Tävla om ett Liberokit hos Denize

2011-02-17 14:58:30 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Ännu en tävling och denna gång gäller det ett stort kit med blöjor och annat trevligt! Det är På Denize blogg denna gång. Kolla in!

Det du kan vinna är följande:

*Gosefilt
*Babyolja
*Babyzink
*Babytvätt
*Amningskupor
*Babyservetter
*Necessär med prover
*Rabattcheckar
*Gravidbok

Så varför inte försöka?

Hustitt

2011-02-16 19:24:51 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Idag har vi kollat ännu ett fint hus! Denna gång i Ängelholm! Båda våra föräldrapar var med viket känns tryggt då de har lite större koll på det här med hus!

Var väl inte helt imponerad men får fundera lite!

Annars har det varit en bra dag och nu är det bara två dagar tills vi åker till Zürich! Härligt, härligt!


Grattis till körkortet Emil

2011-02-15 21:30:49 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har min lillebror lyckats ta sitt körkort. Grattis!!



Detta firade vi med god mat på Rackis, en grekisk restaurang, i Klippan! Mamma, pappa, Emil, mormor, Claes jag och Jonas var med! Och vi åt supergod Gyros med tzatziki! Mums! Sedan körde vi hem till mamma och pappa och åt kladdkaka. En härlig kväll alltså!




Imorgon ska vi på husvisning så håll tummen att det är något bra!

Jonas födelsedag!

2011-02-14 21:09:30 Jonas och Lotta
» Kommentarer(1) «


Idag gick jag upp supertidigt, redan kvart i sex för att fixa frukost på sängen till älsklingen som fyller 31 idag! Var nere på bageriet och köpte räkbaguette och rosa prinsesstårta (är ju även Alla Hjärtans idag!) och sedan sjöng jag och Atlas vacker när vi bar in brickan! Blev inga presenter till Jonas då vi ska till iväg på fredag och tyckte att det är roligare att köpa något när vi är iväg. Han önskar sig dessutom en ny vídeokamera så kanske blir det pengar till den!






Efter jobb har vi ätit god thaimat och sorbet och kollat lite Lost! Helt enkelt en slappekväll vilket är mys!




Kanske bebis är lik sin mamma?

2011-02-13 21:47:07 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Ni fick ju tidigare i veckan se Jonas som liten parvel och nu är det dags för mig. Så vad tror ni kära läsare? Blir bebis lik mamma eller pappa eller båda?



Jag tror att bebis får drag från båda men att det blir svårt att se exakt vad som kommer från vem eftersom vi som jag skrivit tidigare faktiskt är ganska lika.

Såhär ser bebis ut enligt Morphthing! Söt eller vad tycker ni?

Simning och hustitt

2011-02-13 19:25:52 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har vi varit mycket effektiva. Vi gick upp tidigt och körde till Höganäs där vi mötte upp mamma, pappa, mormor och Claes för lite shopping på Kosta-butiken. Jonas fyller ju snart år ;)

Sedan körde Jonas och jag till Filborna och simmade en 30 längder. Jag var pigg på mer men Jonas fick ont i ett knä! Sedan blev det lite bastubadande innan vi körde till Rydebäck för att kolla ett hus på
Fortunaterassen. Det var väldigt fint och låg helt perfekt...får se om det blir det huset eller ett annat. Vi ska titta på ett på onsdag också! Håll tummarna för oss för vi hade så gärna velat ha ett hus när bebis kommer eller iaf i samband med det!

Efter titten storhandlade vi på Coop (Emil ska passa Atlas så vi får ju bunkra lite). Eftermiddagen har vi slappat och nu ska vi titta lite på Lost! Snart 3:e säsongen!


Hittade förresten både jeans och leggings igår. Här ser ni jeansen och en gravidmage i vecka 20!

Härlig lördag hos farmor

2011-02-13 19:14:57 Fest
» Kommentarer(0) «


Det var mycket mysigt hos farmor igår. Fisksoppan var något av det godaste ätit. Mums. Den måste jag ha receptet på. Till efterrätt blev det Gino (frukt i ugn med vit choklad och mandelmassa) med glass och till fikat superfina marängbakelser. En helt perfekt middag!

 Mormor och en trött Claes

 Pappa

 Min snygge man!

 Emil - jokern

 Fundersam farmor

Under middagen pratade vi bla. om bebis, hus och annat trevligt såsom vilken lärarutbildning som varit bäst. Blir så med en lärarfamilj ;) Mormor hävdade bestämt att hennes intagningsprov på 10 dagar gallrade ut slls dåliga lärare vilket jag inte tror stämmer! Men men...

