Elliots entré i världen

2011-07-30 10:14:07 Förlossningsberättelse - Elliot
» Kommentarer(3) «


Förlossningen startade under natten till den 8 juli. Jag gick och la mig vid 22 och vaknade två timmar senare när Jonas gick och la sig. Då kände jag att det rann lite och när jag gick på toa förstod jag att det var vattnet som gått. Jag berättade det för Jonas som blev ganska stressad!!

Ganska snart började värkarna som nu i början skedde var 10e minut vilket gjorde att vi kunde sova några timmar även om jag vaknade vid varje värk. Vid 04 kom värkarna mer regelbundet ungefär var 3e minut så då kunde jag inte sova mer utan gick upp och städade lite i lägenheten så att den skulle vara fin när vi kom hem igen. Sedan tog jag fram amningskudden som skulle sys igen för hand och fixade den. Runt 7 vaknade Jonas och då åt vi frukost och sedan ringde jag förlossningen vid 8 och de sa att jag skulle stanna hemma så lång tid som möjligt. Men nu började det göra ondare och ondare så vid 10 beslutade vi oss för att åka in.


Sista bilden på stora magen!

Jag hade tänkt att vi skulle gå ned då Jonas inte kunde köra med sin hand men det regnade så vi fick ta en taxi. Väl framme tog vi hissen upp till förlossningen och där fick vi ett rum och de satte fast band på magen för att kolla bebisens puls och hur ofta och hur starka värkarna var. Efter en halvtimme konstaterades att jag hade värkar varannan / var tredje minut och då undersökte de mig och jag hade öppnat mig 4 cm så jag fick stanna! Vi fick då en barnmorska tilldelat oss och direkt undrade hon om jag ville bada och det är ju alltid trevligt så där spenderade jag nog en 2 timmar. Det var verkligen skönt att bada för vi varje värk satte Jonas på varmvattnet så höll jag mubstycket mot magen så gjorde det inte lika ont.

Mot slutet av badet gjorde det väldigt ont så då fick vi gå tillbaka och väl där fick jag prova lustgasen men jag lyckades aldrig riktigt lära mig den då jag tyckte att det var svårt att andas ut. Vid detta laget hade jag öppnat mig ytterligare två centimeter och det började göra myckt ont. Det var denna tid efter badet fram till krystvärkarna som det var värst. Tillslut bad jag om mer bedövning men det kändes lite osäkert om jag verkligen skulle hinna få det och när jag undersöktes var jag fullt öppen och då var nog klockan runt 14 för i samband med att krystärkarmna startade fick jag en ny barnmorska.

Sedan krystade jag i mer än två timmar och det kändes verkligen hopplöst. Verkade inte som att bebis rörde sig nedåt alls fast det gjorde han nog ;) Jag gjorde ändå hur mycket som för att få ut honom; jag stod, satt på pilatesboll, låg på rygg, låg på sidan, stod på knä!! Usch det var hemskt även om det inte gjorde lika ont som innan. Det var iallafall skönare att stå än att ligga men mot slutet blev det att ligga för jag orkade inte stå mer. Det var verkligen en pärs att krysta  och Jonas fick hjälpa mig att trycka fram min nacke då jag helst ville trycka tillbaks den. Dessutom fick man inte skrika utan skulle använda all energi till att krysta vilket jag tyckte var jobbigt. Svårt att fokusera på att INTE skrika när man har ont och anstränger sig så. 

Tillslut bestämde de sig för att kalla in ytterligare en barnmorska och hon tryckte på magen i samband med en värk och då kom äntligen vår fine son ut klockan 16.22.  Han skrek direkt och sedan kissade han på min mage! Det var verkligen en underbar stund att få se den lilla person som legat i min mage i så många månader. Han var verkligen det finaste jag någonsin sett!!! Dock hade jag lite svårt att se honom då han låg på mitt bröst!!! Men det var en härlig känsla!!! Sedan klippte de hans navelsträng och moderkakan kom ut snabbt och lätt!

