Nyfödd Elliot

2012-02-29 13:18:00 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(1) «Alldeles nybadad!


Förskola?!

2012-02-29 12:07:54 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(5) «


Ska man välja en kommunal eller privat?

Ska man välja en stor med många avdelningar eller en liten?

Ska man ha blandat 1-5 eller uppdelat?


Vad ska man titta efter när man besöker??Snälla ge mig lite tips och råd!!


Simmar

2012-02-29 11:56:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(1) «


Testade att lägga upp en video med lilleman som simmar!


Somna

2012-02-29 11:13:24 Elliot 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Vanligtvis somnar Elliot ganska lätt men idag har det varit svårt att få honom att somna fast att jag märker at han är trött! Lillen busade för fullt med Atlas innan så kanske var han helt enkelt för uppjagad för att somna!

Nu hoppas jag dock att han sover så jag hinner duscha, måla två golvlister samt äta innan vi ska gå till Öppna Förskolan! Hoppas vi får plats på sångstunden denna gången för Elliot älskar den!

Det är inte alltid helt enkelt att hinna med allt man vill när man har en liten. Jag hade nog fått för mig att jag skulle hinna mer än jag gör. Jag hade ju tänkt släktforska och föra över alla videoband till dvd...suck....har inte hunnit något av det.

Men mysigt är det allt att få spendera så mycket tid med det bästa man har!


Kalas?

2012-02-29 10:43:13 Fest
» Kommentarer(2) «


Är det dags att ha kalas snart? Då kan jag rekommendera den nya butiken på Väla Partyland! De hade massor med saker som passar till fester men kanske framförallt barnkalas!

Det fanns fotbollskalas, djungelkalas, ettårskalas, prinsesskalas etc etc.

De hade dessutom servetter, plastbestick, papperstallrikar och plastglas i en mängd färger! Härligt med matchning!

Jag vet iallafall att jag ska ta en titt där inför Elliots ettårsdag, han ska nog iallafall få haklappen där det stod typ "Birthdayboy"!Tror även det blir en ballong i form av en stor etta!


Det fanns även fina saker till Babyshowers!


Mello

2012-02-29 10:31:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Jag måste säg att det är den sämsta omgången på år och dar! Tycker inte att det fins en enda låt som poppar! Alltså som är något mer än okej...det finns några helt okej låtar men inget gudomligt!

Jag måste säga att jag hade hoppats på Perelli men den var faktiskt inget vidare. Tyckte inte heller att Dannys låt var superbra, gillar inte alls att han satsade mer på dansen än på sången för detta är ju inte Let's Dance ;)

Är  inte heller speciellt glad för Loreens låt efter att ha lyssnat på den på Spotify men jag tror nog att den vinner.

De låtar som jag gillat bäst är Mollys "Why am I Crying" och Sonja Aldéns "I din himmel" som ju åkte ut. Tycker faktiskt även om Andreas Lundstedts "Aldrig, aldrig" och Lisa Miksovskys "Why Start a Fire"!


Min favorit som borde vinna!


Vad gäller Andra Chansen så hoppas jag på Youngbloods "Youngblood" och Timoteijs "Stormande hav" men egentligen är det onödigt med Andra Chansen för de har ju ingen chans i finalen.


Öppna förskolan idag med

2012-02-29 07:55:20 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag blir det en tur till ÖF för bus med de andra barnen! Elliot gillar att träffa andra och att ha en massa roliga saker att leka med som han inte har hemma! Mamman gillar att prata lite med de andra mammorna (och papporna) så det passar perfekt! Var osäker på om vi skulle gå dit på förmiddag eller eftermiddag men det blir eftermiddag då man är lite trött på morgonen!

I kväll blir det att måla några lister!


Jonas med läskigt slutspelsskägg :(


Kväll

2012-02-28 21:32:03 Min dag
» Kommentarer(1) «


Ikväll har vi satt upp lister i hallen! Alla är inte uppe då det tar sin tid eftersom vi har många vinklar och vrår men imorgon bör det bli klart!

Vi har även hunnit tvätta en massa tvätt samt ätit en supergod middag bestående av rostas med vitlök, rotfruktsblandning och bearnaise. Mums!

Nu sitter Jonas och spelar Fifa med Atlas i knäet, Lilleman sover och jag läser bloggar!


Nannig Elliot hemma hos farmor och farfar!


Nya Torgs nya Öppna Förskola

2012-02-28 17:54:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(2) «


Igår var vi på den nyöppnade Öppna Förskolan som ligger på Nya Torg! Jag har nog aldrig sett så många barn och föräldrar sammtidigt förrutom på öppna hus eller liknande när jag jobbat!

