Sjunga

2011-05-30 22:11:45 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(2) «


Nu har jag precis sjungit lite för bebis! Försöker att göra det lite då och då och han/hon verkar gilla det för då sprallar det lite extra. Eller är det kanske att han/hon INTE gillar det? Nja jag tror mer på alternativ 1!!

Låtar/visor jag sjungit idag:

Nu grönskar det
Sommarpsalm
I denna ljuva sommartid
Sol, vind och vatten
För kärlekens skull
Majas visa
Fattig bonddräng
Only love
Anthem
Annie's song

Lite gott och blandat alltså!


Såhär såg det ut för ett år sedan när underbara Madeleine sjöng Annie's Song för oss!

Bebis-projekt

2011-05-29 19:53:07 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Som jag skrivit om tidigare så har jag en massa projekt inför bebis ankomst. Det första jag kom på var att jag ville göra ett lapptäcke till vagnen. Från början tänkte jag i en massa olika färger men sedan kom jag på att svart-vitt är fint och passar bra till både små pojkar och små flickor. Så igår handlade jag fyra olika mönster + vart och vitt som ska tvättas och sedan sys samman. Tänkte ha rutor som blir ca 13x13 och då 5x6 stycken så blir det nog lagom stort. Tänkte även ha en svart kant runt och svart baksidetyg samt vadd emellan! Hoppas att det blir bra!

Igår invigde jag iaf min nya fina Brotherssymaskin MS4 genom att sy en liten babymössa som jag hittad en youtube video att följa!! Kolla här!!

Var väldigt enkelt och gick snabbt och ganska söt blev den om jag får säga!! Fick dock ändra lite på "mönstret" och den blev väl inte helt perfekt i mönstermatchning men det var faktiskt minst 9 år sedan jag sydde så jag är nöjd!!Köpte detta gröna tyg med hjärtan samt ett tyg med gröna elefanter, båda i jersey och sedan ett ljusgrönt velourtyg att ha som baksida till mina dregglisar (haklappar). Ska ta tag i att sy en sådan imorgon tänkte jag! Om orken finns!!


Tripp till Malmö

2011-05-29 19:37:19 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Igår gick vi upp tidigt och körde ned mot Malmö. Eller rättare sagt mot Skurup och sedan mot Tomelilla.

Då kan man ju fråga sig vad vi skulle göra där nere? Jo det är så att vi är ute efter ny bil och Jonas hade hittat den billigt där nere. Så vi körde och körde och diskuterade priser men ännu är inget klart så vi får väl se vad som händer!!

Det är iaf en Kia Sportage, alldeles ny, som är på tapeten. En 1,7 med diesel i vitt hade vi tänkt oss! Jonas är förälskad och jag tycker också att den är fin!! Men det är ju ändå en bil ;)

Nackdelen tycker jag är den 8 veckors långa leveranstiden. Jag menar då är ju bebis (förhoppningsvis) född så troligen får han/hon åka skruttibang-bang den första turen han/hon tar i sitt liv!! Men det går säket det med....det har ju jag och Jonas gjort de senaste 7-8 åren!

Efter den mer eller mindre misslyckade turen ut på vischan körde vi in till Malmö och åt lunch på Jensens Böfhus (ett ställe som jag verkligen rekomenderar!). Sedan bar det av mot Stoff och Stil där jag fyndade tyger för ett antal hundralappar! Dessa tyger ska då bli ett lapptäcke, mössor, dregglisar, ett snugglingnest och annat kul till bebis!!


Bilden lånad från Bilweb

Vecka 35 - 40 dagar kvar!

2011-05-28 23:14:38 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Ännu en vecka har gått och nu är jag inne i vecka 35. Eller sättare sagt 34 +1 idag!! Så nu är det bara 40 dagar kvar tills bebben är beräknad. Vilket betyder att han/hon kommer om alltifrån 21 till 60 dagar! Hoppas just nu mest på det förstnämnda då jag börjar tycka att det är lite halvjobbigt nu. Svårt att vända sig i sängen, man är otymplig och ryggen börjar göra lite ondare igen efter att det varit bra ett tag! Men jag tycker ändå att jag har det mycket smärtfritt och känner att gravid kan jag vara felr gånger :)

Bebben har iaf haft mycket hicka den senaste veckan. Nästan varje dag har jag kännt det! Han/hon ligger också fixerad nu med ryggen mot min vänstersida! Så jag känner oftast sparkarna uppe till höger vid revbenen vilket INTE är så skönt!!


