Stackars lille sjukling

2012-11-28 17:32:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(1) «


Vår lille grabb har åkt på någon slags magsjuka och väckte oss i natt genom att kräkas. Sedan har han kräkts några gånger till och är dessutom inte alls sitt glada jag utan sover mest hela tiden och äter bara mini-lite!
 
Hoppas han snart mår bra igen och att han inte smittar oss...
 
 

Måndag

2012-11-26 21:01:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag har varit en låååång måndag och värre än vanligt då jag haft huvudvärk hela dagen. Eftermiddagen var iallafall mysig med bakande på profiltiden i skolan! Nu på kvällen har det sovits en stund för att bli av med hvudvärken och sedan fixats med mat! Nu kallar snart sängen känner jag....

Pizza och julmarknad

2012-11-24 19:34:44 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag gick jag och Elliot på julmarknad på hembygdsparken! Dock sov Elliot genom hela promenaden! Men det var skönt att gå en lång runda!

När jag var hemma igen hade Jonas målat klart ett av elementen i vardagsrummet och gav sig på nästa medan jag och Elliot gjorde en pizzadeg!


Date night

2012-11-24 10:59:45 Fest
» Kommentarer(0) «


Igår hade jag och mannen en kväll för oss själva då vi gick på favvorestaurangen Big Budda och sedan kollade på den nya Bondfilmen!
 
Alltid mysigt att få lite ensamtid och extra mysigt med bio och restaurangbesök!
 
Elliot fick vara hos sin farmor och farfar och där badade han en lång stund som vanligt!
 
 
 

Julstök

2012-11-22 19:44:00 Bak och Mat
» Kommentarer(0) «


Snart är det ds att på allvar börja med julens godsaker....förra året hann jag med mycket när Elliot vilade men i år får jag kanske begränsa mig något?!
 
Det blir helt klart ischoklad, knäck, rocky road...
 
men är sugen på att även göra några "nya" saker såsom:
 
Glöggtryffel
 
ca 20 st
 
¾ dl vispgrädde
½ dl glögg
2 msk muscovadosocker
175 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
25 g smör
 
Koka upp grädde och glögg i en kastrull. Tillsätt sockret lite i taget. Koka upp igen. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet. Fyll smeten i en spritspåse spritsa ut i formar.

 

Daimtryffel

40 bitar

 

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl kesella
2 msk konjak eller likör
ca 100 g dajm
kakao 

 

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i kvarg och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.

 

Mums!! 


Lovely Thursday

2012-11-22 18:07:55 Jobb
» Kommentarer(0) «


Idag har jag haft en trevlig dag på jobbet med fina ungar och goa kollegor. Känns trist att bara vara där fram till jul men vad ska man göra?! Får hoppas att jag hittar ett annat jobb men det verkar inte helt lätt. Har sökt massor av jobb men ännu inte hört av någon! Finns det ingen som vill ha en engagerad engelsk/so-lärare?
 
Nu på kvällen blir det målning av tak för Jonas medan jag busar med lillgrabben. Han är mycket irritrerad att inte han får vara med pappa. Speciellt dammsugaren lockar då det ju är Elliots stora favorit.
 
Under helgen hoppas vi på att komma en bit på vägen i vardagsrummet....vill ju helst vara redo att flytta in till jul även om jag inser att allt inte kommer att vara klart!
 
 

Snart är det Greys!

2012-11-21 20:43:06 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


 
Härligt med onsdagar då det är Greys Anatomy som ju faktiskt är ett av mina favvoprogram! Jag trodde att serien skulle bli mycket sämre dena säsong eftersom de tog död på en hel del karaktärer förra säsongen men den är fortsatt bra. Jag gillar att det är en amerikanske serie som faktiskt har med många verkliga delar och att allt inte bara är myspys, sci-fi eller våld utan mer äkta! Visst är det överdrivet ibland men kul :)
 
Trist bara att McSteamy är borta...
 
 
 
Annars är även Hart of Dixie underbar så se den om ni missat den!! Jag gillade inte Rachel Bilson tidigare men nu äääälskar jag henne! Hon har en helt underbar karaktär och hela serien är faktiskt väldigt myspysig (ibland behöver man det, till skillnad från Greys då man mest gråter)!
 
Serien handlar om en tjej som flyttar från New York till en håla i södern och om hur hon passar in eller inte...

Pussgurka

2012-11-21 18:23:03 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Just nu är Elliot inne i en mycket kramig och pussig period! Det är så myigt så att man frågar om man får en puss och han kommer fram och pussas....
 
 

Upp och ned

2012-11-21 17:57:49 Min dag
» Kommentarer(0) «


Det har varit lite mycket på senaste tiden. Ibland har man helt enkelt inte lust att skriva en massa och så har det varit....men nu känns det bättre igen :)
 
 
Idag fick jag denna glada bild skickad till mig där Elliot själv klättrat upp på sin häst!
 

