Operationen gick bra

2011-06-30 18:41:01 Vardagen
» Kommentarer(2) «


Vid halv tre ringde de från Dagkirurgen och allt hade gått bra så jag hämtade min vimmelkantige man vid tre. Han hade blivit sövd och opererad i ca 45 minuter då de satt i två skruvar. Så nu ska han vara gipsad i ytterligare tre veckor. Och han får inte lov att lyfta och använda sig av armen eller få några stötar då det är relativt skört. De kunde inte sätta en platta som hade gjort det stadigare då brottet var så långt.

Nu i eftermiddag har vi kollat klart på en film vi hyrde igår; Fru på låtsas. Vi kunde inte se klart den för vi fick köra Leif till akuten då han ramlat ned från en stege och hade ont i hela kroppen. Tack och lov hade han inte brutit någonting!Filmen var väl ingen höjdare men okej! Har man inget bättre för sig kan man alltid se den :)

Väldigt fixerad

2011-06-30 13:30:30 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Har precis kommit hem från barnmorskan. Nu hade mitt magmått minskat och låg på 35 så barnmorskan trodde att bebis trängt ned djupare i bäckenet, och det tror jag faktiskt då det ibland känns som att han/hon liksom trycker sig nedåt! Kanske redan börjat rotera?! Man kan ju alltid hoppas!

Efter att jag varit där handlade jag mjöl och jordgubbar (mums) och sedan tog jag en tur till Pingstkyrkans loppis där jag köpte några nya böcker!

Igår läste jag ut en bra bok som jag fick i avslutningspresent av min söta elev Julia. Kan rekomendera boken som var ganska lik Läckbergs böcker. Den heter iaf I grunden utan skuld av Viveca Sten och handlar om Sandhamn.

Nu ska jag iaf slappa en stund och vänta på att Jonas ringer. Han hade inte kommit in klockan 10.30 så vi får se hur lång tid det kommer att ta! Om det dröjer länge blir det nog till att göra langos och kanske sy klart lapptäcket?!Lånad bild!


Jonas på operation

2011-06-30 10:17:47 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Körde Jonas till sjukhuset vid 8 idag och fick snart därefter ett mess om att han ska sövas. Det är nog bäst för annars känner han ju allt de gör. Hoppas nu bara att det går bra!!

Jag är snart på väg ner till stan för ett besök hos BM! Sedan blir det nog en tur till ett loppis och så ska jag handla mjöl till att göra langos!


Lånad bild

Ännu fler gissningar

2011-06-29 08:40:50 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(1) «25 juni         Pojke           Morbror Emil
2 juli            Pojke           Pappa Jonas
                   Pojke           Kusin Felix
5 juli            Pojke           Cathy
7 juli            Pojke           Caroline
8 juli            Pojke           Sofie
                   Pojke           Johnny
10 juli          Pojke           Madelen
11 juli          Flicka           Farbror Anders
12 juli          Pojke           Marlene
13 juli          Pojke           Faster Jenny
                   Flicka           Kusin Julia
14 juli          Flicka           Faster Malin
15 juli          Pojke           Alexandra
                   Pojke           Christin
21 juli          Pojke           Mamma Lotta          4400 g, 54 cmFlicka:          Gammelmormor Elsa
                     Kerstin
                     Kurt
                     Uffe

Pojke:           Farmor Mona
                     Farfar Leif
                     Birgitta
                     Annika
                     Mirella

Ensiffrigt

2011-06-29 08:36:26 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Nu är det bara 8 dagar kvar tills bebis är beräknad att komma! Jonas har ju alltid sagt att han/hon kommer på lördag så vi får se om han har rätt. Det är lite extra jobbigt just nu då det blivit varmare....gör att jag sväller upp extra mycket och det gör ont!! Spänner liksom!

Under veckan har vi varit hos frisören och gjort oss fina (bilder kommer!), hämtat vagnen och babyskyddet och installerat det och basen i bilen! Blev super! Köpte även en spegel så att man kan se vad som händer i baksätet när man kör.