Såhär står det på Familjeliv om vecka 35:

Kroppen
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet
Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Vecka 34 - bättre sent än aldrig

2011-05-26 18:15:17 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(1) «


Förra fredagen gick jag in i vecka 34! Veckan hade då varit okej förrutom lite halsbränna och trötthet i benen! När det är varmt svullnar man direkt så nu får ringarna ligga i sin låda tills lillbus kommit ut! Vågar inte chansa!! Gör djävuskt ont att få av dem när man är så svullen! Fötterna ser dessutom ut som jag vet inte vad. Kanske falukorv kan vara en bra liknelse?!

I fredags hade vi även den sista familjeutbildningen vilken var lagom intressant som vanligt. Det mesta visste man men det är ju alltid bra med en repetition! Känns lite konstigt att den är över för det betyder att vi börjar närma oss förlossningen! Ibland känns det som att förlossningen är målet men det är ju snarare början!!!

Såhär står det på Familjeliv om veckan:

Kroppen
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.


Barnet
Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Grattis världens bästa mormor på 85-års dagen!!!

2011-05-19 06:46:54 Fest
» Kommentarer(1) «


I eftermiddag bär det av mot stugan där vi ska fira mormor!!


50 dagar kvar

2011-05-18 21:56:35 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Idag är det 50 dagar tills BF! Känns inte så länge sedan som det var 100 dagar kvar och nu är det bara hälften av det! Snart är det bara en månad vilket känns overkligt.

Och har vi tur så tittar kanske lillfisen ut tidigare!


Lill-Atlas fyller 1

2011-05-18 19:55:42 Vardagen
» Kommentarer(2) «


Idag fyller världens finaste kise 1 år! Det har han firat med att äta god påsmat och busa lite extra mycket!!

Tänk att vår misse blivit så stor!! Och snart har vi haft honom i 8 månader, kommer knappt ihåg hur det var utan honom här i lägenheten! Ganska tomt har jag för mig!!


Matte, Atlas och magen

TVn är tillbaka

2011-05-17 21:00:19 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Nu har vi hämtat vår lagade TV! Skönt att de hittade felet....hoppas bara att det blivit bättre! Är lagom trist när den stänger av sig mitt i något spännande!

Har även hämtat min symaskin som jag beställde i söndags! Cdon levererar snabbt vill jag lova! Tyvärr hade de missat att skicka med den externa hårddisken :( Men den dyker väl upp! Så nu ska jag snart ta tag i bebis-lapptäcket!

Utöver det har vi bokat en helg i Göteborg för att fira vår 1-åriga bröllopsdag som infaller på söndag! Ska bli så mysigt att komma iväg lite bara Jonas och jag (och bebis såklart). På vägen upp eller ned blir det dessutom ännu ett besök på Gekås så Jonas vill köpa fiskegrejjor och vi ska ha lite mer till lillfisen! Köpte inte någon sitter när vi var där sist så det blir en denna gången tänkte vi! Kanske även ett bäddset till till vagnen/vaggan och kanske refiller till blöjspannen! Och jag behöver ett par nya leggins!


Bilden är lånad!

Halsbränna

2011-05-17 06:43:18 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(3) «


Usch...igår när jag skulle sovavar det nästan omöjligt för jag hade sådan halsbränna. Vet att det är vanligt nu i slutet av graviditetetn så det är väl bara att stå ut. Måste fixa någon slags tablett ifall det blir värre!

Någon som vet vad man bör undvika för mat för att det inte ska bli värre?Lånad bild!


Måndag, måndag

2011-05-16 22:11:07 Vardagen
» Kommentarer(0) «


Måndagar är jobbiga! Man har haft en lång och härlig helg (ännu längre nu när det är familjeutbildning) och hunnit slappna av så ska man plötsligt upp igen! Jobbigt!

Men det är bara 3 arbetsmåndagar kvar innan jag ska vara ledig i en sådär 14 månader! Så det är inte så synd om mig;)

Ikväll har jag kollat på "En unge i minuten". När serien startade vägrade jag kolla men nu när man närmar sig sin egna förlossning börjar jag faktiskt tycka att det är spännande!! Konstigt vad hormoner gör!!!


Bananmilkshake och cola i Sihanoukville i Kambodja för 4 år sedan! Havet är rakt fram...

Heja Eric!