Vi träffade flera mammor och barn som vi träffat tidigare men även några nya. Cherie vars blogg jag läst ett tag och hennes söta Emma var där bland andra! Vi har nog ett framtida par där för Elliot gjorde sig till inför Emma och hon pratade som bara den vilket hon tydligen inte gör annars! Elliot trivdes som fisken i vattnet och drog sig omkring!

Lokalerna var jättefina och öppna! Där komemr vi nog spendera en del tid i vår! Tyvärr har de bara babycafé en gång i veckan, hela onsdagar, istället för två vilket är synd. Kanske kunde de delat upp det och haft en gång på måndagar och en på onsdagar?!

Imorgon blir det nog en runda till! Får se om jag orkar ta mig dit på förmiddagen eller vi tar det på eftermiddagen! På torsdag är det invigning från 14 och tydligen blir det tårta!!!


Lilleman har lärt sig sitta själv nu!


En resa?

2012-02-28 16:27:15 Min dag
» Kommentarer(1) «


Någon som är sugen på att åka någonstans? Jag är ju "ledig" och kan göra vad jag vill men än sålänge har jag mest varit hemma!

Blev så inspirerad av en blogg där hon och hennes bebis ska åka fyra dagar till Kanarieöarna! Hade varit härligt att komma iväg men är inte säker på om det hade varit kul att åka helt själv?!

Kanske lite längre fram i vår! Men är någon sugen så hojta!!


Alla ♥ dag

2012-02-28 15:17:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


På Alla Hjärtans dag kom älsklingen hem med en vacker bukett av liljor och ängsklockor tror jag de heter! Han hade komponerat den själv vilket uppskattas!! Helt underbara var den!

Även Elliot fick sina första Alla hjärtanspresenter: en smurf och en bil


Älsklingen fick några slipsar i födelsepresent:


Köket

2012-02-28 14:41:03 Kök
» Kommentarer(0) «


Köket är vårt nya projekt och det startades förra veckan då Jonas var ledig! Tyvärr blev han sjkuk och vi har varit lite förkylda allesammans så det blev inte så mycket gjort som vi hade tänkte....men så är det väl alltid?!Men vi hann iallafall ta ned de skåp vi inte vill ha som gjorde köket litet och som dessutom hade andra luckor än resten av köket. Vi hann även ta ned den innerväggen samt sätta en ny fast med gips istället för trätex. Utöver det har vi spacklat tak och väggar, slipat och spacklat fönstret samt målat vissa delar av köksinredningen. Vi har även tagit bort det gammla kaklet!

Vi har även målat golvet med samma färg som på ovanvåningen! Det blev kanonsnyggt!

Nu håller jag på med lister och foder och ska snart sätta igång med att slipa och måla alla luckor! Till helgen blir det att byta bänkskiva och diskbänk samt kakla! Vi har valt "tunnelbanekakel":Vi ska även vi ha vit fog, vet att det kan bli skitigt men ska bara ha det fram tills vi bygger till!

Tapeten vi valt är en Toile de jouy från Boråskollektionen Boheme (3390 heter den):

3390

Vi ska ha den i beige men såhär ser den ut i svart:


3391

Vi ska ha en bänkskiva i riktig ek och så våra fina pinnstolar och ett runt eller ovalt bord beroende på vad vi hittar. Längs med den väggen där vi tagit bort skåpen ska vi ha min gammelmorfars skänt som jag ska måla. Ovanför den ska vi ha hyllor där man kan ha tex kokböcker och annat fint! På golvet som ju är vitt ska vi ha en beige-brun trasmatta och lampor köpte vi på Ullared, det är plåtlampor som är präglade med spetsmönster!


Tillbaka från sjukstugan

2012-02-28 13:56:28 Min dag
» Kommentarer(0) «


Usch nu äntligen börjar vi bli bättre här hemma! Inget kul alls att bli så sjuka...några dagar orkade jag knappt lämna sängen men vad gör man när man har en pigg 7-månaders bebis?! Det är bara att gå upp! Tur det finns värktabletter!

I början av förra veckan började vi må bättre men i tisdags blev den sportlovslediga pappan sjuk han med! Trist!

Men trots alla sjukdomar så har vi hunnit måla klart trappa, hallgolv samt köksgolv! Under tiden sov vi i Bjuv hos Jonas föräldrar då färgen luktar hemskt!


Lika dålig idag

2012-02-15 08:05:04 Min dag
» Kommentarer(2) «


Usch va jag känner mig kass. Hatar verkligen att vara sjuk! Inte helt lätt med en 7-månaders heller men det är bara att stå ut. Stackaren har fått hosta och slem i halsen han med! Så det blir en massa otrivin för hans del också!

Natten har varit pest i natt också. Han vaknade vid 22 och ville INTE sova i sin säng utan fick sova mellan oss. Han sov ganska lugnt fram till 3 och sedan dess har det krånglats. Först åt han massor och började efter det hosta och kräkte ned hela sängen och sig själv. efter att vi bytt kläder och fixat var han klarvaken. Tack och lov somnade han ändå efter en lång stund av schhhhhande!

