Glad Valborg!

2011-04-30 14:25:32 Fest
» Kommentarer(1) «


Hoppas att alla får en mysig Valborgsmässoafton idag! Vi ska snart åka hem till Martin, Marlene och deras Hugo!!! Ska bli kul att ses för det var evigheter sedan!

Tyvärr blir det ingen brasa ikväll då det är för torrt men det är kanske lika väl då många små djur dör då!!


Lånad av google.se

Vem är du och när kommer du?

2011-04-29 13:32:28 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(3) «


Än så länge ser listen på gissningar ut såhär. Men jag vet att fler gärna vill komma med förslag ;)

2 juli            Pojke           Pappa Jonas
5 juli            Pojke           Cathy
6 juli            Flicka           Natalie
8 juli            Pojke           Sofie
12 juli          Pojke           Marlene
14 juli          Flicka           Malin och Henrik
21 juli          Pojke           Mamma Lotta

                    Flicka           Gammelmormor Elsa
                    Flicka           Kerstin
                    Pojke            Mona
                    Pojke            Leif
                    Pojke            Birgitta
                    Flicka            Kurt
                    Flicka            Uffe
                    Pojke             Annika
                    Pojke             Mirella

Än så länge verkar det som att fler anser att det är en pojke....spännande!!


Vecka 31

2011-04-29 12:58:00 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Idag går jag så in i vecka 31 och igår var det 10 veckor kvar till lillfisen ska komma. Kul att så många gissat på när han/hon kommer men tycker att fler kan komma med sina gissningar. Ska fundera ut ett bra pris till den som hade rätt på dag och kön!!

Denna vecka har jag börjat känna mig stor och otymplig och tror att jag samlat på mig en del vatten då fötterna svullnat upp och det är svårt att ta på ringarna! Börjar även få lite ont nere i ryggslutet vilket nog är fogarna som spökar. Annars känns det bara bra och snart ska vi till barnmorskan för att mäta magen och lyssna på hjärtljuden. Alltid lika spännande varje gång.

Såhär står det om vecka 30 på Familjeliv:

Kroppen
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.

Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet
Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


William och Kate

2011-04-29 12:39:49 Fest
» Kommentarer(0) «


Då var det dags för det kungliga bröllopet i England. Alltid lika kul med bröllop!! Trodde dock att Kate skulle ha en lite mer avancerad klänning!! Men den var fin med sin spets!! Lik Grace Kellys som jag tycker är underbar!!

Dessutom ser det ut som att hon har liljekonvaljer i sin bukett och det är ju min älsklingsblomma! Men min bukett var finare tycker jag! Och det är väl skönt??Bilden är lånad från HD


Grace Kelly

10 veckor kvar

2011-04-28 22:24:35 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Idag är det bara 10 veckor kvar tills vår lille bebis är beräknad att komma! Ser så mycket fram emot att få träffa den lilla person som bor i min mage!

Det märks att det börjar bli trångt därinne för man känner sparkarna på ett annat sätt. Är lite mer som tryck!

Imorgon är det dags för besök hos barnmorskan igen. Får hoppas att blodvärdet är bättre denna gång!!


Åter på jobb

2011-04-26 22:15:56 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Då var lovet slut och man har börjat jobba igen. Eleverna var lediga idag så det blev en mjukstart med en massa planering på förmiddagen. Eftermiddagen spenderades med den nya läroplanen! Alltid lika kul ;)

Det kändes dock lite konstigt att börja jobba då lovet mer kändes som sommarlov än som påsklov eftersom vädret var så bra. Men det är bara 8 veckor till lovet och av dem är det bara 4 veckor som är "hela". Så det är
inte mycket man kommer att hinna med.

Tydligen har magen växt under denna lediga vecka för jag fick massor av kommentarer om det. För min del känns den inte större men det är klart, det är väl svårt att se själv :)


Vecka 14


Vecka 30 

En helt underbar födelsedag

2011-04-25 19:19:41 Vardagen
» Kommentarer(3) «


Igår väcktes jag ju av mina fina pojkar. Sedan körde vi (bara Jonas och jag, Atlas fick stanna hemma) till Höganäs för att gå på lager 157 som precis öppnat. Det var väldigt stort och hade en del kul saker men för min del blir det att åka dit längre fram, för här fanns inga gravidkläder (surprise!). Jonas hittade dock ett par slappe-träningsbyxor för 100:-, lagom pris!