2011-05-15 12:44:21 Vardagen
» Kommentarer(0) «


I veckan kom TV4 Helsingborg till skolan för att höra hur Erics gamla skola ansåg om Erics chanser! Vi gjorde fina planscher och de intervjuade och de mindre dansade för fullt!!

Här kan ni se hur det såg ut! Kolla under Saades hemtrakter...

Tror att det var deras hejande som gjorde att han gick så långt!!!


Bilden är lånad!

Videokamera

2011-05-15 10:38:38 Vardagen
» Kommentarer(2) «


Igår när vi var i Malmö fyndade vi även en ny videokamera på Mediamarkt! Har ju haft en sedan tidigare som man spelar in på band men nu blev det en som man spelar in på minneskort istället!

Fick den för samma pris som de har på internet så det var super! Ska bli kul att använda nu när lillfisen tittar ut! Alltså INTE under förlossningen men när han/hon är född!

Blev en Sony HDR CX 130 som verkar vara helt okej för att vara i den prisklassen! Det är en FullHD kamera så den bör ju vara ett tag så att man slipper köpa en ny direkt! De hade ingen svart hemma så det fick bli en blå men det går ju lika bra;)


Bilden lånad från Sony

Besök i Malmö

2011-05-14 20:45:36 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har jag varit på mammafika vilket var trevligt som vanligt! Sedan hämtade Jonas mig och vi körde ned mot Malmö.

Första stoppet blev Jonas extrafarmor Anna-Greta som varit lite sjuk men nu mår bättre! Hon är verkligen en positiv ovh glad kruttant! Jonas farbror Lars och Lars fru Britt var okså där och de hade haft med sig en bukett Liljekonvaljer som jag sniffade på under besöket ;)

Anna-Greta tror för övrigt att det är en pojke då magen är spetsig!Efter det besöket körde vi vidare mot Jonas farmor och hennes man! Där fick vi god fika vilket var behövligt! De bor nere i Västra Hamnen vilket är underbart nu på sommaren! Jonas farmor tror mer att det är en flicka!!

Sedan körde vi in till stan för att kolla på en skötväska som de säljer billigt i en affär där nere! Först såg vi inte dem där men de hade dem på lagret och efter lite funderingar blev det en Willvin Magnificent Napped i grå-svart! Är mycket nöjd med denna skötväska för den är mer som en vanlig väska och passar både mig och Jonas.

Det finns en bärrem som kan omvandlas till öglor som man fäster på vagnen! I skötväskan finns flera fack, en skötbädd, en termoshållare, en liten väska och en genomskinlig necessär. Dessutom finns det ett fack i botten som är perfekt för blöjor eller smutsiga kläder!

Normalpris är 1095:- men vi fick vår för 450:- då affären ska sluta sälja varan! Gå in på Malmö Outdoor om ni är sugna på en sådan!!!Bilderna lånade från Wilvin!

Mammaträff 4

2011-05-14 08:37:01 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Idag har vi ännu en träff för blivande mammor. Har varit iväg på 3 tidigare och det är superkul tycker jag att få träffa andra som också är gravida och prata om allt möjligt. Lite mindre stelt än familjeutbildningen kan man väl säga ;)

Flera av dem ska ha i juli och det är ju extra kul för då ligger man ju samma i tiden och kan jämföra lite och prata om sådant man kanske inte pratar med andra om! Man vill ju inte trötta ut sina kompisar och familj hela tiden!


Vecka 33

2011-05-14 08:32:57 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Nu har ännu en vecka passerat och jag befinner mig i vecka 33. Under veckan har jag haft problem med att jag svulnnar upp såfort det blir lite varmt så att bära mina fina ringar är ett minne blott....eller rättare sagt försöker jag att ha dem och står varje kväll med diskmedelsflaskan för att få av dem under stora problem. Så nu får det nog vara stopp. Tänk så går det inte en dag....usch! 

Igår hade vi  en tid hos barnmorskan vilket gick bra som vanligt. Magen hade växt (fast inte lika mycket som vanligt. Tidigare har magen följt veckan men igår var den en cm mindre vilket barnmorskan förklarade med att magen sjunkit lite) och hjärtljuden var bra!! Alltid skönt att höra! Utöver det fick vi en lapp om att välja BVC och vi satsar nog på ett i närheten av stugan då det är där vi kommer att bo i början!