Igår var vi i Östra Ljungby för att Jonas skulle fixa en massa papper iom olyckan med handen. Hoppas nu att det löser sig men det borde det. Är ju en arbetsskada även om det skedde under en avslutning. Var ju faktiskt skolan som arrangerade det. Än så länge är han iaf sjukskriven till den 13 juli men det blir nog förlängt då han ju först ska opereras imorgon och sedan ha gips i ytterligare minst 4 veckor! Tur att han får ta ut sin ledighet senare för det är inget kul för honom just nu :(

Förrutom operationen imorgon ska jag till barnmorskan igen. Går en gång i veckan nu på slutet! Hoppas att hon mätte fel förra veckan så att bebis inte väger 3800 denna veckan utan mindre! Blir lite orolig att han/hon ska vara för stor vid födseln, borde nog ta upp det med barnmorskan! Kanske kan de göra en hinnsvepning!?!

När kommer du?

2011-06-26 12:01:10 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(2) «


Var ett tag sedan jag uppdaterade listan så det är väl dags! Gör gärna era gissningar!


25 juni         Pojke           Morbror Emil
2 juli            Pojke           Pappa Jonas
                    Pojke           Kusin Felix
5 juli            Pojke           Cathy
7 juli            Pojke           Caroline
8 juli            Pojke           Sofie
                    Pojke           Johnny
10 juli          Pojke           Madelen
11 juli          Flicka           Farbror Anders
12 juli          Pojke           Marlene
13 juli          Pojke           Faster Jenny
                    Flicka           Kusin Julia
14 juli          Flicka           Faster Malin
21 juli          Pojke           Mamma Lotta          4400 g, 54 cmFlicka:          Gammelmormor Elsa
                     Kerstin
                     Kurt
                     Uffe

Pojke:           Farmor Mona
                     Farfar Leif
                     Birgitta
                     Annika
                     Mirella

En tur till Bjuv

2011-06-26 11:32:24 Vardagen
» Kommentarer(3) «


Igår hade vi en slappedag! Hade tänkt fixa lite matlådor och sådant men det blev tre avsnitt av Lost istället och sedan en tupplur!

Kvällen spenderade vi i Bjuv hos Jonas föräldrar! Där blev det mumsig smörgåstårta, jordgubbar och Schwarzwaldtårta! Supergott!!

Michael och Anahita var hemma och sedan kom även Michaels kompis Peter och hans fru över! Blev många skratt och mycket bildiskuterande då vi köpte en ny suv och även Michael gjort det! Haha så mycket har de aldrig brytt sig om bilar tidigare!

Midsommar

2011-06-25 11:54:42 Fest
» Kommentarer(1) «


Gårdagen startade med 6 timmars väntan på akuten. Jonas hade så fruktasnvärt ont i sin arm då gipset satt för hårt så vi åkte dit vid 10. De sa att det skulle gå realtivt snabbt men vi var inte därifrån förrän efter 16. Trist då vi egentligen skulle varit i Perstorp vid 15 och nu var där först vid 17.30. Jaja han fick iaf ett nytt gips som inte ska vara lika tight. Ska ju ändå bara sitta fram till torsdag då han ska opereras :(

Kvällen var mycket trevlig med god mat, lekar och en massa snack!!Helena fick ett presentkort på Njuta då hon fyllde 28 i torsdags!God midsommar-mat!Äta för två?!Spiktävling!

Vecka 39

2011-06-25 11:46:32 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Vecka 39...alltså bara 12 dagar kvar tills bebbe ska titta ut. Fast jag hoppas att det blir tidigare men tror inte det dock. Blev iallafall ingen midsommarbebis, får se om min bror har rätt i att han/hon dyker upp idag! Än så länge känner jag inget så jag tvivlar ;) Barnmorskan sa dessutom i torsdags att hon trodde att vi iallafall skulle ses en gång till!

Veckan har annars flutit på bra. Lite mer halsbränna och fossingar som ser ut som elefantfötter men annars är det bra. Håller på för fullt här hemma för att fixa klart allt. Gjorde pajer och chili-con-carne i förrgår och tänkte fixa lite köttfärsås och baka kanelsnäckor och rulltårta idag! Sedan är det dags för mitt lapptäcke att bli färdigt.