Var även inne en runda på bok-outleten och hittade en bok som verkade bra. De hade även mängder med böcker om trädgård mm så har man en sådan så bör man köra dit för det var bra priser. Ca 70-80:- Vi gick också in på Kosta Boda och Boda Nova men hittade (som vanligt) inget. Inte så kul att köpa inredning när man inte vet var man ska hamna.Sedan körde vi ned till Höganäs hamn och strosade lite innan vi körde till Vikens hamn där de tydligen har en Phuun Thai-restaurang precis vid kajkanten. Så vi satte oss ned och beställde in en kycklingspett med jordnötsås och en pad thai (nudlar) med kycklig. Maten var supergod och det var verkligen sagolikt att sitta vid hamnkanten i solen och äta. Tog även en god friterade bananer med glass som avslutning och den var även den helt gudomligt god. Jag älskar friterade bananer med glass!!!Kvällen spenderades framför datorn och framför Tv:n. Kollade Bones och ett avsnitt av Lost (från boxen) när vi åt kvällsmat vilket bestod av baguetter med skinka, soltorkad tomat, ruccola och mozzarella. Mums mums!

Måste även passa på att tacka för alla gratulationer!!! Kul att så många tänkte på mig!!! Det uppskattas verkligen!

Pojke eller flicka?

2011-04-24 11:27:58 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(5) «


Kom igen nu! Några fler kan väl gissa?

2 juli            Pojke           Pappa Jonas
8 juli            Pojke           Sofie
21 juli          Pojke           Mamma Lotta

                    Flicka           Gammelmormor Elsa
                    Flicka           Kerstin
                    Pojke            Mona
                    Pojke            Leif
Hipp-hipp hurra för lilla mig!

2011-04-24 11:22:06 Fest
» Kommentarer(0) «


Idag väcktes jag av Atlas som sjöng för mig när husse var nere och skulle köpa frallor. Sedan kom även Jonas och sjöng för mig och hade med sig god frukost. Han hade dukat allt fint på brickan som vi köpte i Tanzania förra sommaren som är ämnad just till detta ändamål.

Målningen på brickan kallas Tinga-tinga efter den första som målade på detta sätt. De målar tydligen med cykelfärger vilket faktiskt blir riktigt fint. Vi har även köpt två vanliga tavlor som vi kan ha när vi fått mer plats. Den lilla skylten med Happy Birthday fick jag när jag fyllde 24 i Malaysia!Idag har vi planerat att köra till Höganäs för att gå på outleten Lager 157 om Jonas orkar. Sedan blir det nog eventuellt en middag ute eller kanske hämtmat. Får se hur det blir! Oavsett är det härligt väder så jag har nog inte haft någon varmare födelsedag förrutom denna då vi var i Malaysia på Tioman Island:Firandet av Jonas mormor

2011-04-24 11:03:13 Fest
» Kommentarer(0) «


Igår hämtade Mona och Leif mig vid halv tolv och sedan körde vi ned mot Malmö. Vi hade bokat på Kronprnisens restaurang Översten som ligger 26 våningar upp och har en fantastisk utsikt över Malmö. Efter en stund kom Inga-Lill som blivit hämtad av Jonas moster Kerstin. Jag tror att hon blev överraskad och glad! Hon hade nämligen inte fått reda på någonting.


Födelsedagsgrisen

Maten var god men ralativt dyr, antar att det är främst utsikten man betalar för. Jag åt iallafall en fiskplanka som var god men lite smaklös. Dessutom var mannen som äger det väldigt speciell och snobbig vilket känns trist. Ingen person som borde arbeta med ett serviceyrke inte!


Härlig utsikt

Efter middagen åkte vi hem till Kerstin i Bunkeflodstrand och åt mumsig tårta. Det var verkligen härligt att sitta ute på deras altan och njuta av solen! Vi åkte väl hemmåt vid halv sex och på kvällen åt Jonas och jag en pizza och kollade på Smartare än en femteklassare.


