Ingen matning

2011-11-30 08:17:39 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Inatt är första natten sedan den första som Elliot inte ätit!!! Härligt! Han vaknade bara en kort stund men somnade om när han fick sin napp!!!Senast han sov utan att äta en hel natt...

Sötnos

2011-11-29 18:13:00 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Kan man bli sötare?Elliot var mycket trött efter sin simning igår, så trött att han knappt ville sova ;) Men när han väl somnade vaknade han bara en kortis för mat vid fem! Härligt!


Promenad

2011-11-29 17:09:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och E varit på mysig babymassage! Sedan gick vi till huset och medan E tog en liten tupplur passade jag på att spackla lite och slipa lite! Börjar få kläm på renovering ;)

Frammåt halv två var vi nöjda, både E och jag så då vandrade vi hemmåt! Gick en tur längs Rönneå och sedan köpte jag med mig en Thailunch!

Ikväll blir det en runda till Fyndet (loppis), en snabbis inom Bauhaus och byta lite färg och sedan middag hos svärföräldrarna!!
Min gladfis

2011-11-29 15:49:41 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Såhär glad kan man vara när man lyckats hitta sina fötter. En sekunde senare hade han vänt sig så nu får man passa sig så att han inte ramlar ur!
Babymassage

2011-11-29 08:36:39 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Nu är vi snart på väg till babymassgen på BVC! Sist älskade Elliot det så hoppas han gör det idag också!! Så nu måste jag skynda mig...


Fin i stickad mössa och tröja som min farmor gjort!

Husplaner

2011-11-28 13:48:00 Renovering
» Kommentarer(0) «


Måndag: Beställa el-saker

Tisdag: Slipa fönster i vårt rum och spackla det och Elliots fönster samt måla element i Elliots rum

Onsdag: Tapetsera Elliots rum samt måla fönster i vårt sovrum

Torsdag: Slipa det bredspacklade i trappen samt spackla och foga hallen på nedanvåningen

Fredag: Köpa smyglister och lister samt måla Elliots fönster

Lördag: Tapetsera klart Elliots rum samt måla lister och måla taket i hall/trapp

Söndag: Målartvätta och slipa golv och trappen


Ska vi hinna?!Farfar Leif fiar i Elliots rum igår


Härlig vecka

2011-11-28 12:57:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Nu är det ännu en härlig vecka. Helt underbart att få vara hemma med sin underbara son under så lång tid! Trist för folk i andra länder som bara får vara hemma några månader.....då hade jag jobbat vid det här laget! Känner mig inte så sugen på det, men det är klart hade man inte haft huset att fixa med hade man kanske blivir lite uttråkad?!

Idag ska vi hem till Malin och Oliver i Helsingborg vilket vi ser fram emot! Hoppas Elliot får testa Olivers gåstol! Om han gillar den får han kanske en egen av tomten?

Imorgon ska vi på babymassage på BVC och även det är härligt, sedan blir det fixande i huset så att vi kan flytta in någon gång :) På kvällen ska vi till Jonas föräldrar och äta middag!

Torsdagen ska vi spendera med Marlene och Elliots fina flickvän Ebba och kanske även Hugo i Bårslöv! Så mysigt att kunna hitta på saker på vardagarna!!!

Fredag blir det nog en shoppingrunda men även lite renovering!

Sedan går nog helgen helt i renoveringens tecken!


Fixat julklappar

2011-11-28 11:29:06 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Igår beställde vi två fina julklappar till vårt lilla gryn!

Det blev gunghästen Max:

Mjuk gunghäst Max
Och nattlampan Teddy Lights:

Nalle med nattlampa Teddy Lights blå

Hoppas att han nu blir glad ;) Skvallra inte...

Besafe Izi Kid x3

2011-11-27 21:58:11 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «Idag körde vi till Barnens hus på Väla och köpte en bilbarnstol till Elliot! Det var en av de dyraste men även säkraste så det känns ju bra! Dock kan han bara ha den upp till 18 kg men det är han säkert inte förrän vid 4 då han ju faktiskt är ganska smal!

Passade på nu för man fick 1000:-i rabatt och det är faktiskt mycket! Men väntar nog ett tag till vi bytar då han fortfarande sitter bra i babyskyddet!

Mona och Leif betalade halva också så det är helt underbart!!! Tack så mycket!