 

Efter att de fixat till allt fick vi ligga kvar i sängen och bara mysa med vår lilla skatt. Han fick även mat och jag är förvånad att han direkt förstod hur han skulle göra. Fantastiskt!Vi fick även in en bricka med god mackor, kaffe, saft och cider att fira med! Det var supergott för jag var så hungrig så! Under hela dagen hade jag bara ätit två mackor till frukost och en ruta kexchoklad! Vi mumsade även i oss lösgodiset jag köpt och godis har nog aldrig smakat så gott!!!Efter att lilleman blivit vägd, mätt och tillfixad fotades han för webbisar och jag tog mig en dusch. Kände mig som Bambi på isen då jag var alldels skakig. Sedan körde jag i rullstol till Gynavdelningen då BB var fullt. Tack och lov hamnade vi där för de hade hela rummet ledigt så Jonas fick stanna över natten.Första blöjan bytt!Natten var mycket speciell då jag vaknade av varje litet gnyende från vår söte lillprins! Dock sov han natten igenom vilket var skönt så vi verkligen behövde ta igen oss! På morgonen kände jag att jag ville hem så när han blivit godkänd av läkaren och kollad för gulsot åkte vi hem!


Fikat med söta Sofie

2011-07-26 18:26:42 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har jag och Elliot varit nere i stan och fikat med Sofie. Vi gick dit och hem så det blev lite motion också! Passade även på att fönstershoppa! Men dock handlade vi inte något då vi behöver varenda öre till vårt hus!Nu kommer snart Emil hit så ska vi köra ned och hälsa på mamma som hamnat på Neurointensiven! Tack för alla snälla kommentarer efter förra inlägget, det värmer!!!

♥ Min mamma ♥

2011-07-25 19:55:19 Vardagen
» Kommentarer(5) «


Denna sommaren har varit den bästa och den sämsta någonsin i mitt liv. Den bästa för att jag fick min fine son och den värsta för att mamma har legat sjuk i Italien och jag inte kunnat vara med henne.

Hon blev sjuk dagen efter att de kommit ned till Italien (måndagen den 27 juni), hon blev trött och orkade inte göra något så pappa och hon körde till akuten. Hon blev inlagd och först trodde man att hon fått en stroke men sedan visade det sig vara en hjärnhinneinflammation. De första dagarna sövdes hon ned och fick ligga i respirator och nu i efterhand har läkarna sagt att det var mycket allvarligt!

Hon har sedan dess legat på sjukhus, först i San Dona och nu i Mestre utanför Venedig. Just nu mår hon mycket bättre men mår fortfarande inte alls bra så imorgon flygs hon med ambulansflyg till Köpenhamn för att sedan hamna i Lund. Där kommer det att bli operation då hon har en massa vätska i hjärnan som orsakar tryck vilket gör henne förvirrad!!

Nu hoppas jag bara att hon blir bra för detta har varit tungt. Även tungt för min stackars pappa och mormor och Claes som var nere i Italien med henne. De kör även de hemmåt imorgon och är förhoppningsvis hemma i helgen!


Trött mamma

2011-07-25 12:06:33 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(1) «


Har inte haft någon större inspiration till att skriva här på bloggen! Men hoppas att den återkommer snart :)

Just nu ägnas större delen av tiden till vår lille Elliot! Han är så duktig så och äter massor...mest hela tiden ;) Han sover även relativt mycket tycker jag och skriker sällan vilket är skönt!!!

Ändå känner jag mig väldigt trött, så helgen har ägnats enbart åt att slappa!! 

 
Tre generationer!