Anahita med Budapestlängderna


Fin blomma och presenter


"Farmor" och "farfar"

Gissa kön och födelsedatum!

2011-04-23 10:21:25 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(2) «


Tänkte att det kunde vara kul om alla fick gissa på när ni tror bebis dyker upp och om det är en pojke eller flicka.

Vi trodde först att bebis skulle komma runt den 1 juli. Sedan sa barnmorskan att det snarare var runt den 13 juni, vilket kändes lite tidigt. Sedan sa första ultraljudet att bebis skulle komma den 10 juli och det senaste datumet vi fick var på det sista ultraljudet och då är han/hon beräknad till den 7 juli!

Så vad tror ni?

2 juli            Pojke           Pappa Jonas
21 juli          Pojke           Mamma Lotta
Grattis Inga-Lill på 80-årsdagen!

2011-04-23 09:52:17 Fest
» Kommentarer(0) «


Idag fyller Jonas mormor 80 och vi ska ned till Malmö för att överraska henne med en middag på Kronprinsens restaurang Översten. Ska bli mycket trevligt att träffa Jonas släkt men tyvärr är Jonas sjuk så han följer inte med. Så bebben och jag får representera familjen Anderström, något Jonas sa i morse.


Min farmor till vänster och Jonas mormor till höger

Sommar i luften

2011-04-22 21:39:18 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har det verkligen varit den finaste dagen detta året. Tänk att det kan vara så skönt i april. Får verkligen hoppas att det håller i sig så att vi får en underbar vår/försommar! Känner inte alls för att ha 10grader utan 15-20 minst är lagom för min del. Började dagen med att tvätta (var verkligen behövligt då alla underkläder låg i tvätten) vilket inte är det roligaste. Sedan körde vi till Råå Vallar och Jonas spelade minigolf med Mona, Leif, Michael och Anahita medan jag höll i poängräknandet och solade samtidigt. Som vanligt var Jonas mycket tävlingsinriktad och vann med ett poäng över sin pappa efter att sista rundan spelats 3 (!!) gånger!

Sedan körde vi ned till Norra hamnen och satte oss på Dunkers och åt lite god mat. Blev en bakad potatis och en Caesarsalld för vår del. Anahita tog ett glas rosé som såg sååå gott ut. Längtar tills i juli då man iaf kan dricka något glas (tror jag?!). Var helt underbart att sitta ute utan att frysa, blev tom lite röd!

Jonas är iväg och träffar kompisar ikväll så jag har passat på att se den senaste Harry Potter-filmen och den var faktiskt bättre än vissa av de andra så den kan jag rekomendera. Trist bara att behöva vänta på fortsättningen tills nästa släpps!

Fina bebiskläder

2011-04-22 12:01:38 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(1) «


Oj vad det finns mycket fint att köpa till små bebisar! Var ute en runda på Väla igår eftersom Oscar var här och hälsade på Jonas. Gick runt till alla butiker och kollade och det finns ju hyur mycket gulligt som helst. Svårt att låta bli att handla.

Dessa söta plagg kommer från Lindex:

Dessa kommer från KappAhls Newbie-serie och är bara för söta. Om inte vi får en tös så får kanske kompisarna det och då är dessa klänningar ju bara för söta:
Från HM kommer dessa:


De sista är naturligtvis till en flicka och de innan till en pojke. Hatten hade varit fin och matchat pappas!


30 veckor

2011-04-22 10:49:20 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Nu har jag då gått in i vecka 30! Känns härligt att vara så långt gången! "Bara" 10 veckor kvar eller något sådant. Finns ju en stor chans/risk att man går över tiden och då kan det ju dröja ytterligare två veckor. Denna veckan har jag börjat få lite mer ont i ryggen och har även haft svårt att somna då kroppen börjar bli mer och mer otymplig. Hade även väldigt ont i bäckenet när jag varit på GeKås i ett antal timmar. Men annars är allting bara bra!!


Såhär säger Familjeliv om vecka 30:
Kroppen
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet
Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
Påskmiddag hos mormor

2011-04-22 10:03:16 Fest
» Kommentarer(0) «


I onsdags var vi hemma hos mormor för att äta en god (och lite tidig) påskmiddag. Mamma och pappa åkte till Spanien idag så därför tog vi det lite tidigare än vanligt. Var iaf supergott med sill, ägg, lax, och en massa annat gott. Alltid kul att träffa släkten; farmor, Bo och morfar var med de också!