Med Faster

2011-11-27 21:36:36 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag hälsade Malin och Henrik på oss i huset en runda! Mysigt!

Malin myste en massa med sin brorsson och Henrik drog på sig arbetsbyxorna och tog ut all skit från tvättstugan i källaren! Så nu är det helt tomt! Så nu står det två gamla frysar eller kylskåp i carporten....hoppas att de inte blåser bort! Måste bara ordna någon slags transport av dem till tippen!

Även vårt "fiiina" spa, eller rättare sagt urhemska badkar åkte ut! Tillsammans med minst två spindlar, en av dem en korsspindel! Under de gamla skåpen som stått däör hittade Henrik en låda med råttgift och en fälla....tack och lov var båda tomma!

Så nu ska vi försöka rengöra och måla så det blir lite fräschare precis som i andra rummet!

Tack för all hjälp Henrik!!!
Vårt våriga sovrum

2011-11-27 20:59:07 Sovrum
» Kommentarer(2) «


Idag tapetserade min fine man och underbara svärfar klart vårt sovrum och jag är så fruktansvärt nöjd! Det har blivit underbart och så snyggt så!

Sedan målade jag elementet och även den blev snyggt och fräscht! I veckan ska jag slipa, spackla och måla vårt fönster!

Elementet innan, man ser att jag målat lite av det på vänstra sidan:Och efter:


Vår?

2011-11-27 12:51:00 Trädgård
» Kommentarer(0) «


Man börjar ju undra när det ser ut såhär i trädgården:
Fonduekväll

2011-11-27 11:35:00 Fest
» Kommentarer(0) «


Igår åkte jag och Elliot till Perstorp för att träffa finaste Sofie och Helena! Helena hade verkligen fixat en supermiddag med rödvinsfondue med en massa olika slags kött och goda såser! Till efterrätt blev det tobleronefondue! Mums!!!!

Så vi satt både länge och väl och mumsade i oss! Elliot fick prova lite banan och han älskade det!

Så härligt att träffas och prata en massa! Sedan blev vi hämtade av världens bästa man som innan dess jobbat till 21 i huset!! Imponerande!!

Tack för en härlig kväll!!!


Busens rum

2011-11-27 08:56:12 Barnrum
» Kommentarer(2) «


Igår blev det en massa gjort i vårt fina lilla hus! Vårt rum blev nästan färdigtapetserat av mig, Leif och Jonas. Eller rättare sagt var jag med ett tag för att sedan åka till Perstorp!

Elliots rum ska vi börja på idag, eller de får göra det och jag målar element och målartvättar halltaket!

Såhär ser hans rum ut efter att golvet målades:

Supersnyggt va?

1,5 år som gift

2011-11-25 13:33:00 Jonas och Lotta
» Kommentarer(2) «


I tisdags var det ett och ett halvt år sedan jag och Jonas gifte oss! Helt galet att det gått så snabbt och att det hänt så mycket sedan dess!

Det var verkligen den bästa dagen i mitt liv dittillls. Nu är det istället dagen då Elliot kom till oss som är den bästa! Är glad att jag gifte mig först då jag vet att ens bröllopsdag aldrig kommer att toppa barnens födelse  och det då kanske inte kännts lika speciellt?! Vad vet jag?! Jag är iallafall nöjd med att ha gjort det i "rätt ordning"!

Är också otroligt tacksam för att jag fått en sådan otrolig make! Han är verkligen den bäste man kan tänka sig...världens bäste man och världens bäste pappa!!!Världens vackraste kort tagna av världens bästa svåger!

Slappedag

2011-11-25 10:57:00 Min dag
» Kommentarer(1) «


Idag tar vi en dag ledigt från huset! Eller rättare sagt tar Jonas ledigt för jag har inte varit där på hela veckan då Jonas har målat golvet i sovrummen med oljebaserad färg! Då kan inte Elliot vara där så jag har varit hemma med honom!

Men idag blir det en tur till Väla för att spana in de nya affärerna, och kanske även Familia för att besöka deras nya inredningsbutik!

Härligt med lite tid för vår lilla familj! Jonas har varit hemma ganska sent alla dagar och inte hunnit träffa sin lille son så idag får han ta igen lite!