Har även varit ute på Babyland och sagt till om att vi vill hämta vagnen och babyskyddet i början av nästa vecka! Lika bra att ha det hemma nu när Jonas är en "invalid".

Såhär står det hos Familjeliv om vecka 39:

Kroppen
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

2 veckor kvar

2011-06-23 22:58:45 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(2) «


Idag är det bara två veckor kvar till bebis är beräknad! Jäklar vad tiden går snabbt! Var på besök hos barnmorskan idag och hon mätte magen som verkligen har växt! När jag var där förra måndagen var måttet 34 och nu 37!

Min barnmorska, Ingela, klämde även en massa och uppskattar bebis vikt till 3600 gram just nu! Så han/hon är verkligen redo iaf viktmässigt :) Hoppas att det snart är dags då bebis just nu ökar ca 200 g per vecka och kommer då vara uppe i 4400 om 4 veckor!

Idag har vi varit och köpt en söt vagnmobil och en snuttefilt på Teddykompaniets utförsäljning i Båstad.

NY! Snuttefilt (Lejon) Diingis Wild från Teddykompaniet.
Har köpt lejonet även i vagnmobilen!

Bebissängen hemma hos oss

2011-06-23 22:45:11 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(1) «


Som jag skrev igår är nu sängen hemma och fixad! Blev väldigt fint tycker jag själv!!

Stampe köpte vi i Disneyaffären i London tillsammans med lite kläder!


Kia Sportage

2011-06-23 22:43:14 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Idag har vi fått vår fina pärla!

Är så nöjda så och det känns som en dröm att köra denna gigantiska bil!!!


Städning och storkok

2011-06-22 17:19:42 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har jag städat lägenheten så att den blir fin nu inför midsommar och kanske inför bebbens ankomst? Har även möblerat om i sovrummet så att bebbens säng får plats! Flyttade kistan till hörnan så nu står sängen bredvid byrån och nära min sida av sängen! Ska försöka fota och visa sen :)

Passade även på att packa BB-väskan så att man är beredd! Dock var det svårt att packa allt så man använder vissa saker. Men bebiskläderna, bärsjalen, papperna från BM och lite annat packades! Har skrivit en lista med det som ska packas när det gäller såsom kamera, id, läsk mm!

Just nu håller jag på att fixa storkok att frysa in och ha när bebis anlänt. För tillfället gör jag en gryta, en gulasch och en potatis-purjosoppa! Imorgon ska jag nog ge mig på chili-con-carne och köttfärsås. Ska även passa på att baka lite så att man har hemma om det kommer någon på besök ;)Lånad bild!

Bilen är (snart) här!

2011-06-20 22:40:27 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Bilen befinner sig just nu på bilfirman i Klippan och på torsdag kan vi hämta den!!

Härligt!!!!

Mammaträff

2011-06-20 21:59:51 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har jag varit nere på stan och ätit en god middag med de andra blivande mammorna i mammagruppen! Denna gången var vi bara fem men det var trevligt då alla kan vara med och prata istället för att det blir flera samtalsämnen kring bordet!

Jag åt en god och salt pizza med oliver, kapris och sardeller! Mums! Haket är alltid gott och har dessutom bra priser och ljudnivån var faktiskt lagom för en gång skull!


Imorgon blir det en tur till Åbymarknad i Klippan och sedan en titt på ett hus som verkar mycket lovande! Ligger i Ängelholm och är ett renoveringsobjekt!

Ingen operation idag!

2011-06-20 09:14:51 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Läkaren ringde precis Jonas och sa att det inte blev någon operation för att det troligen inte behövs. Dock ska de röntga honom en extra gång i slutet av veckan för att se så att det läker rätt. Hoppas att det inte blir mitt i midsommarfirandet ;)

Skönt att han slapp bli opererad iallafall för det är ju aldrig så kul! Dessutom hade han säkert fått ondare, som det är nu har han inte speciellt ont vilket är skönt! Bara jobbigt för honom att han har svårt att göra saker.