Mormor tyckte att jag var stor och att jag faktiskt passade i det bruna håret vilket var lite överraskande då hon brukar förespråka ljust även om hon själv är mörk ;)


Ny tunika från GeKås!


Vårfin farmor och uppsnoffsad Bo


Trött morfar


Söt make och überglad lillenbror


Mumsig påsktårta

Tack Babyland och Apoteksgruppen

2011-04-20 12:50:46 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(3) «


Har varit och hämtat ut två olika paket i veckan.

Det ena var en Babybox från Babyland och är man intresserad hittar man det här. I det paketet kan man även få en blöjhink vilket vi nappade på. Kul att testa om det är något. Dock är påsarna dyra men är de bra så är de. I det paketet fick man förrutom det på bilden en provtidning. 

Det man fick var alltså en nappflaska från Philips Avent, 4 blöjor från Pampers + 20:- i rabatt på ett stort paket, babyolja från SebaMed, amningsinlägg, tre skedar, två olika slags servetter, en massa reklam och en reflex från Tradera. Alltid trevligt när det är gratis ;)


 

Såhär ser blöjhinken från Angelcare ut, och det medföljer en omgång påsar!


Från Apoteksgruppen hämtade jag ut en Baby to be-box som man hittar info om här. Den kan man hämta ut på Apoteket på Drottninggatan i Helsingborg.

I den fanns en tidning, en nappflaska från Philips Avent, tuggumi, en necessär med babyprodukter från Sebamed och så en massa reklam.

 

Våren är här!

2011-04-20 12:13:10 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Nu är äntligen den underbara våren...eller snarare försommaren här! Förra året blev det ju ingen vår så det är underbart att den är här nu!

Igår gick jag och Jonas ner på stan. Först en tur till sportfiskebutiken för att kolla lite priser (tydligen MYCKET billigare på Ullared som allt annat) och sedan ner till KappAhl där vi hade fått en kupong på en gratis body som vi hämtade ut. Den var från deras Newbie-serie som ska passa extra bra till nyfödda. Dessutom hade den omlottknäppning som sägs vara bra i början då man är extra försiktig och inte vågar pilla för mycket med huvudet. Köpte en body som var beige-blå-grå och vit-randig. Passar bra till vita byxor eller ett par bruna som vi köpte i måndags på GeKås.


Söt va? I storlek 56!

Efter det stoppet gick vi till Mezzo och delade en meze-tallrik. Man får massor med olika röror, oliver, vindolmar och annat musigt serverat med bröd för bara 89:- och det är mycket så det räcker för oss att dela. Det var helt underbart att sitta ute i solen och inte det minsta kallt. Tog tom av jackan :)


Mums va gott!

När vi var mätta och belåtna drog vi oss nedåt Norra Hamnen och Gröningen och med oss hade vi varsin glass från Pistachia. De har verkligen mumsig glass även om min choklad inte var de godaste jag ätit.


Bebis och jag njuter i solskenet. För dagen klädd i ny jacka och topp från GeKås.

Sedan slappade vi mest under kvällen. Härligt med lov när man kan passa på att varva ned. Nästa rriktiga lov är ju sommarlovet och då är det ju snart dags för bebis att komma! Kanske är man mindre lugn då?!

Ullared/ Gekås nästa!

2011-04-18 07:52:40 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Idag ska jag och älsklingen köra upp till Gekås för att fynda lite hade vi tänkt! Jag behöver verkligen en jacka som går om ;) och lite annat! Ska bli kul att komma dit, sist vi var där i november med Helena och Sofie mådde jag pyton. Blev alldeles utmattad och tyckte att det var trist! Och det hör INTE till vanligheterna när det gäller mig!

 
Ska även möta upp Malin och lämna över filmkameran från Mona då Malin ska till Berlin i nästa vecka och vill filma lite! Kul att få träffa Malin lite kort, var ju ett tag sedan sist!