Planerna för helgen är att jag ska måla element, slipa och måla fönster och kanska sätta upp lister runt fönstren för att dölja isoleringen runt dem! Jonas ska slipa det som är bredspacklat, spackla lite till samt börja slipa golvet i hallen på ovanvåningen och trappan! Jonas pappa kommer också....hoppas han kan tänka sig att hjälpa till med tapeterna!

På lördagkväll ska jag till Perstorp på tjejkväll, men tar nog med Elliot så hinner Jonas fixa mer i huset! Börjar känna att man kommer någonstans nu så vill gärna jobba så mycket som möjligt!

Sedan på söndag är det folkomröstning angående Pyttebron så får väl ta en runda inom vallokalen också! Dessutom kommer Malin och Henrik och inspekterar huset :)


Källaren

2011-11-25 10:28:11 Källare
» Kommentarer(2) «


För några veckor sedan målade vi klart det ena rummet i källaren och monterade upp hyllor! Det blev verkligen mycket fräschare och finare. Just nu det finaste rummet i huset vilket egentligen är ganska tragiskt om man tänker efter! Men men snart ska resten också vara fint!Fönstret ska målas senare!

Såhär såg det ut innan:


Finaste pojken i världen

2011-11-24 21:40:40 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(1) «

Julklappar

2011-11-24 19:55:41 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(1) «


Sitter och letar efter julklappar till vår lille fine son!

Hittade världens sötaste gunghäst i Allt för föräldrars webshop för ett bra pris så kanske blir det den?!

Mjuk gunghäst Max
Och kanske denna nattlampa från samma ställe?

Nalle med nattlampa Teddy Lights blå
Men är även sugen på en dansande valp:
Är också intresserad av ett lektält från kids Concpet som jag hittat hos Best Kids

Lektält Stjärnor


Behöver också en ljusblå matta.....någon som vet var man kan hitta det?

Jag gillar också Kids Concepts fina stjärnlampor och ska fixa en sådan hängande till Elliots rum!

Taklampa star, ljusblå

I lördags när vi var på Ullared köpte vi lite smått och gott såsom bäddsätt som är ljusblått med stjärnor och klossar som han ska få samt lite fina kläder!

Utmaning

2011-11-24 11:38:08 Min dag
» Kommentarer(1) «


Jag har fått en award/utmaning av Madelen. Utmaningens villkor: länka tillbaka till den du fått den av, fullborda de fem meningarna nedan och ge den vidare till fem bloggvänner.

1. När ingen ser eller hör mig…sjunger jag för mig själv.
2. Jag går aldrig hemifrån utan…telefonen, plånboken och just nu en massa saker till Elliot!
3. Min blogg heter som den gör för att…jag tyckte det var ett bra namn som man kommer ihåg! Var ett tag sedan jag skaffade den! Blev att jag tog upp den igen nu och är faktiskt nöjd!
4. Om jag vågade skulle jag…försöka hitta ett jobb i ett varmt land och flytttat dit med familjen! Är dock för fäst vid alla nära och kära så det blir aldrig av!
5. Om 10 år kommer jag...förhoppningsvis ha ett fast jobb som lärare! Helst inom so:n! Vårt hus är så som vi vill ha det, kanske tom tillbyggt! Vill gärna ha minst ett barn till om det är meningen och resa en massa, gärna till USA och Sydamerika.

Jag skickar denna vidare till Sofie, Minirenen, Linnéa, Cherie och Jasmin.


Bloglovin

2011-11-24 10:50:35 Min dag
» Kommentarer(0) «


Om ni vill följa bloggen (och andra bloggar) på ett enklare sätt så klicka på "Följ Bloggen" längre ned på vänstersidan. Scrolla ned! Sedan får du skaffa dig ett konto! Då får man uppdatering till sin mail en gång om dagen med alla nya inlägg!

Sorglig helg

2011-11-21 10:28:55 Min dag
» Kommentarer(5) «


I lördags när vi var på väg hem efter en lång dag på Ullared ringde mamma och berättade att min morfar gått bort. Han hade varit sjuk länge och var sängliggande på hemmet i Kvidinge så det var inte oväntat men hemskt ändå. Tur att jag och Elliot var där i torsdags och hälsade på. Morfar var så glad för Lilleman som han kallade honom! När jag berättade att jag var gravid i julas sa han att det var det bästa som kunde hända! Hoppas att han har det bättre nu!

