klyftor vitlök
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk sambal olek (ta gärna mer eller mindre)
1/2-1 dl vatten
1-1 1/2 msk majsstärkelse
 

1. Häll ner soya, vinäger, brunfarin, honung och svartpeppar i en bunke. Riv ner ingefäran och vitlöken i bunken och rör runt. Marinera kycklingen i lite av marinaden i några timmar (jag lät det ligga över natten). Resten av marinaden sparar du i kylen.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugns form. Häll i lite av marinaden  Laga kycklingen i 30 minuter.

3. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt svalna en aning. Dra isär kycklingfilerna till bitar med hjälp av en gaffel.

4. Hetta upp en panna och häll i lite vatten ihop med majsstärkelsen och vispa ihop. Häll ner den marinaden du tog undan i pannan och låt puttra upp till såsen har den konsistens du vill ha, tillsätt eventuellt mer vatten. Blanda ner kycklingen i såsen och servera med ris. 

 

 

Receptet hittade jag hos Bambi men ändrade lite! 


Näsa

2014-01-26 18:24:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


 
Börjar näsan svälla? Eller ser jag fel....hoppas att det ska dröja ett tag till men kommer inte ihåg när jag började samla vatten sist. Tror att det var efter vecak 34 iallafall. Just nu är jag i vecka 31, snart 32 och kan ha ringar på migoch fötter och annat känns normalt. Sedan att jag gått upp några kilo är ju en annan sak. Hoppas bara att amningen gör sitt även denna gång men det kan man nog inte hoppas på utan det är nog en massa promenader som behövs. 
 
Känner mig iallafall mycket snyggare nu när jag fixat håret!

Lapptäcke

2014-01-26 11:58:00 Min dag
» Kommentarer(1) «


Till Elliot sydde jag ett lapptäcke när han låg i magen. Hade tänkt använda det även till denne bebis men har så smått börjat ändra mig. Så funderar på att sy ett beige denna gång. Elliots var ju svart-vitt. 
 
Ska bara hitta lite fina tyger och var inne på Tyg.se igår och hittade en mängd fina till helt ok pris. Så det blir nog att beställa lite och sedan sätta igång :) 
 
Tyget ovan ska även användas till ett nytt babynest som ska sys då Elliots var alltför trångt!
 
Är ju alltid kul att göra egna saker som kan användas och sist använde jag täcket i vagnen under hela liggdelsperioden! 
 
Kan ju även vara kul för barnen att ha varsit så att de ev. kan ha det till sina barn. 

Spännande, spännande

2014-01-26 08:49:14 Min dag
» Kommentarer(1) «


Imorgon är det dags att beställa barnens vagn. Känns coolt att skriva "barnen" men om ca 2 månader är det dags att just skriv och prata om "barnen" då vi förhoppningsvis är tvåbarnsföräldrar då!! Jag längtar som besatt och har börjat fixa samman sånt som behövs till en liten bebis. Igår blev det några par strumpor på Väla och så har jag hämtat upp alla gratisboxar man kan få som gravid. 
 
Vi har ju det mesta redan men just krämer, oljor, blöjor och sånt måste ju inhandlas.
 
Tillbaka till vagnen...vi har ju bestämt oss för en Bugaboo Donkey. Det är den enda syskonvagnen på marknaden   där syskonen sitter bredvid varandra och som kan göras om till singelvagn. Elliot kommer ju troligtvis inte att åka vagn i all evighet och då är det bra att man kan ha den just som singelvagn. Man kan ju sedan köpa till en ståbräda. 
 
 
 
Så imorgon är det dags att beställa den för då får vi den troligtvis till sportlovet så att den kan levereras hem till oss. Det blir en helsvart variant men vi köper även till ljusa sufletter att byta av med till sommaren. Då antar jag att topplocket inte behövs utan bebis har en filt mest. 
 