Ännu en härlig söndag

2011-04-17 11:15:12 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Nu ska Jonas och jag strax bege oss ut! Idag är det jättefint väder vilket känns bra efter den mörka, och regniga lördag som var igår. Idag ska vi först kolla på en bil och sedan blir det letande efter skor till mig. Har ju mina svarta Converse och en massa ballerina men hade varit kul med något mer uppklätt!

Efter det blir det en tur till IKEA för att köpa några extrakuddar till mig. Är jobbigt att somna och sova gott så tänkte testa om det hjälper med kuddar som stöd! Håll tummarna att det gör det! Måste även köpa stora blå kassar då vi använde de andra till grus och sten när vi sålde akvariumet. De blå kassarna är oumbärliga vid tvättandet och det börjar bli dags för det då mina strumpor börjar ta slut ;)

Idag blir det även ett Fredriksdalsbesök då det är gratis om man har HD-passet. Vi har dock inte något men Mona och Leif hade så vi lånar deras! Passar verkligen perfekt i detta fina väder!En sådan vill Jonas ha!

Träffa Jenny, Anders och barnen idag

2011-04-15 16:20:36 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Igår var mina kära svärfäldrar på GeKås och där mötte de upp Jenny, Anders och deras söta barn Julia och Felix. Jag antar att det blev en massa shoppande eftersom det hör till ;) Är faktiskt lite avis men Jonas och jag ska åka dit på måndag hade vi tänkt oss. Vill ju se vad som finns till lillbebbe!

Nu befinner de iallafall sig på skånsk mark så snart ska vi bege oss mot Bjuv för att träffa dem. Senast var i Marholmen runt årsskiftet så magen är ju något större nu! Är alltid kul att träffas då det tyvärr blir alltför sällan! Får boka in en resa uppåt i sommar eller höst!
På vårt bröllop förra vårenFelix i Marholmen med fina julklappar

Vecka 29

2011-04-15 16:03:30 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Denna vecka har varit ganska seg fast mest ur jobbsynvinkel. Ur graviditetssynvinkel har den varit bra! Känns skönt att veta att man inte fått diabetes och att allt annat var bra med bebbe och även att vi fått tid till föräldrautbildning. Ska bli kul med lite info!! Vad gäller graviditeten börjar jag få lite mer ont i ryggslutet! Annars känns det bra tycker jag!

Såhär står det på Familjeliv om vecka 29:

Kroppen
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

70% avklarat

2011-04-14 22:20:27 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Då har det alltså gått 70 % av graviditeten vilket innebär att det är mindre än en tredjdel kvar! Härligt! Fast jag antar att denna sista del blir den tyngsta och jobbigaste! Det sköna är att det bara är 2 månaders jobb kvar! Skolan slutar nämligen då...sen blir det några dagar extra naturligtvis men vet ibnte riktigt vad som ska hända då. Kanske blir till att packa eftersom skolan läggs ned men det kan jag nog kanske inte göra så det blir väl någon annan uppgift, att planera känns mindre relevant ;)


Kort dag och ännu en mysig fika

2011-04-13 22:23:35 Vardagen
» Kommentarer(2) «


Idag blev det en kort dag på jobb. Äntligen var det min korta onsdag efter ett antal långa onsdagar! Ska egentligen sluta tidigt varannan men det har kommit en massa emellan! Började iaf dagen med nationella provet i engelska för 9an och denna gång var det uppsatsen på tapeten! Verkar ha gått bra men har inte börjat rätta än så vi får väl se!! Sedan rullade det på som vanligt. Dock kändes dagen som en torsdag vilket alltid är jobbigt för visst hade det varit skönt med fredag imorgon?! Tror att det beror på att det snart är lov!

När jag slutat åkte jag in till stan för att möta upp några blivande mammor för en trevlig fika. Kan konstatera att min graviditet än så länge varit lugn och harmonisk vilket är skönt!


Ny hårfärg


Stor mage!


Glukosbelastning

2011-04-12 19:53:16 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(3) «


Idag har jag varit hos barnmorskan för att kolla så att jag inte hade fått graviddiabetes. Jag var där redan vid halv åtta och fick då ett stort glas med glukos blandat i vatten, alltså en supersöt dryck! Hade tagit med en halv citron som de pressade i vilket gjorde det drickbart!