Vi stannade till sju och sedan skjutsade vi ned Emil till Knutpunkten och sedan såg vi Melodifestivalen. Eller rättare sagt såg jag den och Jonas satt med datorn bredvid. Passade även på att poppa lite goda popcorn!

För en gång skull vann rätt låtar men startfältet var uselt. Nästa vecka missar vi det men hoppas på det bästa inför den 5! Undrar om det blir schlagerfinal i Perstorp som vanligt iår? Det hade varit kul!

Vinn från Silverbiten

2011-02-13 18:22:36 Min dag
» Kommentarer(0) «


Just nu kan man delta i en tävling om en superfin ametistängel från Silverbiten på Evelinas blogg Happily ever after. Tydligen stärker ametisten din aura så passa på att tävla!

Bloggen tycker jag för övrigt är super, spännande att följa en mammaledig tjej eftersom jag snart är där! Ska bli så mysigt! Hon skriver ofta och engagerat så det är kul att följa!

Silverängel med AmetistBilden lånad från Silverbiten!

Fisksoppa hos farmor

2011-02-12 11:50:31 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Nu ska vi snart ta tag i veckans storstädning. Blir ganska snabbt smutisgt här hemma nu när vi har Atlas. Han sprider sin sand överallt då den fastnar i hans päls. Sedan blir det en tur till Väla för jag måste köpa ett par byxor som passar magen. Börjar spänna lite och det är ju inte så bekvämt. Speciellt inte när vi ska åka på fredag. Hoppas att de har något bra på HM eller KappAlh. Vill ju inte lägga för mycket på byxor som man bara kan ha i ca 5 månader till. För sedan är det snygga kläder som gäller och en snabb viktnedgång. Skönt att få bebis på sommaren då det är roligare att vara ute och röra på sig.

Efter Väla är vi hembjudna till min kära farmor på fisksoppa. Mamma, pappa, Emil, mormor och Claes ska också med så det är värsta släktsammankomsten :) Men det ska bli kul! Ska visa ultraljudsbilderna för dem och be farmor om några lappar till mitt planerade lapptäcke.


Claes, mormor, jag, Jonas och farmor!

Ikväll blir det schlagern och jag tror på Sanna Nielsen och Christian Walz. Vad tror ni? Jag har lyssnat en minut på dme och tror att det kan bli ett ok startfält även om de dissade det på radion igår. Fast jag ser mest fram emot sista gången då Linda Bentzing är med!


Helt underbar eftermiddag/kväll!

2011-02-12 10:44:52 Jonas och Lotta
» Kommentarer(1) «


Efter en relativt kort dag på jobb igår så hämta Jonas mig och vi begav oss hemmåt för att vila en stund innan vi skulle åka till Råå. Det var mycket skönt att vila lite för kvällen skulle bli lång!!

Sedan begav vi oss mot Råå och
Trivas på Råå för ett kurbad med ansiktsmassage. Vi gick in i spadelen som ligger på gården (alldeles nybyggd och fanns inte där när vi var där med Helenas möhippa -08). Väl inne fick vi klä av oss och ta på varsin morgonrock och sedan gå till vårt mysiga rum för ett parbad. Själva badkaret var snyggt nedsänkt i golvet och inte speciellt djup så man låg över hela. Fanns även en god fruktdrink och kakor/nötter på badkarskanten samt peeling att pela varandra med! Helt fantastiskt och utiskten ut mot den lilla dammen var underbar!






Efter ca 30 minuter blev vi hämtade till rummet bredvid där vi fick ansiktsmassage. Verkligen avkopplande med lugnande musik! Jonas gillade inte lapparna han fick för ögonen men jag njöt hela tiden.



Sedan blev det fika i loungen med te, vatten och kärleksmums. Perfekt avslutning.



Jag kan verkligen rekomendera er alla ett kurbad eller parbad. Och Trivas på Råå är ett mycket fräscht och proffsigt ställe. Tjejen som tog emot oss var mycket trevlig och hjälpsam! Jonas fick presentkort för sin del i 30-årspresent av Anna och Fia så vi tackar för en härlig upplevelse!

Efter det bytte vi om och körde hemmåt för att hämta biokort och presentkort på bion! Sedan körde vi ned till stan och gick till Oasen. Det blev en supergod rödvinsfondue med fläskfilé, kycklingfilé och oxfilé med goda tillbehör som bvakad potatis, sallad och en massa mumsiga såser såsom bernaise och aioli. Helt enkelt underbart gott. Men oj vad mätt man blev!