 
 
Utöver det köper vi till en adapter till babyskyddet då jag älskade den funktionen med vår förra vagn, en mugghållare samt en snacktray till Elliot så han kan ha lite smått och gott att mumsa på/dricka. 
 
Bilderna lånade från Bugaboo!
 
Jag hoppas att vi blir nöjda då det ju inte är den billigaste vagnen, men förhoppningsvis får i tillbaka en del när vi säljer den vidare. 

Vecka 30

2014-01-18 13:33:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Tiden går himla snabbt och nu är jag inne i vecka 30 och det är alltså snart bara 10 veckor kvar innan vårt lilla pyre tittar ut. Jag längtar så vansinnigt mycket och vill att tiden ska gå fort samtidigt som jag vill njuta sista tiden av att bara vara enbarnsmor. Kunna ge Elliot all uppmärksamhet och htta på sådana saker som vi sen kanske inte kan göra på ett tag. 
 
Jag var på glukosbelastning i torsdags och allt såg bra ut.Ingen diabetes! Hjärtljuden låg på ca 145 tyckte jag hon sa och magmåttet var 27 vilket kanske kändes lite lite för att vara i vecka 29+? Eller? Hon sa att det såg bra ut så får väl lita på det. Ska tillbaka om två veckor och sedan är det dags för ytterligare ett ultraljud den 4 februari då moderkakan sist låg ivägen för öppningen och de nu måste se om den flyttat sig för annars blir det kejsarsnitt.  Hopaps verkligen att den flyttat sig för jag är inte så sugen på ks. Men men blir det så får man acceptera det och se fördelarna...då vet jag iaf när det är dags. 
 
Annars mår jag bra, känner bara av foglossning när jag tar ut stegen när jag går eller när jag gått/stått mycket så försöker att sitta lite mer på jobb även om det är lite svårt som lärare. Dock börjar magen vara lite mer ivägen och  jag känner mig tung i kroppen. 
 
 
 

Källaren

2014-01-18 10:10:00 Källare
» Kommentarer(0) «


Nu har Jonas börjat med källaren och det som han började med är källartrappans tak, alltså trappan till ovanvåningen fast undertill. Den har som ni ser tidigare varit vackert brun men ska nu bli lite mer fräsch och ljus! Bara grundfärgen gjorde sitt tycker jag! Sedan med två lager vanlig färg blir det säkerligen ännu bättre! Sedan ska det gipsas och målas och sättas upp hyllor till källsorteringen i trappan ned. Behöver verkligen plats till det då det tar stor plats och man inte vill ha det i garderoben (alltså bara tidningar och torra saker men ändå) som vi haft fram tills nu!
 
 
 

Till bebis

2014-01-07 12:18:20 Min dag
» Kommentarer(0) «


Har redan börjat shoppingen till bebis för det är ju det roligaste som finns...att köpa pyttesmå, supersöta plagg som man vet att den lilla personen i magen ska kläs i! Det första vi köpte var en heldress från Newbie som vi tänker ska bli bebis första plagg! 

Sedan blev det det en filt från samma märke; älskar kabelstickningen! 


För några veckor sedan blev jag tipsad om att man hade köp tre betala för två på Lindex och samtidigt 30% på bebiskläder så då passade jag på! Blev 376:- för allt istället för 930:-!!! Har jag sagt att jag gillar att fynda?! 








 



En pyjamas, tre Bodies, ett par byxor, en mössa, en stickad overall, en stickad omlotttröja, och en onepiece!!! Den prickiga bodyn tycker Jonas är lite tjejig men blir det en påg får jag matcha den med turkosa byxor helt enkelt!! 

Vi hittade även två pyjamaspåsar på Maxi! Älskar dem då det är så lätt att byta blöja med en sådan så jag köpte i både storlek 50 och 56! 