När jag druckit det skulle jag sedan sitta i två timmar och efter det tog de ett blodprov för att se att min kropp lyckats bryta ned sockret. Det hade den gjort så nu slipper jag tänka på det! Däremot var blodvärdet inte jättebra så jag får väl käka mer broccoli och leverpastej! Fast kanske inte ihop?!

Under tiden var jag även inne hos barnmorskan och mätte magen, lyssnade på hjärtljuden och tog ett blodtryck! Allt var bra vilket känns skönt. Magen hade växt 2 cm och är nu uppe i 28 cm! Verkar följa veckorna!!

När vi lyssnade efter hjärtljud var bebis mycket aktiv och ville inte alls ligga stilla. Men det lät bra det vi hörde! Fick även höra när han/hon hickade!!!


Har även fått tid för föräldrautbildning, ska vid under de första tre fredagarna i maj! Ska bli kul att få lite info och träffa andra föräldrar! Det verkade vara föräldrar som ska ha i juni och juli och det passar ju bra!Mysig söndag

2011-04-11 20:53:58 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Igår hade vi en mysig söndag. Vi sov ganska länge även om Atlas naturligtvis väckte oss vid sex! Sedan slappade vi och efter det körde vi hem till mamma och pappa där vi diskuterade om vi kan låna stugan i höst om vi nu inte hittar något annat boende, vilket gick bra! Skönt att veta att man iallafall har någonstans att bo!

Vi fick även årets första grillade vilket var supergott! Så man längtat efter våren och sådant våren för med sig såsom grillat, rosé (jaja jag får väl spara det till nästa vår) och ballerinaskor! Hoppas nu bara att det håller i sig så att det inte blir som förra våren då det var dåligt väder nästan fram till vårt bröllop den 22 maj! Nu längtar jag till sommar, sol och bad!

Efter middagen bar det av hemmåt och så vilade jag lite innan det var dags för veckans Yoga-lektion! Denna gång pratade vi om själva förlossningen och om smärtlindring!

 
I somras på Zanzibar!För ett antal somrar sedan i Jesolo!

Mammafika

2011-04-09 16:52:21 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har jag varit iväg och träffat en massa gravida tjejer över en fika. Tänkte först att det kunde bli lite stelt men det var verkligen trevligt och vi pratade en massa som om vi redan kände varandra. Så det blir verkligen fler gånger! Kul att träffa några som är i samma sits som man själv. En av dem ska ha närsom och sedan är det några som har BF ungerfär samtidigt som jag och så några i oktober. Sedan var det några som inte kunde denna gång som nog ska ha i september! Tänk va kul när alla sedan träffas med våra små! Härligt!

Efter fikan tog jag en tur till HM och där hittade jag en söt topp och en kofta! När hyn är kass och man inte har några former så är det extra viktigt att iallafall klä sig så man känner sig fräsch!

Nu har vi städat för fullt för att få helgfint och om en timme ska vi bege oss  hem till söta Anna på fest! Grattis i efterskott säger jag!

 
Fia och Anna på vårt bröllop!

Vecka 28 - trimester 3

2011-04-09 16:34:15 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(1) «


Denna vecka har varit bra. Har varit uppe och kissat de flesta nätter men det är nog vad man har att vänta sig resten av graviditeten. Har även börjat känna starkare sparkar och så drar bebis benet eller armen längs magen vilket känns lite underligt. Är iallafall coolt att man äntligen är inne i sista trimestern och att bebis om han/hon nu föds kan överleva och bli frisk! Härligt! Men han/hon får ändå stanna kvar minst 2 månader till! En annan sak som är lite trist med graviditetetn är att hyn blivit superdålig, som när man var tonåring ungefär. Och så får man inte använda medel :( Jaja det blir väl bättre efter förlossningen hoppas jag....eller?

Såhär skriver Familjeliv om vecka 28:

Kroppen
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.

Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

För dyrt

2011-04-07 22:37:38 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Tyvärr så hade mäklaren fått utgångspriset som bud så vi får lägga ned det fina huset! Men det kommer fler får vi hoppas! Men lite trist är det allt då det var ett drömhus både i mina och Jonas ögon! Jaja....det var inte meningen!