Även om han sovit ryckigt ville han ändå gå upp vid 7!


Ingen hemtelefon som fungerar

2012-02-14 18:39:10 Min dag
» Kommentarer(0) «


Just nu har vi ingen fungerande hemtelefon så ring till någon av våra mobiler!!!


Elliots första Alla-♥-dag

2012-02-14 13:15:09 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(0) «


Idag är Lillens första Alla hjärtans dag och så som jag är hade det varit kul om han fått något litet i present. Tyvärr mår jag som jag gör så det blir inte att ge sig ut och handla något. Får beställa något fint istället kanske?

Kanske från Build-a-bear?Eller en tavla från Formeli?


Liten knatte

2012-02-14 09:54:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(1) «


Igår var vi på BVC och mätte och vägde Lilleman! Han hade växt 3,5 cm och är nu 70,5 cm lång! Han hade gått upp 300 g och vägde nu 7440! Så trenden har inte vänt utan han är en mini! Men Karin, vår BVC-sköterska, tyckte att vi ger honom lagom med mat! Dock ska han inte äta på natten så vi ska försöka sluta med det för då kanske han äter mer på dagen och går upp mer!

Tänk att han nu är 20 cm längre än när han föddes! Långis!


Happy Valentines Day!

2012-02-14 07:44:48 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag är det Jonas födelsedag och Alla Hjärtans dag! Detta brukar firas rejält i det Anderströmska hemmet men idag är inte någon toppendag så det blev inte ens tårta på sängen :( Dock kraxade jag fram en liten truddelutt för älsklingen!

Natten har varit kaosartad då jag mår pest och Elliot var igång hur mycket som helst. Igår på BVC sa de till oss att försöka att undvika mat på natten då det kan göra att han äter mindre på dagen och därigenom är så liten så vi skulle testa att ge vatten. Detta uppskattades INTE av Elli så tillslut gick Jonas ned och värmde mat till honom.

Men han blev ändå inte glad utan vände och vred sig. Vi somnade till några gånger men allt som allt var vi vakna mycket! Tillslut somnade han ganska gott efter att ha bytt en gigantisk bajsblöja. Troligen hade han ont i magen stackaren! 


Grattis pappa!
 

Så idag blir det en mycket lugn dag! Jag och Elliot ska nog titta klart på Smurfarna som vi började se igår. Elliot tyckte att de små blå gubbarna var mycket festliga! Jag som hade planerat fika i Helsingborg och ÖF i eftermiddag! Trist!Hoppas att pappan köper med hem Thaimat ikväll när han är hemma efter sina utvecklingssamtal! Får fira honom mer en annan dag! Tänkte boka in en bio och middag snart!


Förkylning

2012-02-13 19:12:38 Min dag
» Kommentarer(2) «


Har råkat på en rejäl förkylning! Inget kul alls! Man orkar inte riktigt med Elliot då utan blir utmattad av minsta pip...stackars älsklingen! Tur att han "piper" ytterst sällan!

Pallrade mig ändå iväg till tandläkarn (tre hål vilket är trist) och sedan till BVC!Mys imorse!

Nu är lilleprinsen och hans pappa och babysimmar! Jag ska fixa disken så att det iallafall är rent och fint här hemnma imorgon när Jonas fyller år!

32....galet, när vi träffades var han 21!


Fixardag

2012-02-11 10:32:18 Min dag
» Kommentarer(2) «


Idag ska vi få gjort massor! Vi ska fixa sådant smått som inte blivit av innan såsom måla spikhål, silikona skarvar, måla galler till skortenen, sätta upp rullgardin och sätta fast lister vid trappan!!


Ikväll blir det Melodifestivalen och mys!


Kommentarer....nu ska jag skärpa mig

2012-02-10 11:44:36 Min dag
» Kommentarer(0) «


Nu lovar jag att kommentera era kommentarer. Antingen efter era eller så i er blogg! Uppskattar varje liten rad ska ni veta!!


Felix

2012-02-10 10:08:00 Fest
» Kommentarer(0) «


Förra veckan fyllde Elliots älskade kusin år!

Jag minns för många somrar sedan, samma sommar som Michael fyllde 30 så var Jenny, Anders och Julia och hälsade på i Jonas etta. De hade då råkat försäga sig angående ett barnbord de precis köpt. Tydligen hade de sagt att det även kunde användas av nästa men vi uppfattade det nog som sådant man säger men de menade lille Felix i Jennys mage!

Första gången jag såg fine Felix var han pytteliten då vi hälsade på i Norrtälje. Men så söt så söt!