Slutligen har jag köpt de coolaste kläderna på Lindex från Littlephant:




Bola Butterfly från Mom2mom

2014-01-06 17:04:59 Min dag
» Kommentarer(0) «


url.jpg

 

Jag har suktat efter denna skönhet ända sedan jag blev gravid i juli! Jag har en supersöt silvrig bola som jag köpte när Elliot låg i magen men när jag såg denna blev jag kär...bola kombinerat med fjäril! A match made in heaven!

Dock har jag varit för snål för att köpa den då den kostade 500 och man ju främst har den bara några månader. Men när jag fick mail om att de sålde den på Mom2moms rea sloga jag till och köpte mig en julklapp till mig själv!

Fick hem den igår och den är ljuvlig!


Ett fasligt rensande

2014-01-06 10:33:39 Källare
» Kommentarer(0) «


Under hela lovet har den Anderströmska familjen rensat sitt lilla hus. Inget rum har klarat sig från städattacken utan det börjar nu bringas ordning i kaoset. 
 
Ska vi nu få plats med en familjemedlem inklusive alla attiraljer krävs det organisation då huset inte är det största. 
 
Elliot kommer få dela rum med bebis och därför har en ny byrå införskaffats som de kan kan dela. Har dock inte satt fast några knocppar då de vi fick med var ganska trista. Vill helst ha något roligare men vi får se vad vi hittar. 
 
 
 

imgres.jpg

Dessa var fina och kostar just nu 25:- på Åhlens. Får kanske ta en tur dit!

Vi har även fixat en massa i källaren då den fram till nu sett ut som ett bombnedslag. Inget kul att våndas varje gång man går dit och det blir ju några gånger i veckan då vi har tvättstugan där! Nu är det iaf lite bättre och bätre ska det bli nu när vi börjar renovera där. Tvättstugan står först på tur att bli uppfräschad! 

Idag blir det nog en tur ned dit igen för att organisera lite till. Sedan blir det nog att rensa i smyckeslådan och kanske i några skåp i köket som ännu inte mött sitt öde. 

 

En skön känsla infinenr sig när allt är ordning och reda!


Malmö med de bästa

2014-01-05 12:56:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Igår körde vi mot Malmö för att lämna julklapparna till Jonas farmor Anna. Efter det stoppet besökte vi ILVA, Stoff och Stil och XXXLutz. Det blev en prydnadskudde till Elliot och två korgar till skötbordet och så en liten elefant som han förälskat sig i samt några delar till Briojärnvägen! Hittade tyvärr inget tyg som föll mig i smaken...får helt enkelt vänta och se om det blir en tös eller påg för det var till deras rum tyget var tänkt! Måste klä om puffen samt skötbädden! Tänkte även gör ett nytt babynest då det jag gjorde till Elliot kändes trångt. 
 
 
 
Vi hann även med en tur i stan där vi åt god mat på Jensens Böfhus medan Elliot sov middag! Vi gick även en runda, färmst på Triangeln som blivit jättestort och fräscht! Blir nog lunch där nästa gång då de hade flera asiatiska restauranger!
                                                                     
 
 
 
 
En mycket mysig dag efter allt hemmasittande på grund av kopporna. 

Poxclin

2014-01-05 09:36:27 Min dag
» Kommentarer(1) «


Förra lördagen upptäckte vi att Elliot hade vattkoppor så då googlade jag hur man skulle lindra på bästa sätt och fick svaret: poxclin!
 
Vi gav oss iväg för att leta upp detta dundermedel men det var slut överallt (verkar som att alla har vattkoppor just nu)...efter att ha letat och ringt flera apotek hittade vi tillslut det på Familia!!!
 
Sedan dess har vi smörjt honom tre gånger om dagen och han har inte kliat en enda gång. Han har haft det relativt lindrigt men iallafall...innan medlet kliade han på natten och var leden men sedan vi började inte en enda gång! Så mitt tips är att prova Poxclin när era barn får vattkoppor! 
 
Nu mår han bra igen och kopporna ramlar av!
 
 Kostade 200:- på apoteket på Familia!