Släkttorsdag

2011-11-17 19:06:30 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och Elliot varit i Kvidinge! Först var vi hos mamma och när hon var hos sjukgymnasten gick vi till mormor! Där lyckades lilleman snurra runt så mycket att han kom utanför filten och slog i huvudet! Min stackars älskling :-( När mamma kom hem körde vi till min låtsasmormor och sedan till min morfar på hemmet! Kul att träffa dem men morfar är nog väldigt trött nu, men glad att få träffa oss!

Fika

2011-11-16 07:16:50 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag ska vi iväg till stan och Backhaus och fika med en bunt tjejer och deras knoddar! Mysigt! Sedan blir det nog någon vända tvätt...svårt att tvätta mycket då vi inte har någon torktumlare här! Tar kanske med tvätten till mamma imorgon! De har en supertorktumlare!

Inget Internet :-(

2011-11-15 19:07:11 Min dag
» Kommentarer(1) «


Just nu funkar inte vårt internet i Stugan så det blir inte något bloggande just nu! Håll tummen att det snart ska lösa sig så att jag kan återkomma! Saknar ju det!-

Gåsamiddag

2011-11-10 19:10:34 Min dag
» Kommentarer(0) «


I lördags var vi på traditionsenlig gåsamiddag hos mormor och Claes! Det var mycket gott och mysigt! Jag hade gjort efterrätten, pajen som jag la upp förra veckan och den blev uppskattad!

Vi passade på att ta lite släktkort!


Morfar och gammelfarmorMormor och gammelmormor

Elliots rum

2011-11-10 17:45:38 Barnrum
» Kommentarer(1) «


I vår fine sons rum är allt förarbete klart och även taket, där vi behållit och målat råsponten! Det blev supersnyggt!

Så nu ska golvet slipas av och sedan målas vitt!

Han ska ha vita tapeter förrutom den stora snedväggen där han ska ha stora vita stjärnor på ljusblå botten! Även här blir det nya foder samt lister! Elementet ska också målas!
Julklappar

2011-11-10 16:04:30 Mode och Shopping
» Kommentarer(1) «


Nu är det ju snart dags att börja köpa julklappar och nästa helg åker vi till Ullared med svärföräldrarna så då hoppas jag att vi får köpt de flesta!

Så nu vill jag ha önsklelistor från alla håll!

De som speciellt måste skicka sina önskelistor är Elliots kusiner så att han kan leta upp fina saker till dem! Men även fastrar, farbrödrar och morbror får meddela om det är något speciellt som önskas!


Honungs- & balsamicomarinerad lax med fetaostpasta

2011-11-10 15:59:53 Bak och Mat
» Kommentarer(0) «


Häromdagen hittade jag ett spännande recept på lax hos Starwoman! Kände att det nog skulle vara något för oss så jag köpte hem lite lax!

Vi provade det i tisdags och det var väldigt gott!

Jag ger maträtten betyget:

♥♥♥♥ av fem möjliga

Det var salt och sött och krispigt på en gång iom fetaost, honung och ruccola! Fast köp riktigt feta, det gjorde inte jag och det hade varit ännu bättre med mer salt!Ingredienser – 3 pers
500-600 g laxfiléer
Flingsalt och nymalen svartpeppar
1/2 dl flytande honung
1/2 dl balsamvinäger

300 g pasta
1 pkt fetaost
1/2 påse rucolasallad

Gör så här:
Lägg laxfiléerna i en ungsfast form. Salta o peppra. Värm honung och balsamvinäger i en kastrull. Rör tills det smält samman. Häll marinaden över laxfiléerna. Stek i ugn 225 grader i 15-20 minuter. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och lägg upp pastan i en skål. Smula ner fetaosten och vänd ner rucola. Blanda och servera!


Hallen - in progress

2011-11-10 15:45:31 Hall
» Kommentarer(1) «


Vi håller för fullt på att fixa i hallarna, både uppe och nere. Jonas gjorde klart första lagret spackel i trappan igår och i helgen fixade Leif reglar så att det blir lite mer isolerat runt ytterdörren samt gömde in rören som går upp i den framtida toaletten på ovanvåningen! Förra helgen satte dörren på näst sista fotot, den närmast trappen in. Vi flyttade den från vardagsrummet för där ska vi bara ha ett valv, alltså mellan vardagsrum och kök.