10 dagar

2011-07-19 11:46:52 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(3) «


Igår fyllde vår lille prins hela 10 dagar! Det firade han med att ha ont i magen under natten stackaren. Han skrev nästintill oavbrutet i 2 timmar och magen var superspänd. Så det blir att fundera på vad jag åt som kan bidra till att det gjorde ont i Gör ont i mammahjärtat när ens lille son har så ont :(

Innan han fick ont myste han och jag och Atlas i soffan:

I ny, fin pyjamasLilleman sover så sött

Elliot Anderström

2011-07-18 12:19:04 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(5) «


Nu är det bestämt....vår lille pojke heter Elliot!!! Andranamnet är hemligt än så länge ;)


Tid

2011-07-18 12:16:52 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(0) «


Tid måste vara ett relativt begrepp för jag tycker att tiden flyger nu! Tänk att vår lille son redan är 10 dagar gammal! Hjälp!! Snart är han 10 år!!

Därför så finns det inte så mycket tid att uppdatera här men ska försöka bli bättre på det!Nannig pojke på skötbordet

Med farmor och farfar

2011-07-14 11:21:22 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(2) «


I lördags blev vi hämtade av Jonas föräldrar som då var de första som hälsade på vår lilleman!I hisshallen på sjukhusetHemma

Av farmor och farfar fick lilleman fina saker:En supergullig KalleOch en jättecool Musse-dress!

Husägare - eller iallafall snart!

2011-07-13 22:16:32 Renovering
» Kommentarer(1) «


I förra veckan bestämde vi oss äntligen för ett hus! Så nu är vi snart husägare i Ängelholm. Imorgon är det besiktning och vi tar över det i början av augusti.

Det är mycket jobb med detta hus men det ska bli spännande att se det förändras och förbättras för det är i grunden ett sådant hus vi velat ha och kommer att bli superfint när det är färdigt.

Det vi först ska göra är badrummet och under tiden det blir klart bor vi nog i lägenheten och i stugan. Lägenheten kommer vi lämna i slutet av augusti!


Baksidan med en del av den stora trädgården med trädgårdslandFramsidan med den mindre vackra altanenHärlig trädgårdLillprinsens rum


Vår prins är hos oss nu

2011-07-13 21:02:15 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(5) «


I fredags klockan 16.22 dök han så äntligen upp, vår lille fine prins. Han vägde 3445 gram och var 50 cm lång, alltså precis lagom! Just nu njuter vi mest av att vara nära honom här hemma och kan knappt slita våra ögon från det lilla underverk han faktiskt är!Ett av de första bilderna på underverket!Alldeles ny!Med sin stolte pappaMed snutten i "baljan"Nyvaken pojkeÄntligen hemma!


BF

2011-07-07 15:14:33 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(3) «


Då har vi kommit till dagen D! Alltså dagen då min lilla bebis är beräknad att komma! Tyvärr så känner jag fortfarande ingenting utan det rullar på som vanligt.

Var hos barnmorskan innan och allt såg bra ut. Magen hade inte växt något och hjärtljuden och blodtrycket var bra! Har fått en ny tid nästa torsdag men hoppas att bebbe tittat ut tills dess. Enligt barnmorskan går jag hos dem 2 veckor till och sedan blir det uppe på sjukhuset. Håll dock tummarna för mig att jag slipper det!

Idag har även Jonas fått sina stygn tagna och det såg bra ut. Han har fått ett nytt gips som han ska ha i ytterligare två veckor. Kanske tom blir så att han är gipsfri när bebis tittar ut?!


Lånad bild

Veckan som bebis borde komma

2011-07-04 23:10:36 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Så var man inne i sista veckan. Om bara tre dagar är det dags enligt ultraljudet. Fast jag tror ju inte att han/hon kommer den 7 som det är sagt men lite coolt hade det varit!! Det är ju dessutom Claes namnsdag så lite extra kul hade det varit, desutom är det den 7/7 och vi gillar ju sådant. Förlovade oss den 5/5 -05 på vår 50 månadersdag (!!) och den 3/3 -03 tog jag mitt körkort! Så varför inte den 7/7?!

Eller så kanske imorgon på vår 124-månadersdag?