Bebissäng

2011-06-19 18:27:55 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(3) «


Igår var vi hemma hos mamma och pappa på middag då de åker till Italien på onsdag! Det blev lite midsommarmat och sedan grillat! Mums!

Pappa hade målat klart bebissängen och mamma hade sytt fina lakan av mormors gamla brudlakan! De hade även köpt ett fint täcke till! Blev verkligen superfint så nu längtar jag till bebis får använda sin lilla säng. De hade även köpt en stork i Alsace!

Sängen bygde min mammas morfar när mamma precis var nyfödd. Mormors tidigare barn föddes med navelsträngen runt magen och dog så hon hade inte vågat fixa något inför förlossningen så hennes far fick göra en säng. Han var väldigt duktig på sådant och har även byggt fioler (!!) Både jag och Emil har sovit i sängen så det är verkligen en släktsäng :)


Finaste katten

2011-06-18 16:52:56 Atlas
» Kommentarer(0) «
Visst börjar han bli stor vår Tasslass?

Vecka 38

2011-06-18 16:48:03 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Ännu en ny vecka och nu är det bara 20 dagar kvar tills den lille-lilla är beräknad att komma. Från och med igår är det även helt okej att bebis kommer då den nu är helt "färdigbakt". Innan gårdagen tyckte jag att bebis gärna fick komma när som men nu när Jonas är lite av en invalid hoppas jag att det dröjer. Inte så kul om han inte kan ta upp sin son/dotter!

Så bebis: dröj gärna fyra veckor till tills pappas gips är borta!

Denna veckan har varit relativt intensiv med avslutningsmiddag, avslutning, fest med skolan och städning så jag känner mig ganska trött. Har ganska ont i fötterna också och halsbrännan är inte så kul!  Annars tycker jag att det känns bra! När vi var hos barnmorskan i måndags sammanfattade vi graviditeten med att dne flutit på vilket jag tycker är precis vad den gjort! Hoppas bara att det blir samma sak med nästa bebis!!!

Vad gäller barnmorskan så har vi bokat in tre nya tider, alla torsdagar fram till BF den 7 juli!


Såhär står det på Familjeliv om vecka 38:

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet:
Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Sommarlov

2011-06-18 16:41:22 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Nu är det äntligen sommarlov för oss här hemma! Jag var ledig igår också efter att ha städat en massa på jobb och avslutat med en supertrevlig fest på Tegel i Rydebäck. Kan verkligen rekomendera deras grillbuffé för den var supersmarrig med olika kött, potatisgratäng, grillade grönsaker, såser och sallad! Fick dessutom en god Creme Brulé till efterrätt!!!

Jonas däremot jobbade även gårdagen, något han inte borde gjort då han var uppe i Hemmeslöv på någon slags 5-kamp och lyckades bryta ett ben i sin hand! Han skulle klättra på en klättervägg och slant och då bröts benet i högerhandne som leder till ringfingret. Så han är gipsad hela underarmen och troligtvis blir det operation för att lägga rätt ytorna på måndag! Det ska nog gå bra men lite trist mitt i sommaren och nu när bebis är på väg!


Lånad bild!


Förra helgen

2011-06-18 16:35:12 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Förra helgen startade med att vi åkte till Ausås för att fira att min kusin Alexandra tagit studenten! Det vankades supergod mat och pratande med hennes släktingar! Av oss fick hon en karaff och glas till den. Alltid bra att få saker man kan ha när man flyttat hemifrån tycker jag :)Lördagen spenderades i stugan ungefär hela dagen och det vi sysselsatte oss med var städning i stora proporotioner. Så nu är den skinade ren! Jag och Jonas tog övervåningen och alla de andra sysselsatte sig med köket, badrummet, fönsterna, trädgården, sovrummet och däcket! Det tar sin tid att fixa och extra lång tid när vi är sju man som ska samsas på en relativt liten yta! Men det gick bra och var ovanligt lite gnäll iår!!!