Emil, min bror, har satt gips i taken och vid toaletten och slipat väggen till vänster om ytterdörren, den ska vi senare måla vit! Resten ska tapetseras med en vit tapet med svarta blommor. Trappan ska målas vit och likaså trägolvet i hallen på ovanvåningen. Nedanvåningens hallgolv ska nog bara slipas, alltså trägolvet som ligger under den parkett som nu syns!

Vi ska även sätta ny lister och foder överallt samt måla ledstången upp vit! Eluttagen och strömbrytarna ska bytas till Eljos Renovaserie då de är lite mer gammeldags! Har de svarta på toaletten men ska ha vita i resten av huset! Det blir även att måla alla dörrar och fönster men sådant kan man ju pyssla med under tiden när vi väl flyttat in!

I nedanhallen vill vi ha en kristallkrona eller liknande så vi letar för fullt! Kanske får ta en titt på Ullared när vi ska dit!


Vinn en mössa

2011-11-10 10:45:10 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Just nu har en av mina favoritbloggerskor Emma Josefine en tävling om en fin mössa i valfritt tyg!

Jag hade velat vinna en fin turkos mössa med vita stjärnor till min prins!

Tävla ni med!


Boxer

2011-11-09 14:06:00 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


Just nu har vi bara 1an, 2an, 4an och 6an här i Stugan! Så dte är ganska trist att titta på TV. Det är klart att det finns bra program där också men inte lika många!

Vi funderar därför på att skaffa oss Boxer att ha sedan i huset! Har haft det tidigare men kommer inte riktigt ihåg om det var bra eller dåligt!

Vad tycker ni? Har ni tips på annat man skulle kunna ha i ett hus med bara antenn och telefonjack? Vi vill INTE ha någon parabol!


Kidelin

2011-11-09 10:59:00 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Var inne en runda på Kidelin tidigare för att kolla efter lite julklappar till Lilleman! Såg då att de har rea på en massa märken upp till 60% så vill ni fynda så gå dit!!

Elliot vill ha detta:

Katvig - Body Blue Space Apple i gruppen Varumärken / Katvig hos Kidelin (41209489-62r)
Body Blue Space Apples från Katvig

Kik Kid - Leggings Stars Blue i gruppen Varumärken / Kik Kid hos Kidelin (BLE53I305-62r)

Leggings Star Blue från Kik Kid

How To Kiss A Frog - Body Shirt Marin i gruppen SALE SALE SALE! hos Kidelin (HTKAFBODYMARIN-12r)
Body Shirt Marin från How to Kiss a Frog

More Stories - Body Tool Kit i gruppen SALE SALE SALE! hos Kidelin (004-1218r)
Body Tool Kit från Moore Stories

Onsdag, onsdag

2011-11-09 07:49:22 Min dag
» Kommentarer(0) «


Då var det onsdag och återigen dags för fika i Helsingborg med en massa söta mammor och deras minst lika söta bebisar! Alltid kul att komma ut lite och ventilera frågor man har om sina små men även om allt annat såsom världsfreden och liknande ;)

Igår blev det en riktig slappedag! Vi vaknade först vid halv elva....det har inte hänte sedan innan E föddes! Sedan tog vi det mest lugnt! Fixade med bilder och filmer och la över allt på datorn! Skulle ha lagt över det till den externa hårddisken men det får bli idag istället!

Jonas åkte till huset efter jobb och bredspacklade en vägg i trappen så nu är det bara 2 väggar kvar där ;) Han målade även golvet i ett av källarrummen en gång till så nu kan hyllorna snart flytta in och alla saker flyttas ned från kaoset i vardagsrummet!

Idag hoppas jag att E är på gott humör efter fikan så att jag hinner fixa lite i huset. Måste målartvätta golvet i vårt rum samt börja slipa golvet i Es rum! Sedan blir det superstädning och efter det MÅLNING!


I lördags hemma hos mormor och Claes på gåsamiddag!

Saknad

2011-11-08 20:37:00 Tankar
» Kommentarer(0) «


Jag kan känna en stor saknad att min lilla älskling inte får träffa alla sina närmaste hela tiden. Att han inte får träffa sina fina kusiner, de bästaste i hela världen så ofta! Att han inte får träffa sina fastrar och farbröder lika oftas som han får träffa sin morbror! Han ska iallafall vara lycklig att han har sin mormor och morfar och farmor och farfar så nära! Dem kan han träffa varje dag om han vill!