Efter barmorskebesöket var det dags för ännu en familjeutbildning. Förra gången var det tyst som i graven runt bordet och det var inte mycket bättre denna gången. Kanske är vi helt enkelt för många?! Sen är kanske inte barnmorskan som leder det helt van vid situationen och har svårt att leda oss i diskussioner. Hade varit bättre att prata om de sakerna vi ska göra i mindre grupper. Att man får diskussionsfrågor alltså. Men men man blir väl lite skadad av att vara lärare ;) Det man får reda på är intressant men det mesta visste man sedan innan. Men repetition är alltid bra!!!

Igår pratade vi om smärtlindring och jag har ju lite problem med sjukhus och blod och sådant så när vi kom in på epiduralen så blev jag lite lätt svimfärdig. Tack och lov svimmade jag inte men mådde ganska trist ett tag! Så det påverkade nog hela dagen för sedan fick jag sammandragningar hela tiden! Var en runda på Väla och fick gå några meter och sedan stanna. Dessutom gjorde det lite ont också! Jaja får hoppas att det inte ska vara så fram till förlossningen!

Såhär står det hos Familjeliv om vecka 33:

Kroppen
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet
Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket   


Balkongen måste fixas till

2011-05-08 12:28:31 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Så idag blir det att köra till Ikea för att köpa lite saker! Tror även att det blir en runda till Flowerteam för att handla lite vackra blommor att pryda med!

Man vill ju ha det fint där ute nu när sommaren närmar sig! Så att man kan avnjuta sommarfrukostar och middagar där!

Ikväll blir det tvättande och rättande av nationella prov! Ska iväg på en bedömningsträff den 16 så då måste jag vars färdig! Och dessutom är TV:n inlämnad då den stänger av sig så det gäller att passa på!


Möhippa/Svensexa för ett år sedan!

Kullen

2011-05-07 10:38:03 Vardagen
» Kommentarer(5) «


Snart är det dags att köra iväg mot nya äventyr! Ska möta upp Jonas föräldrar och Malin och Henrik på Kullen!! Ska spela lite kubb, grilla korv och mysa tänkte vi!! Ska bli härligt för det är ju sådant underbart väder idag!!


Nytt inköp

2011-05-06 16:04:18 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Har som jag skrev tidigare i veckan beställt hem några böcker. I förrgår när jag var på Maxi i Hyllinge hittade jag ännu en föräldrabok som kostade 90:- istället för ca 300:- så jag passade på!! Nu får det nog vara nog ett tag iaf...

Den känns gedigen och har mycket information! Varar upp till barnet är 6 år!

Stora boken om barn : att vänta och föda. Barnets första sex år.


32 veckor

2011-05-06 16:01:00 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Nu har jag gått in i vecka 32 vilket ju är positivt för då är det inte långt kvar innan vi får träffa den lilla människa som levt innuti mig i flera månader! Längtar massor till den dagen!!

Veckan har varit bra förrutom att jag svullnade upp massor i slutet av förra eftersom det var så varmt. Men det har lagt sig nu så jag kan ha ringarna på mig och ta på skorna utan problem. Känner mig även större och större vilket kanske inte är så konstigt då bebis börjar bli stor där inne i magen. Faktan härnere står att han/hon är 1500g nu men förra veckan sa barnmorskan att han/hon kan vara uppemot 1700g och det är ju en del! Imorgon är det iaf exakt två månader (61 dagar) tills bebis är beräknad! Härligt!!!

Kroppen
Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.


Barnet
Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Föräldrautbildning

2011-05-05 22:00:14 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(1) «


Imorgon är det dags för Jonas och mig att bli fullfjädrade föräldrar! För visst är det det man blir på föräldrautbildningen?!

Hahah, ska iallafall bli spännande att se vad det egentligen är som de tycker är viktigt att lära sig. Hoppas på info om smärtlindring och tips på hur Jonas kan hjälpa till under själva förlossningen. Ska även bli spännande att se om det finns några trevliga föräldrapar!
Fin bild från google


6-årig förlovningsdag

2011-05-05 21:54:43 Fest
» Kommentarer(0) «


Idag är det hela 6 år sedan vi förlovade oss. Tänk vad tiden går! Känns inte alls som att det var sålänge sedan!

Då gick vi nere i Malmö på Lärarhögskolan och hade inte en tanke på att åka på några långresor, gifta oss eller skaffa barn! Dock la jag mycket tid på att hitta den perfekta ringen och det gjorde jag på MK Juvel i Malmö! Och den är fortfarande supersnygg tycker jag! Hade inte velat ha något annat!!!