Söndagen startade med tvätt av bebiskläderna! Gäller att gör klart sådant då han/hon kan dyka upp när som nu! Sedan åkte vi till Landskronas Citadell och fiskade med Martin, Marlene och Hugo. Det var mycket trevligt och Martin fick upp tre fina fiskar! Tyvärr blev det ingen för Jonas men det var kul iallafall!På kvällen åkte vi med dem hem och grillade. Det blev mumsig laxfilé (supergod att grilla) sparris, majs, halloumi och nypotatis. Grillade även en av de nyfångade fiskarna som faktiskt var riktigt god!!

Vecka 37

2011-06-10 20:35:18 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Vecka 37! Jäklar nu börjar det närma sig, bara 4 veckor eller rättare sagt 27 dagar kvar tills lillbebis är beräknad! Många tror och hoppas ju att han/hon kommer lite innan men vi får väl se :)

Denna veckan har jag iaf fått mycket mer sammandragningar och vaknar tom på natten av dem så vi får väl hoppas att han/hon iaf kommer i tid så jag slipper gå över de 17 dagarna som man faktiskt får gå över innan de sätter igång en! Jag är fortfarande väldigt svullen och har väl två par ballerinas som funkar och foppatofflor och flip -flops!Kroppen
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.
 

Barnet
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Grattis till studenten kära kusiner!!!

2011-06-10 15:57:07 Fest
» Kommentarer(1) «


Idag tar två av mina söta kusiner studenten; Annie och Alexandra!!

Ville bara passa på att önska dem all lycka till i framtiden!!


Tänk att de som inte för så länge sen var så små har blivit så stora?! Var tog den tiden vägen!!


Mina råd till er är att RES!!!!Passa på att utforska hela världens hörn. Åk till Kina och vandra på muren, dyk på Barriärrevet och drick Buckets i Thailand (men inte för många), ja res! Alla ställen har sin charm, så passa på nu när ni har tid och hela livet framför er! Forttsätt sedan hela livet för det är något av det bästa jag vet!

Ett andra råd när jag ändå skriver är att passa på att gifta er det är även det en av de bästa sakerna jag gjort!

Som lärare måste jag även säga att det är viktigt att plugga vidare, men kombinera kanske detta med att resa?! Distansutbildningarna blir bara fler och fler!

Grattis än en gång!!!

Varmt

2011-06-08 21:58:54 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Gud va varmt och kvavt det är! Hjälpte ju inte alls att det åskade häromdagen! Hoppas nästan på ett nytt oväder! Fast inte imorgon för då ska hela högstadiet till Ängelholm och bowla och sedan till Hembygdsparken och grilla så då får det gärna vara bättre väder!

Känns konstigt att det bara är mindre än en vecka kvar med dessa eleverna! Nu har man ju träffat dem varje dag i ett år och plötsligt träffar man inte dem längre! Konstig känsla. Längtar tills jag får ett fast jobb då man får följa en klass i mer än ett år!

Men det ska bli för himla skönt med lov! Känner att jag behöver slappa lite innan bebben tittar ut! Måste även sy klart mitt lapptäcke men just nu har vi en hel del att fixa med inför lägenhetsvisningen på tisdag! Man vill ju ha fint då!


Fredriksdal och Laröd

2011-06-06 21:20:19 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har vi fortsatt med städningen och nu tog vi lådorna i klädkammaren! Tog en stund det också för vi skulle gå igenom allt vi sparat från andra resan. Hade inte sparat Atm-kvitto nu men en massa annat som nu slängdes. En hel del sparades men man kan ju inte spara allt ;)

Sedan begav vi oss mot Fredriksdal och nationaldagsfirandet! Vi gick en sväng där men stannade ingen längre stund för sedan hägrade stranden.

Vi bestämde oss för att köra mot Laröd för där har vi aldrig badat och jag hade ingen lust att trängas med alla människor på Fria Bad! Laröd hade en helt ok strand men lite äckligt vatten med en massa tång men bryggan var bra så att man kunde doppa sig direkt! Vattnet var faktiskt varmare än igår och även Jonas tog sig ett dopp!


En härlig dag med sol och bad!

2011-06-06 12:51:32 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Igår städade vi nedre delen av klädkammaren. Slängde sådant som vi inte behöver och organiserade så mycket vi kunde! Bebisens saker tar upp stor plats så det är fortfarande trångt där inne! Vi tog inte hyllorna eller lådorna utan det sparade vi då det ändå tog några timmar! Man vill ju njuta av det fina vädret också och inte bara städa.