Snart är det jul igen och då får han träffa dem igen. Då har han viskat till mig att han vill busa med sina kusiner!!! Och kanske gå på promenad med dem?!

Nästa helg får han iallafall träffa faster Malin och farbror Henrik! Så söta och fina och ett par i ett år igår. GRATTIS!Öppna förskolan

2011-11-08 20:26:00 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «
Igår var jag och Elliot på Öppna förskolan i Ängelholm för första gången! Han tittade på de andra bebisarna och verkade fasktiskt nöjd. När det var dags för sångstund sprallade han och tyckte att det var superkul!

Vi gjorde farsdagsslipsar i papper till hans pappa, morfar och farfar! Han tryckte sin fot på den och jag skrev fint....bra teamwork!

Vi var även hos BVC och vägde och mätte...6 kg och 65 cm lång! Lång och smal sa Karin, vår BVC-tant!


4 månader

2011-11-08 18:18:38 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(1) «


Grattis min son, idag fyller du 4 månader och har levt 1/3 år!

Hittade en bra lista att följa med utveckling hos Emma Josefine så jag lånar den!

Gillar:  Att suga på olika saker såsom händerna, nappen, snuttefilten, någon annans händer eller annat som är tillgängligt såsom Babybjörnen när han sitter i den eller pappas skjorta när han bär honom. Elliot tycker också om när man sjunger för honom och när man gör konstiga ljud såsom "bääää" "hohoho" eller pruttar! Han älskar att åka vagn, buss, tåg och bil, då somnar han snabbt! Han visar också tydligt att han älskar att simma! Han läser gärna böcker och tittar på barnprogram på TV. Sitter gärna i sin sitter men är inte jätteglad för sitt gym, dock uppskattade han sin hoppgunga! Helst av allt vill han vara med och älskar när folk pratar med honom!


Gillar inte: Att dra kläderna över huvudet, när man tar bort snor ur näsan eller att bli hungrig. Utöver det hatar han att bli lämnad ensam när han inte sover och att ligga på mage! Annars är han för det mesta glad.


Äter:
 Mjölk, ersättning och har provat gröt.

Sover: Först i sin egna säng från åtta fram till första matningen som brukar ske mellan ett och tre. Sedan oftast hos mamma och pappa. Sover middag en kortis på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Åker han vagn sover han desto mer!


Kan:
 Rulla från mage till rygg och rygg till mage. Ta saker och stoppa dem i munnen såsom snutten och ibland nappen. Håller gärna i nappflaskan. Kan skratta högt när man busar med honom. Förflytta sig genom att trycka med fötterna.


Säger:
 Inte så mycket än men jollrar desto mer! Ibland säger han "hej" låter det som!


Är: 
Glad, snäll, sötast i världen, badglad, sprallig


Favoritsaker: Kaninsnutten, nappen, den grå snuttefilten och mamma och pappa;)

 
Mums vad gröt är gott!


Dyka

2011-11-08 17:54:10 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Igår var det återigen dags för simning för lille E. Denna gången följde Elliots farmor och farfar med oss och hans farmor passade på att bada med honom. Jonas fotade och filmade denna gången istället!

Eftersom det är inställt nästa vecka och undervattensfotografen kommer i slutet av november fick bebisarna prova på att dyka denna gång istället för nästa. Lite läskigt var det men Elliot var så duktig och dök tre gånger utan att bli ledsen eller sur. Svalde bara lite vatten första gången....sedan blev det lättare!

Återigen var han glad hela tiden och sprallade och plaskade som en galning i vattnet! I duschen var han också glad och sa inte ett ljud fastän han fick duscha i den vanliga duschen med mig!


Smakisar

2011-11-08 13:51:33 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Igår fick Elliot smaka sin första mat förrutom bröstmjölk och ersättning; gröt. Han fullkomligt älskade det! När det tog slut blev han jättesur vilket han annars nästan aldrig blir! Det enda som gjorde honom glad var då att ammas lite!