Eller som jag tror den 21 på min namnsdag!


Ännu ingen bebbe

2011-07-03 21:53:21 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(2) «


Nu har några fler haft fel....bland annat pappa Jonas som trodde att bebis skulle kommit igår. Emil ville även gissa igen och likaså ville Carro ändra sin gissning!

25 juni         Pojke           Morbror Emil
2 juli            Pojke           Pappa Jonas
                   Pojke           Kusin Felix
5 juli            Pojke           Cathy
8 juli            Pojke           Caroline 
                   Pojke           Sofie
                   Pojke           Johnny
10 juli          Pojke           Madelen
11 juli          Flicka           Farbror Anders
12 juli          Pojke           Marlene
13 juli          Pojke           Faster Jenny
                   Flicka           Kusin Julia
14 juli          Flicka           Faster Malin
15 juli          Pojke           Alexandra
                   Pojke           Christin
20 juli          Pojke           Morbror Emil
21 juli          Pojke           Mamma Lotta          4400 g, 54 cmFlicka:            Gammelmormor Elsa
                     Kerstin
                     Kurt
                     Uffe

Pojke:            Farmor Mona
                     Farfar Leif
                     Birgitta
                     Annika
                     Mirella

Lapptäcke, babynest och amningskudde

2011-07-03 21:37:16 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(3) «


I förrgår satte jag fart med att sy klart mitt lapptäcke samt att börja sy babynestet! Gjorde klart bvåda de sakerna igår och sydde även ett skydd till amningskudden.

Lapptäcket blev 5 x 6 rutor i blandade svart/vita tyger! Det blev så stort att man kan ha det dubbevikt i vagnen eller ha det senare i spjälsängen. Är iaf väldigt nöjd med det! Även om det syns att det är gjort för hand då det är svårt att få alla hörn att passa perfekt.

Babynestet är tänkt att vi ska ha i sängen så att bebis kan sova mellan oss så att det ska vara enklare med amningen. Dessutom lite som en barriär så att man inte rullar på bebis. Hittade en jättebra beskrivning här.Amníngskudden tog jag det gamla skyddet och ritade av och fixade på det sättet.

Vecka 40

2011-07-02 10:47:49 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Nu är man så inne i sista veckan! Bara 5 dagar till BF! Fast jag tror ju som sagt att bebis låter vänta på sig i ytterligare två veckor! Hade dock hoppats att han/hon dyker upp tidigare för vi känner oss ganska redo...eller iallafall så redo som man kan bli.

Veckan har rullat på; har hämtat alla saker på Babyland och tom installerat barnstolen i bilen. Har nästan sytt klart mitt lapptäcke och babynestet, ska lägga in bilder när det är helt klart! Idag blir det nog att sy ett fodral till amningskudden jag köpt. Maten är färdig i frysen och bb-väskan står i klädkammaren. Bara bebis som saknas :)

Jag mår fortsatt bra, sväller som bara den och igår mådde jag illa på morgonen men annars är allt toppen. Känns inte så jobbigt som jag trodde det skulle göra frammåt slutet av graviditeten. Antar att jag har tur!

Såhär står det om vecka 40 hos Familjeliv:

Kroppen
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet
Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Kul dag med tjejerna

2011-07-02 10:41:39 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Igår träffade jag Hanna, Sanne och Micka i stan. Var ju ett tag sedan man träffade Micka så det var extra kul, även kul att träffa de andra förstås.

Vi gick ned till Originelle i hamnen och åt en supergod lunch. Jag tog kycklingfilé med thaibasilika som verkligen var underbart god. Det är verkligen skillnad på Thai och Thai. Råvarorna är superviktiga!

Sedan gick vi upp en runda i stan och hälsade på Snezana på Lindex!

Avslutade gjorde vi på Mezo med lite fika :) Helt klart en härlig dag!!!

Bilderna har jag fått från Sanne, glömde min egna kamera :(