Så när vi var färdiga körde vi mot Ängelholm och på vägen inhandlade vi mat till att grilla! Blev ytterfilé, chilipotatissallad, grönsaksgrillspett och sallad! Väl ute i Stugan gick vi direkt ned till stranden och slappade där några timmar! Läste mamma-tidningar och rese-tidningar och pratade!

Tog även mina först två dopp i havet som var superhärliga men något kyliga!! Tror inte bebben uppskattade det då han buffade lite extra ;)


Sola och bada?!

2011-06-05 09:37:54 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har vi planerat för en dag ute! Tänkte köra ut till Stugan och sola och slappa lite! Tar kanske med lite saker så att vi kan grilla på eftermiddagen! Man får ju passa på när det är sådant ljuvligt väder som det faktiskt är!! Ska ju vara uppemot en 27-28 grader idag och redan känner man att det är varmt. Sedan är ju vår lägenhet relativt varm som den är och nu är det extra svårt att hålla den sval iom Atlas!

Igår blev det en supermysig kväll, tyvärr kunde inte Micka komma men hoppas att vi hinner ses innan bebben tittar ut! Jonas körde inom på vägen från sitt fiske (blev tyvärr ingen fisk) så han hann prata lite med tjejerna också!! Var superhärligt att kunna sitta ute till 23 utan att ta på en tröja! Gud vad jag älskar den svenska sommaren när den är som bäst!!!
Härliga sommar!!!Sanne tar av den goda bearnaisen!Hanna med två goda sallader!Bra drinkhållare...


Grilla hos Sanne

2011-06-04 17:04:06 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Ikväll bär det av mot Rydebäck där jag ska hem till Sanne och grilla. Hanna kommer dit också och förhoppningsvis Mikaela! Ska bli jättekul att träffas för det var ju ett tag sedan!

Jonas har kört till Landskrona för att fiska så kanske blir det fisk här hemma till middag imorgon?! Får väl hålla tummarna för det!

Innan han begav sig har vi städat hela sovrummet, sorterat alla kläder och alla böcker och annat som låg under sängen! Lite i taget och snart har vi lyckats fixa allt. Det vi har kvar är: klädkammaren, källaren och vinden samt putsa fönstren! Men lite av det kan vi ta längre fram! Imorgon blir det nog inte så mycket gjort för då ska det bli superväder så kanske blir det en runda till stranden?!


För en sådär 8 år sedan!


För två år sedan!

Lite kläder vi köpt

2011-06-04 11:07:32 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Kom på att jag inte lagt upp några bilder på kläderna vi fyndande på Gekås! Så här kommer de:

I storlek 50 köpte vi en liten body och röda byxor + en prickig dregglis:Och en kofta:I storlek 56 köpte vi ett par bruna byxor:Och i 60 en fin body från Lundmyr:Dessutom blev det en hjälmmössa och ett par strumpor:Det var inte helt lätt att hitta saker som var fina och passar till både pojkar och flickor!!

Jag hittade även lite fynd på KappAhl häromdagen, de hade rea och dessutom köp tre betala för två!!

Två fina pyjamasar i storlek 50/56:En body i storlek 56 med fina safaridjur:Och en body i storlek 62 i svart, vitt och grönt:


Vecka 36

2011-06-04 10:56:02 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Oj nu är det bara 5 veckor kvar till BF. Jäklar vad tiden går...och snart är det dags att sluta jobba för denna gång. Enbart 9 arbetsdagar (13 vanliga) kvar och sedan är det sommarlov för både mig och Jonas! Lovely!

Veckan har varit helt okej fram till torsdag då jag kände att jag började svälla. Sa till en arbetskamrat i onsdags att jag är glad att jag inte svullnat och så gör jag det dagen efter! Irriterande! Så nu är tårna som små prinskorvar och ont gör det och jag har även ont i händerna. Är lite jobbigt att knyta dem! Jaja det går väl över när bebisen kommit så han/hon får gärna dyka upp den 18 när jag slutat jobba! 