Hörde igår på Öppna förskolan att de ändrat rekomendationerna om att börja med smakportioner till 6 månader men tänker att han nog mår bra av lite annan mat då han vaknar så mycket på natten! Antar att man själv får ta ställning till vad man tycker känns vettigt!


Nivea

2011-11-08 13:43:54 Min dag
» Kommentarer(0) «


Jag tävlar hos Mamma Evelina om ett härligt kit från Nivea inför Fars dag! Varför inte tävla ni med och vinna till er lilla pappa!!Wigglekart

2011-11-06 17:57:56 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(1) «


Wigglekart är en ny sorts bil som man får att rulla genom att snurra på ratten!

Jag är med och tävar om en Wigglekart hos Mamma Evelina♥! Hoppas att jag vinner. Annars kanske Elliot ska önska sig en sådan i ettårspresent?

6,5 år

2011-11-06 10:36:11 Jonas och Lotta
» Kommentarer(2) «


Igår var det 6 och ett halvt år sedan älsklingen och jag förlovade oss i Köpenhamn! Det var en helmysig dag och sedan dess har mitt liv bara blivit bättre och bättre! Ibland blir man lite mörkrädd och tänker....har jag rätt att få allt detta och vara så lycklig?!

Att få ha rest över halva världen, ha träffat världens bäste man, köpt sitt drömhus, fått en utbildning och fått den sötaste och underbaraste lille bebis!

Hjälp! Det är verkligen mycket att vara tacksam för!


X-men first class

2011-11-05 16:59:00 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


Fick ett erbjudande via Tradera att hyra film via Lovefilm i 3 månader för priset av en och vi hoppade på! Fick hem de första filmerna i onsdags och såg då denna:Tycker faktiskt att det var en av de bättre X-menfilmerna och jag ger den betyget:

♥♥♥♥

Storyn var bra och välgenomtänkt och man fick en bakgrund till de andra filmerna!Vill ni hyra gratis en månad kan man göra det via Engla!

Spjälsäng

2011-11-05 14:53:00 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «
I förra veckan kom vi fram till att Elliot började växa ur sin fina bebissäng så hans mormor och morfar körde och köpte en spjälsäng till honom! Min mormor hjälpte också till!! Tack så mycket!! Det blev förövrigt en Hensvik som är superfin!! Vill ha garderoben och skötbordet också!

Första natten sov han som en prins och det har han fortsatt göra! Första morgonen när jag la honom en stund när jag skulle duscha hittade jag honom såhär:Upp och ned och med kudden på benen....hmmm...Djurönäsets äppelpaj

2011-11-05 11:57:00 Bak och Mat
» Kommentarer(0) «


Igår svängde jag ihopen god äppelpaj som ni måste prova att göra! Hittade receptet hos Bambi och den var ljuvlig! Ska även göra en till kvällens Mårtensmiddag hos mormor!

Äppelpaj
2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100g smör
6 äpplen

1. Sätt ugnhen på 180 grader.
2. Smörj en form. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver.
4. Blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret.
5. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor som lägges i formen.
6. Smula smeten över äpplena. Grädda i ugnen i 40 minuter. Serveras varm med vaniljsås eller glass.Skalet blev verkligen knäckligt och supergott!


Fredag

2011-11-05 08:39:48 Min dag
» Kommentarer(0) «


Igår hade lilla familjen en supermysig dag! Vi tog det ganska lungt på morgonen och myste med vår fine son och supermysiga katt!

Sedan klädde vi på oss och körde mot Hembygdsparken här i Ängelholm! Vi gick först runt och tittade på de fina djuren; Elliot satt i sin Babybjörn så han såg lite men verkade mest intresserad av träden!Sedan vandrade vi bortåt längs ån och sedan beslutade vi oss för att gå hemmåt mot huset för att se hur man lättast tar sig dit så vi genade först genom skogen och förbi kyrkogården! Verkligen en fin kyrkogård, nästan som en park med flera stora träd!


 

Det blev en ganska lång runda men vädret var underbart så det var härligt att gå lite! Lilleman somnade ganska snabbt i sin sele :)Seda packade vi in oss i bilen och körde mot Väla. Jonas har inte varit där sedan de öppnade den senaste delen i oktober! Vi åt en god lunch där bestående av grillspett samt naanbröd (den enda indiska maträtten vi gillar)! Elliot sov så gott i sin vagn!