Bestämde mig tillslut för en princessslipad diamant på 0,15 carat i en vitguldsskena. Jonas valde också vitguld men en lite lägre men tjockare skena.

Sälva förlovningen skedde alltså den 5/5 2005 på vår 50-månaders dag vilket inföll på Kristi Himmelfärdsdag och detta skedde i Köpenhamn!

På hotell Phoenix där vi förlovade oss! Mumsiga jordgubbar, vindruvor, lyxig choklad och italienskt mosserande i våra "förlovningsglas" som nu också är våra "bröllopsglas"


På Tivoli under dagen


"Förlovningskaninen" Phoenix


Nya, skinande ringar


Nya gissningar

2011-05-03 21:38:06 Graviditet - Elliot
» Kommentarer(0) «


Har fått in ytterligare gissningar så det är dags att uppdatera lite:

2 juli            Pojke           Pappa Jonas
                    Pojke           Kusin Felix
5 juli            Pojke           Cathy
7 juli            Pojke           Caroline
8 juli            Pojke           Sofie
10 juli          Pojke           Madelen
11 juli          Flicka           Farbror Anders
12 juli          Pojke           Marlene
13 juli          Pojke           Faster Jenny
                    Flicka           Kusin Julia
21 juli          Pojke           Mamma LottaFlicka:          Gammelmormor Elsa
                     Kerstin
                     Kurt
                     Uffe

Pojke:           Farmor Mona
                     Farfar Leif
                     Birgitta
                     Annika
                     Mirella

Nya inköp

2011-05-03 21:16:40 Min dag
» Kommentarer(0) «


Igår beställde jag lite nya böcker från Adlibris. Kände att det börjar bli dags att planera lite mer för bebisens ankomst så jag beställde Katerina Janouchs "Nya Barnliv" som jag bläddrat lite i och som verkar bra! Beställde även "Att föda" vilken verkar vara vettig att ha för att förbereda sig. "Nya Barnliv" kostade 218:- och "Att föda" 42:- vilket känns rimligt! Finns såklart fler bra böcker men vi börjar här!

Nya Barnliv    Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter

Passad även på att beställa två skönlitterära böcker. Först och främst den 7:e delen i "Främlingen"-serien som jag ju älskar. Så har ni missat dem har ni sju superlånga och helt underbara historiska romaner med lite science-fiction att ta er igenom. Den första heter "Främlingen" och är skriven av Diana Gabaldon.

Men jag beställde som sagt den 7:e i serien som heter "Som ett eko" och som släpptes förra året. Ska bli underbart att äntligen få en fortsättning. Läste den senaste, "Snö och aska" i vintras så har fortfarande den färskt i minnet.
Som ett eko
 

Sedan beställde jag även "Flickan från tjugotalet" av Sophie Kinsella som verkade bra. Jag gillar hennes andra böcker då de är så lättsmälta så hoppas att även denna är bra. Var ett tag sedan jag läste en riktigt bra bok!

Flickan från tjugotalet

Den senaste bra bok som jag läste var "Ormens tecken" av Raymond Khoury som även skrivit "Tempelriddaren". Ormens tecken var iallafall superbra och väl värd att läsa om man gillar typ DaVinci-koden och sådana böcker. 

 Ormens tecken

Trött

2011-05-03 21:00:28 Vardagen
» Kommentarer(2) «


Idag har jag varit trött hela dagen känns det som. Gick och la mig lite senare igår och blev väckt en halvtimme senare när Jonas kom hem från matchen i Malmö. Sedan somnade jag om men drömde mycket hela natten så vaknade alldeles slut. Ont i hela kroppen också dessutom!

Idag har vi varit iväg hela förmiddagen med skolan då vi såg en musikal som Elinebergskolans 8:or och 9:or satte upp. Den var väldigt bra och intressant så tiden gick snabbt men man blir alltid lite extra trött när man gör annat eftersom man måste vara mer på spänn när man ska på bussar och av och inte bli av med någon på vägen :)

Eftermiddagen spenderades med att vila vilket var mycket behövligt!

Nu kollar Jonas på ännu mer fotboll...så jag får sysselsätta mig med en massa roliga bebis-/gravidbloggar!!


För exakt 4 år sedan var vi i Nha Trang i Vietnam och hade denna fina utsikten från vårt hotell!


Och kvällen spenderades såhär....mycket mer socialt än när man är på hemmaplan!