Vår buskatt

2011-04-06 21:29:41 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Atlas är verkligen en busig katt med mycket liv. Häromdagen sa vi till varandra att han verkligen gör livet roligt. Han vill gärna vara med mycket och följer oss från rum till rum. Ska bli spännande hur det blir när vi flyttar till större, om man ändrar sig eller fortsätter vara samma kisse!
Dumlekakor med Noblesse

2011-04-06 21:12:55 Bak och Mat
» Kommentarer(3) «


18 st
200 g matfett
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
18 st Dumlekolor
1 ask Noblesse (rosa)
folieformar

1. Blanda fett, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
2. Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en kola i varje. Lägg i form.
3. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i c:a 10 minuter.
4. Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje så att chokladen smälter.
5. Ställ sedan kakorna i kylen.

Mums!
Bakat och fixat tex-mex

2011-04-06 19:58:02 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Nu är det snart dags att äta. Idag blir det tortillas med köttfärs och grönsaker tillsammans med salsa, gräddfil samt guacamole. Mums! Ska bli gott!

Samtidigt som jag gjort maten har jag även fixat lite fika till morgondagen då vi ska till Landskronabadet med killarna. (För några veckor sedan var vi på bio med tjejerna!) Gjorde iallafall dumlekakor med Noblesse....lägger upp receptet när vi ätit! Fick dessa för några veckan på jobb och de var gudomliga, hoppas att mina blir lika bra som Stefans!

Annars har dagen varit bra. Har fått frågan om vi vill köpa en av tomterna i Munka Ljungby men vi är osäkra, just nu känner vi nog för ett äldre hus! Men man vet aldrig. Är nog för att vi förälskade oss i huset igår...


Vilket hus

2011-04-05 19:18:03 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Det var verkligen ett hus i min smak! Kändes som mitt hus när jag var där inne! Stort och luftigt och snyggt inrett! Allt var väldigt ljust med vackra fiskbensparkettsgolv i vardagsrum och matrum! Toaletten var helt nygjord och väldigt snygg! Köket däremot hade ursprungsskåp från -33 vilket var charmigt! Ovanvåningen var även den rymlig med tre sovrum och så fanns det en vind som man hade kunnat göra vid till ännu ett rum!

Nackdelarna vara att det bara fanns en toalett och satt taket nog hade behövt bytas samt att det hade behövt dräneras (precis som alla andra gamla hus!).

Tyvärr är ju huset lite dyrt, men kanske någon kan bidra med några hundratusen?! Hade uppskattats ;)

Bild 1: 5 rum villa/radhus på Sandlyckevägen 42, Ängelholms kommun Vejbystrand
Bilden är lånad från Svensk Fastighetsförmedling. Kolla in huset här!

Titta på hus

2011-04-04 22:08:06 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Imorgon ska vi iväg och titta på ett fint hus i Vejbystrand. Det är precis ett sådant hus vi alltid letat efter, det är ett 30-talshus som är lagom stort, har en stor härlig trädgård, det ligger bra till och inte alltför mycket att fixa med!

Vad glad jag hade blivit om vi hamnat där! Tyvärr blir det nog svårt att köpa något just nu då ingen av oss har fast jobb och jag är märkbart gravid! Lite svårt att säga till bankmannen att vi kommer att klara det även om
båda är arbetslösa/mammalediga! Även om jag vet att vi hade klarat det för vi räknar med sådant i våra kalkyler!

Så frågan är vad vi ska göra när bebbe dyker upp?! Fasar för de tre trapporna och våra myskogrannar! Jaja det löser sig säkert!


Riktigt så illa är det inte ;)

Vecka 27

2011-04-04 21:54:04 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Den senaste veckan har varit bra den med. Har dock börjat få lite ont i ryggen och i benen när jag gått mycket! Dessutom får jag som ett slags håll när jag går för snabbt. Vaknar fortfarande på natten, men speciellt om jag druckit mycket på kvällen. Men det är bra för då passar jag på att ta mina järntabletter! Så det onda för gottt med sig ;)

Såhär säger Familjeliv om vecka 27:

Kroppen
Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.