En annan sak som är lustig är att min näsa växt! Fattar inte att den kan göra det men det har den vilket är jättekul då den från början var så liten - not! Det är faktiskt mycket irriterande men jag har läst att den nog minskar sedan igen och det hoppas jag verkligen för en sådan kran vill jag INTE ha!

Såhär står det på Familjeliv om vecka 36:

Kroppen
Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet
Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Lotta ogravid:


Lotta gravid:


Både tjock och stornäst! Snyggt!

Tack Atlas

2011-06-04 10:41:01 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Imorse jamade han inte en enda gång! Superskönt att få sova till halv 10 utan att bli väckt (förrutom för att kissa). Man får ju passa på, för om en månad eller så blir nog nattsömnen något störd antar jag ;)

Gårdagen spenderade vi först med att städa ur alla roliga saker vi sparat från våra resor (vi hade sparat ALLA Atm-kvitto från första resan) och sedan med en tur på stan, där vi åt gott på Mezo och shoppade lite. Hittade två par byxor till lillbebis och hade velat köpa strumpor men hittade inte de minsta. Behövs storlek 10-12 eller kan man köpa 13-15? Jobbigt när man är helt novis!På kvällen tittade Jonas lite på fotboll och sedan hyrde vi en film via cdon.com som inte funkade så jag ska nog titta på den idag tänkte jag! Dessutom blev det supergod thaimat från vår favvotakeawayrestaurang NamJai Thai! Så istället för film sorterade jag bebiskläder!


Kristihimmelfärds dag

2011-06-03 10:46:34 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Igår åkte vi hem till Jonas föräldrar och åt supergoda grillade spareribs och flintastek! Mums! Fick även fruktcocktail med glass och grädde, något som var evigheter sedan jag åt som jag faktiskt varit sugen på! Det blev mycket pratande och diskuterande om alltifrån bilen till bebisen och allt annat därimellan!

Innan vi körde till Bjuv så lyckades Atlas äta en bit plast så vi blev oroliga och ringde djursjukhuset men de sa bara att vi skulle hålla honom under uppsikt så vi får hoppas att han inte får stopp i sina tarmar!! Han fick iaf följa med till Bjuv och det tyckte han nog var kul för det finns ju så mycket mer att titta på. Tror att han fick se sin första igelkott vilket han tyckte var mycket spännande och konstigt ;)


Lånad bild!


Goodiebag

2011-06-02 16:52:19 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Igår fick jag hem mina varuprover från Goodiebag! Gå med ni med!
Den till vänster är en peeling och den till höger är en massageolja!!

Grilla hos svärföräldrarna

2011-06-02 16:10:04 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Det är hur härligt som helst att det är en extra lång långhelg nu! Ska bli skönt att slappa lite extra samt att hinna med lite fixande i lägenheten. Vi sa upp den nu i slutet av maj så i slutet av augusti flyttar vi ut till Stugan. Så nu är det dags att börja sortera ut vad som ska behållas och vad som ska säljas eller slängas!

Idag har vi tagit tvbänken samt bokhyllan och kollat igenom vad vi vill behålla och vad som kan slängas. Blev en hel del i papperskorgen! Sedan tror vi att vi väntar att packa eftersom vi vill ha det mysigt och fint när bebben kommer, men det är iaf bra att veta att allt onödigt är borta!

Ikväll ska vi till Bjuv och grilla hos Jonas föräldrar vilket ska bli mysigt. Var länge sedan vi var därhemma!! Och grillat är ju alltid supergott!Städar för fullt!