Lik sin mamma och pappa?

2012-11-08 21:22:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(1) «


Visst är vårt gryn lika oss båda?! Mest Jonas men ändå lite av mig kan jag tycka...
 
Jonas haka har han iallafall....och ögonbryn....
 
Och kanske mina ögon och lite rundare kinder :)

16 månader

2012-11-08 20:07:59 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(1) «


Gillar: Att pussa och att mysa med mamma, pappa och Atlas. Läsa böcker. Titta på djur, både riktiga, på tv, leksaker och i böcker. Leka med den röda bilen, Duploklossarna, och sådant som egentligen inte är lekssaker såsom köksredskapen. Duscha och bada, vatten är underbart! Plocka i och ur saker. Städa både med egna dammsugaren men helst med den stora. Rita börjar bli spännande. Äta och dricka själv. Klättra på saker såsom hans bord och stolar, soffbordet, upp i soffan etc. Kasta omkring bollar eller andra saker. Kasta ned saker för trappan.

 

Gillar inte: När han inte får som han vill då han har en stark vilja. Mörker är lite läskigt och han blir lätt rädd. Att lägga sig för tidigt eller när han inte är trött (eller när han är övertrött). Vara ensam.

 

Äter: Välling, vanlig mat, frukt, gröt

 

Sover: Somnar runt 20-21, sover sedan bra men vaknar en gång för mat. Sover middag runt ett...ibland i tre (!!) timmar! Sover helst i vår säng...

 

Kan: Gå, springa, åka rutschkana själv, dansa, vinka, klappa, peka, följa uppmaningar, hoppa, snurra runt, visa var saker är, pussas, leka kurragömma, stoppa ned fötterna i skorna, dricka själv med mugg (fast ibkand rinner det utanför), äta själv.Känna igen sig var han är och personer.

 

Säger: Mamma, pappa, da,

 

Är: Pussig, sällskapssjuk, rädd, busig, snäll, glad nästan jämt

 

Favoritsaker: Den röda bilen, alla fina böcker, flygplanen (både det man sitter på och det andra), köksredskapen, bollar, dammsugaren, möblerna

 

Storlek: 80 - 86. Strumpor 21-22.

 

Blöjor: Storlek 5

 

Läng och vikt: 76 och 8996 (vid ettårskontrollen) - Nu minst 10 kg och ca 80 lång!

 


Elliots önskelista

2012-11-07 18:20:03 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Elliot har berättat för oss vad han önskar sig så jag tänkte vidarebefodra det här:
 
En kånken mini nu när han börjar förskolan (i någon fin färg)
 
 
 
En vit spis från Brio
 
Brio Spis Vit, 31357
 
 
 
 
 
Grytor och köksredskap
 
 
Kläder i storlek 86. strumpor i storlek 21
 
 
Fingerfärg
 
 
Brio tågbana
 
Den blå barnkammarboken
 
Den blå barnkammarboken
 
Den skimrande barnkammarboken
Den skimrande barnkammarboken
 
Fisher Price Kassaapparat
 
 
Duplo
 
 
 
 
 
 
 

Bus nästan jämt

2012-11-04 18:47:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


 
 
Vår lille påg är full av liv och bus! Det ska undersökas och testas och han älskar just nu att klättra upp på stolar och helst ställa siig upp! Han hittade även en rolig påse i Bjuv:
 
 
 

Spelkväll

2012-11-04 15:45:22 Fest
» Kommentarer(0) «


 
Igår vi på en mysig spelkväll hos Sofie och Fredrik. Även Christian och Cathyi och Robert var där men tyvärr blev Carro sjuk så hon kunde inte komma :(
 
Men vi hade det mysigt med snittar, mumsig cider och gott vin och roliga spel. Tyvärr vann jag inget av spelen dock...
 
Vi sov äver hos Jonas föräldrar så de passade Elliot och Leif både lämnade och hämtade oss. Snäll!! Så idag har varit en slowstartsdag men nu börjar man piggna till!!
 
 

Nöjd skitunge :)

2012-11-03 18:02:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


 
Vår lille son är verkligen en riktigt gladfis för det mesta!En riktig sötnos också även om håret börjar bli alltför långt...

Potta

2012-11-03 15:00:45 Barnrum
» Kommentarer(0) «


Idag har det varit Hd-passdagar i Ängelholm så vi passade på att köpa en pottstol från Baby Björn till Elliot! Han har börjat visa intresse för toaletten och ställde sig tom och kissade på sidan av den stora toalettstolen en dag så det gäller väl att passa på. Jag tror dock att han inte kommer att bli torr på länge men processen kan ju få börja!