Sedan gick vi mot Filmstaden för att se Little Fockers! Nog första gången vi ser en komedi på bio men det var precis lagom efter en lång och intensiv dag. Jag tycker att den var rolig och sevärd och får *** av 5 men Jonas var inte lika imponerad och gav den **! Scenen med sprutan är för övrigt obetalbar och jag skrattade hysteriskt!!

Efter bion väntade kudden!

Vecka 20

2011-02-11 13:29:08 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Idag går jag in i vecka 20 och halvvägs kommen!!  Ska bli skönt när man gått över gränsen vid 25 veckor när de faktiskt kan rädda bebisar som föds.

Vad gäller min graviditet så tycker jag att det flyter på bra. Magen börjar bli stor så det är nog snart dags att köpa sig ett par mammabyxor. Ska ta en sväng på Väla i helgen! Har även börjat få lite ont i ryggen men illamåendet när jag borstar tänderna har nästan försvunnit.  Mår allt som allt bra förrutom min envisa förkylning.

Såhär står det på
www.blimamma.se om vecka 20:

Bebisen

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

 Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.


Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.


Trevliga elever

2011-02-11 13:23:48 Jobb
» Kommentarer(0) «


Jo det är faktiskt så att jag har mycket trevliga elever. Många brukar säga att de inte fattar hur man kan arbeta på högstadiet men man får faktiskt väldigt bra respons från dem. Idag sa bl.a. en elev att han gillade min SO och sådant värmer en lärares hjärta! Det är dessutom kul att kunna diskutera med dem för många är väldigt bra på det!

Kommer att sakna dem när jag slutar i sommar, faktiskt trist att inte få följa någon klass i mer än ett år men får väl hoppas på ett fast jobb någon gång i framtiden. Alla mina söta elever går ju vidare till andra skolor så kanske möter man några av dem igen?!


Spa-mys

2011-02-10 21:53:11 Jonas och Lotta
» Kommentarer(0) «


Imorgon ska vi så äntligen utnyttja Jonas 30-års present från Fia och Anna. Vi ska alltså gå på spa! Han fick ett presentkort på Trivas på Råå och så köper vi till så att även jag kan följa med. Så vi ska på kurbad! Härligt härligt! Firar Alla Hjärtans lite innan eftersom jag jobbar till 19 på måndag!

Sedan blir det middag på Oasen (om det finns plats) och bio! En helkväll alltså!



Fia, Anna och Marlene på min möhippa förra våren.

Gravidförsäkring

2011-02-10 21:48:05 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Nu har jag äntligen fixat en gravidförsäkring till mig och bebis. Skaffade en via IF eftersom jag tycker att de har den bästa försäkringen med högst belopp ifall att något går del. Det får vi hoppas att det inte gör men det är ju bättre att gardera sig.  

Skaffade även en gratis via Lärarförsäkringar!


Buffar

2011-02-10 21:45:07 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Nu har jag i några dagar kännt buffar i magen. Speciellt när jag sitter och allra mest i bilen. Tror att magen trycks samman lite då så att man lättare känner sparkarna. Är en härlig känsla men tyvärr har Jonas ännu inte lyckats känna dem så jag hoppas på "riktiga" sparkar snart så att han också får en möjlighet till att känna bebis.



Är bebis lik sin far?

Ultraljud

2011-02-10 21:41:47 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Här kommer bilderna från ultraljudet.



Detta är en bild på bebis ryggrad. Kanske inte den bästa!!



Här har ni hela bebis. Med benen längst ned och armen för ansiktet. Så vad tycker ni? Pojke eller flicka?



Och den sista en närbild på vår skatt!


Nytt datum

2011-02-08 19:10:09 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Idag på ultraljudet blev vi flyttade 3 dagar så nu ska bebis komma den 7 juli och inte den 10! Härligt, det innebär att det "bara" är 149 dagar kvar ;)

Idag fick vi se den lill- i 3D vilket var coolt och fick även bilder i 3D. Lite läskiga är de men man ser iaf att bebbe har mammas och pappas näsa (våra är väldigt lika). Dessutom fick vi reda på att bebbe är envis och inte gör som   h-n blir tillsagd! Hihi.

Ska lägga in bilderna såfort de är scannade!


Kolla näsorna :)

BusAtlas

2011-02-07 21:26:32 Atlas
» Kommentarer(0) «


Nu har vi haft vår lilla buse i 4 1/2 månad! Och vad han växer. Han vägde ca 2,5 när han kom hit och 4,6 nu! Galet!!