Frågelista

2011-06-02 15:43:45 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


När ska du föda? 7 juli 2011
Tror du att ert barn kommer på utsatt datum? Nej jag tror att det blir senare! Men många andra tror att bebis kommer tidigare;)
Vilken vecka är du i nu?
35 (34+6)
Är du tillsammans med barnets pappa? Ja självklart :=)
Var barnet planerat? Ja
Har ni tagit reda på könet? Nej det är som att öppna julklapparna innan julafton!
Om nej, vad tror ni att barnet har för kön? Vi är helt säkra på att det är en påg som tittar ut
Hur lång tid tog det för er att bli gravida? Det gick på direkten!
Har ni bestämt vad barnet ska heta? Om det blir en pojke ligger Elliott eller Leopold bra till. Om det blir en flicka tycker vi att Ella och Lilly är fina. Men antar att man måste träffa den lilla människan innan han/hon får ett namn!
Har du haft en svår graviditet: Nej absolut inte. Detta gör jag gärna om! Mådde lite illa de första 2-3 månaderna och nu börjar jag bli svullen men annars har det flutit på!
Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Ja gärna. Helst vill vi ha ett till!
Har du fått några bristningar? Nej än så länge lyser de med sin frånvaro!!
Är du nervös inför förlossningen? Nej det ska nog gå bra! Kvinnor är menade att föda och har gjort det i alla tider!!
Har du några cravings? Först var det inlagda minigurkor, sedan apelsiner och nu är det nog minivårrullar!
Hur tror du/ni att barnets personlighet kommer att bli? Ingen aning!!!
Hur reagerade du/ni när du plussade? Först blev jag nog chockad då vi inte hade försökt speciellt mycket! Sedan tvingade jag upp Jonas som nog också var lite chockad för att åka till Maxi och köpa ett test till! Efter det andra testet tror jag att jag fattade och sedan dess har jag levt i ett lyckorus!!
Vad är det bästa med att vara gravid? Sparkarna som alltid (eller oftast) muntrar upp! Magen som är så fin och tanken på vad graviditeten leder till!
Vad är det sämsta med att vara gravid? Att man blir stor, känslosam och trött. Saknar vin och ostar!
Har du gått upp mycket i vikt? 11 kg
Vad ser du fram emot mest? Att äntligen få träffa den lilla person som växt och utvecklats i min mage!
Vad ser du INTE fram emot? Att inte få sova och delvis förlossningen då det kommer att göra ONT!
Hur ska ni göra med föräldraledigheten? Jag ska vara ledig ganska lång tid hade jag tänkt.
Vad har ni köpt till bebisen och vad har ni kvar att köpa? Vi har köpt det mesta. Har en del kvar såsom spjälsäng som vi köper först senare, blöjor, krämer, etc. Ska även införskaffa en bas till babysittern!
Har ni köpt allt som DU som mamma kommer att behöva efter förlossningen? Nej jag har bara köpt en amningsbh men får väl införsakaffa fler sedan. Har även köpt inlägg! 
Hur tror du att du kommer att bli som mamma? Jag tror att jag kommer oroa mig en massa! Men blir förhoppningsvis en bra mamma ändå!
Hur tror du att din man kommer att bli som pappa? Jag vet att han blir den perfekta pappan! Han är snäll, omtänksam, rolig och samtidigt bestämd vilket är perfekt!!

Lapptäcke till vagnen

2011-06-01 22:26:31 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Igår satte jag igång med projektet att sy ett lapptäcke till vagnen. Jag köpte tyg nere på Stoff och Stil i söndags och är mycket nöjd än så länge!

Jag började med att klippa ut 5 rutor i 6 olika slags tyg(vitt, svart, romber, ränder, prickar, elefanter) i måttet 15x15! Sedan sicksackade jag alla vilket tog ett bra tag och sedan nålade jag fast 6 och 6 i ett fint mönster!

Höll på till 23 igår men är ännu inte klar med framsidan men ska göra det imorgon tänkte jag! Lägger ut bilder när jag är klar!

Vi har köpt bil!

2011-06-01 22:15:30 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Nu har vi äntligen beställt vår fina bil! Det blev en Kia Sportage 1,7 i vitt och jag är så nöjd!! Blir helt perfekt nu när bebbe är på väg!! Behöver något mer säkert nu tycker vi båda! Och skönt att den är lite högre vid inlastning av både bebbe och vagn!

Leveranstiden är på 2-4 veckor så vi får väl se om bebbe eller bil kommer först! Spännande! Hade varit skönt om bilen kom först men men !

Beställde bilen hos Bilpartner i Klippan vilket känns nära och bra!Bilden lånad från Bilagaraget!