På kvällen blev det vin-, tomat-, vitlök- och chilikokta musslor och en supergod äppelkaka till efterrätt! Mums! Vi såg även en film och spelade lite spel, mannen och jag när Elliot susade sött i sin nya spjälsäng!


Huset

2011-11-04 16:53:00 Renovering
» Kommentarer(0) «


Nu har Jonas varit ledig sedan i onsdags så det har blivit en hel del fixande i huset! Taken i våra rum är målade tre gånger och det blev superfint! Vi har bevarat råsponten som den var och målat vitt så man ser springorna! Sedan har han spacklat klart allt på ovanvåningen förrutom att bredspackla i trappen!

Igår städade vi undan allt byggdamm och tog bort det gamla laminatgolvet som låg ovanpå vårt fina trägolv! Så nästa steg blir att slipa av det och sedan grunda och måla!

Vi köpte även färg till källargolvet samt färg till råspontsväggen i hallen som ska bli svart!

I helgen satte vi upp dörren till den framtida toaletten på ovanvåningen! Vi tog den dörren som tidigare satt mellan kök och vardagsrum och ska nu bygga ett valv där!För någon vecka sedan!


Elliot

2011-11-04 14:38:00 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(2) «


Ledig dag

2011-11-04 09:18:44 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag ska vi ta en dag ledigt från huset vilket känns skönt tycker jag! Så idag blir det bara mys med lilla familjen...

Tror att det blir en tur i Hembygdsparken och en runda på Väla och Ikea! Finns ju en hel del saker som i sinom tid behövs köpas! Dock får vi väl se hur det blir med det för pengarna börjar ta slut :(

Jaja vi har ju iallafall en soffa, en säng, en spjälsäng samt köksbord och stolar! Mer behöver man väl inte?!

Kanske ska skriva en önskelista till Tomten?

EKTORP 3-sits soffa, Blekinge vit Bredd: 218 cm Djup: 88 cm Höjd: 88 cm Sitsdjup: 50 cm Sitshöjd: 45 cm
HENSVIK Skötbord/skåp, vit Bredd: 75 cm Djup: 76 cm Höjd: 161 cm

HENSVIK Klädskåp, vit Bredd: 75 cm Djup: 48 cm Höjd: 169 cm
HEMNES Tv-bänk, vit Bredd: 149 cm Djup: 47 cm Höjd: 57 cm Max. belastning: 50 kg Max. bildstorlek platt-tv: 50 "

HEMNES Soffbord, vit Längd: 90 cm Bredd: 90 cm Höjd: 46 cm
Alla fina möbler från Ikea

Massage

2011-11-04 08:53:22 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Elliot verkade verkligen gilla massagen! Han låg och sparkade lite med benen och var glad hela tiden, det var först mot slutet som han blev lite ledsen, men jag tror att det har att göra med att alla de andra fem bebisarna var ledsna.

Efter själva massagen skulle vi berätta om våra förlossningar. Hjälp vad olika det var....någon hade inte kännt några värkar och vips var hennes lilla dotter ute. Andra låg i flera timmar, ännu längre än vad jag gjorde! Men alla var överens om att minnet av smärtan bleknar! Skönt är väl det för annars hade man nog bara fått ett barn!

Nu är det två veckor till nästa träff....då blir det mer massage och diskussioner. Tydligen ska vi ttäffas tre gånger med massage och sedan fortsätta träffas och prata om en massa saker såsom säkerhet!


Ungefär här hade jag nog glömt smärtan...

Föräldrautbildning och massage

2011-11-01 09:01:15 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(1) «


Snart ska jag och Elliot bege oss till BVC för att gå på första föräldrautbildningen! Han ska även få babymassage, ska verkligen blir kul att lära sig det för han tycker ju om det när vi provat! fter det funderar vi på att åka till Kvidinge en runda och kanske till Klippan för att använda presentkortet på bokhandeln som han fick när han döptes!

Igår var vi på badhuset igen för hans andra babysimlektion och han verkar verkligen älska vattnet! Han sprallade som bara den och ville absolut inte hålla sig stilla! Såg nästan ut som att han simmade när han låg på magen i vattnet.....vår lilla fisk! Jag badade också denna gång och det var supermysigt! Tror att han kommer att gilla att dyka när det blir av!
Efter simningen somnade han gott efter all motion!