Full av liv är han iaf och väldigt sällskaplig, är vi i köket är Atlas i köket. Är vi i vardagsrummet är han där och är vi i sovrummet så står han utanför och jamar....ingen självständig katt alltså!

 Här är han 4 månader

 Och här är han 7 månader!

Börjar alltså bli en stor pojke, så stor att det snart är dags att kastrera honom! Ska snart boka en tid!

Vecka 19

2011-02-07 11:02:09 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Idag går jag in i vecka 19! Då ska det enligt www.blimamma.se vara såhär:

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

 

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

 

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

 

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

 

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

 

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

 

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.

Foster i 19:e graviditetsveckan. Fotograf: Lennart Nilsson

Sofies födelsedagsfest

2011-02-06 19:52:29 Fest
» Kommentarer(0) «


Förra lördagen begav vi oss mot Bjuv för att fira Sofies 29-års dag! Det blev ett presentkort och en orkidé i present till henne som hon blev glad för, skulle köpa smyckesgrejjor på Panduro för pengarna!

Det vankades supergod mat i form av taco-biffar och marängsviss! Mums, precis vad en gravid kvinna vill ha!!! Tyvärr lät jag fortfarande som en kråka men hade kul ändå! Pratade bebis-prat med Cathy och Burgel som faktsikt fick sin lille prins i dagarna!


Presentöppning


Robban och Cathy


En något trött Lotta



BM

2011-02-06 19:29:52 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


I fredags var jag och Jonas hos vår underbara barnmorska Ingela på barnmorskemottagningen på gasverksagatan här i Helsingborg. Det var vårt tredje besök och denna gång kollade hon blodtrycket och så fick jag mina papper på min blodtyp som ska med till förlossningen. Glömmer man dem får Jonas åka hem och hämta dem, alltså är de VIKTIGA! I dem står även att jag inte har några sjukdomar såsom HIV.

Blodtrycket var bra och efter att vi kollat det fick vi lyssna på bebis hjärtljud....helt fantastiskt!! Lät ungefär som ett tåg eller en galloperande häst. En fantastisk känsla och Jonas lyckades även spela in ljuden med mobilen! Det blir mer verkligt när man får höra eller se bebis! Annars märks h-n inte av så mycket då jag inte känner några sparkar än. Jag känner något litet ibland i magen men är osäker på om det är bebis som rör sig eller gaser ;)



Slänger in en bild på magen i vecka 15 precis i samband med förra ultraljudet! På tisdag är det dags igen! Hoppas att de kan sätta ett datum nu!

Kinesisk födelsekarta

2011-02-06 18:44:40 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Jag och Jonas har ju bestämt oss för att inte ta reda på vilket kön bebis har. Men det kan ju ändå vara kul att spekulera. De flesta tror att det är en pojke, så även Jonas och jag. Enligt den kinesiska födelsekartan är det en pojke då   h-n blev till i oktober och jag enligt kalendern har en kinesisk ålder på 25!



Måste även testa ringtestet någon gång!




Zürich och London

2011-02-01 22:07:40 Weekend
» Kommentarer(0) «


Nu har jag och Jonas äntligen bokat vår resa på sportlovet som infaller vecka 8! Vi åker på fredagen och kommer hem en vecka senare.



Första ska vi hälsa på min söta Caroline som bor och jobbar i Zürich och hennes sambo Franz-Stefan och sedan vidare till London. Man får passa på så länge man kan för på påsklovet är jag säkerligen lite tröttare! Och förhoppningsvis har vi hittat "vårt" hus då och måste spara!!!

Det ska iallafall bli superkul med lite semester och det ska bli spännande att se hur Caroline har det! Har tänkt hälsa på läånge men det har inte blivit av men nu är det dags!!! Har fått låna en uidebok om Schweiz så nu får vi förkovra oss!


Mår lite bättre nu

2011-02-01 22:00:21 Vardagen
» Kommentarer(2) «



Även om jag fortfarande har ont i halsen och låter som en alkoholist som Jonas sa innan. Han undrade om inte bebisen hör nu och när jag sa ja, så sa han att bebisen nog tror att han har en alkis till mor så som jag låter :) Kul!

Får hoppas att det snart blir bättre. Är inte helt lätt att vara en hes lärare. Svårt att få tyst på mina kära elever när de sätter igång!



Får kanske ta fram min pekpinne jag fick av mormor när jag tog min examen?