Tänk att vår lille påg nu använder en del av de kläder som Felix kröp omkring i!! En härlig tanke! Undrar om kusinerna i framtiden kanske bygger Lego ihop?! Kanske kan Felix hjälpa Elliot att bygga ihop sakerna!Liten Felix i Jönköping! Ca 9 månader


Läser Legokatalogen påsken 2006!


Med morbror och syrran i Ullared


Världens bäste vattenupphällare!


Grattis FELIX!!!!


Dagens planer

2012-02-10 07:59:13 Min dag
» Kommentarer(7) «


Idag planerar vi att äntligen köpa golv till hall och kök! Vill ha ett sammahang så därför blir det samma! Oavsett vilket vi väljer kommer det att bli supersnyggt är jag överetygad om!

Vi ska även köpa lite smått och gott såsom krokar till toaletten och lådor till kläder till klädskåpet. Utöver det vill jag titta lite på tapeter och bänkskiva till köket som är vårt nästa projekt! Vill gärna ha någon tapet i lite äldre stil! Gärna med vit grund och inte för starka färger då det ska passa till resten av huset!

Innan Jonas kommer hem ska jag och Lilleman hinna leka lite i hans gym (som börjar bli för litet), äta lite god frukost i form av scrambled eggs med parmesan och en bit brie (försöker undvika kolhydrater, jaja ibland iallafall) och läsa tidningen! Kanske även blir ett avsnitt av Unga mödrar?!Jag kan krypa....eller nästan iallafall!


Karmar

2012-02-09 21:37:44 Min dag
» Kommentarer(1) «


Ja nu är äntligen karmarna målade! Min älskade man kom hem kvart i sju och satte igång direkt! Nu är han färdig och slappar i soffan. Lilleman sover och jag värmer fisksoppan till middag! Den ska avnjutas med aioli och ett glas vatten(!!).Mys med kisse


Leka

2012-02-09 16:44:31 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(0) «


Istället för att måla bestämde jag mig för att fota lite. Vill så gärna lära mig att fotografera bättre! Men sålänge så provade jag mig fram med kameran. Resultatet?! Nja jag behöver som sagt en fotokurs ;)
Tröttare än tröttast

2012-02-09 15:54:57 Min dag
» Kommentarer(0) «


Usch va jag är trött nuförtiden! Har visserligen varit och är förkyld men ändå....pallar inte göra mycket alls! Och har massor att fixa med! Kanske är det problemet?! Att jag har för mycket? Precis som när man pluggade och visste att man var back massor så pallade man ändå inte ta tag i det?!

Jaja skönt att slippa plugga men nu borde jag måla karmar! För sedan har vi 10 dörrar att slipa och måla    :( Men fint blir det! Får ta det efter hand för tänker man på hur mycket vi har kvar innan vi är nöjda så blir man.....trött!


Atlas för första gången i sitt nya hem, på väg in på toa! Dessa karmar målar vi nu för fullt för att sedan kunna lägga golv och sätta lister och foder!


Dag 7 - En favoritbild

2012-02-09 15:29:00 Min dag
» Kommentarer(0) «
Den första med oss som familj - bästa stunden i mitt liv ♥


7 månader

2012-02-09 14:18:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(0) «


Igår fyllde min lilla älskling 7 månader! Hjälp vad stor han börjar bli!!!

Gillar: Att busa med mamma och pappa eller någon annan som är villig. Älskar att "flyga" och hoppa i knäet! Vill även mysa med mamma ibland och tycker att Atlas är finast och roligast i världen! Tycker om att träffa människor och att röra vid dem, helst dra dem i håret. Gillar sin matstol och att leka med köksredskapen, speciellt en sked!


Gillar inte: När andra barn försöker leka med honom. Att vara ensam för länge. Röster som låter som Tomtens. Att bli matad för sakta. Alltför varm mat och bitar i maten.

Äter:
Ersättning, puréer, gröt, frukt, kex, glass

Sover: Först i sin egna säng från åtta-nio fram till första matningen som brukar ske mellan ett och tre. Sedan oftast hos mamma och pappa. Sover middag en kortis på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Åker han vagn sover han desto mer!

Kan: Ta sig frammåt med maskliknande rörelser relativt snabbt! Kan stå på tå och händer, alltså samtidigt ;)

Säger: Inte mycket än ;) Men jollrar en massa och har börjat illtjuta! Gör pruttljud och räcker ut tungan samtidigt, började han med när tänderna kom!


Är: Söt, glad, matglad, social, busig

Favoritsaker: Jaques, snuttarna, nappen, Atlas


Frukost i huset


Äntligen bredband

2012-02-09 13:07:39 Min dag
» Kommentarer(0) «


Nu har vi äntligen fått bredbandet inkopplat! Så nu blir det lite mer här på bloggen! Det kopplades in i tisdags men jag har varit lite halvtrött och förkyld så har inte orkat skriva! Men nu jäklar ska det bloggas!!