Fixardag

2012-10-31 10:48:05 Min dag
» Kommentarer(1) «


Snart blir vår lille vildbasare hämtad av sin farmor och farfar för en mysig lekdag med dem! De ska först till Hembygdsparken och sedan hem till sig.
 
Då passar vi på att fixa vidare i vardagsrummet med gipsning och annat fixande för imorgon får vi besök av Jonas farmor, hennes man, Jonas farbror och faster och Jonas föräldrar. De har ännu inte sett huset så det är väl dags! Efter det blir det fika hemma hos Jonas föräldrar och efter det ska vi välja tapeter, tak och annat smått och gott!
 
 

En härligt "ledig" tisdag

2012-10-30 08:25:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Just nu sover mannen i huset och jag och unge herr Elliot är vakna och busar i hans rum. Just nu väljer han en bok som vi ska läsa! Han älskar ju alla olika slags böcker men just böcker där det finns en gris i är populär då han älskar grisar.
 
Idag blir det till att isolera färdigt väggen mellan hall och vardagsrum och sedan ska det gipsas :) 
 
 
Vi ska även sätta upp ett nytt innertak av panel så det börjar väl bli dags att börja titta på det och fundera på var vi ska köpa det. Även tapeter är det dags att välja men det är klurigt!
 
Vi har en fundering på att byta ut fönstren då de inte är öppningsbara och det kommit in fukt mellan glasen så man ibland knappt ser ut men renoveringskontot börjar sina så vi får se hur vi gör med det! Någon som känner till var man kan hitta billiga fönster i konstiga mått (150 breda och 135 höga, gärna med tre delar) så säg till ;)
 
Ikväll blir det namnsdagsfirande hos mormor d¨å det idag är Elsa-dagen!
 

Elliots sömn

2012-10-30 07:07:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Igår somnade Elliot själv i sin säng vilket var ett tag sedan det hände. Han fick sin flaska och efter att den var urdrucken somnad han gott fastän Jonas renoverade vardagsrummet! Vi testade även i förrgår men då var han ledsen en lång stund innan han somnade!
 
Sedan sov han fram till tolv och vaknade men efter en halv flaska somnade han om! Iag vaknade han dock tidigt, för 30 minuter sen vid halv sju! Men han måste ju komma in i detta då han börjar förskolan om 2,5 månader och då måste upp vid sex-tiden varje dag!
 
 
 
 

Höstlov

2012-10-29 20:16:00 Barnrum
» Kommentarer(0) «


Idag har jag jobbat en lång dag, var hemma tio i sex så jag är ganska slut! Men nu är det höstlov för hela slanten och det innebär fortsatt renovering av vardagsrum, namnsdagsfirande hos mormor, Öf-besök, bilservice, besök från Malmö och spelkväll i Bjuv!
 
Jonas har redan kommit långt så de väggar som skulle tillägsisoleras är färdiga så nu står det gipsning och bredspackling på schemat! Samt lite extra isolering i väggen mellan vardagsrum och hall för att minska ljudet mellan rummen! Jonas håller just nu på att sticksåga bort råsponten för att komma till att isolera.
 
Igår fick jag fixat en hel del i Elliots rum. Jag hängde upp hans vimpel, hans flyplansmobil samt hans doptavla och hans fotavtryck!
 
  
 
 

Emporia, thaimat och mysig övernattning!

2012-10-28 16:54:00 Jonas och Lotta
» Kommentarer(1) «


I fredags utnyttjade vi våra busskort vi fått av Skånetrafiken. Vi skickade in och önskade att provresa två veckor och båda fick kort :) Härligt!
 
 
Så vi tog tåget ned till Hyllie för att besöka det nya köpcentrumet Emporia. Själva varuhuset var magnifikt, speciellt ingången som var mycket coolt designad! Det fanns ca 200 butiker och det var stooort! Men kanske inga jättespeciella affärer....den brittiska leksaksaffären Hamleys var nog den mest ovanliga och priserna där var relativt
höga. 
 
 
Jag tror inte att man kör ned dit bara för att utan då får det bli i kombination med några andra Malmö-besök!
 
Vi tog lsedan tåget in till Triangeln och gick till Möllan och åt mumsig thaimat medan Elliot sov sött i sin vagn! Han vaknade först när det var dags för friterade bananer med glass....sedan var han pigg ända till halv tolv!
 
 
Hotellet vi checkade in på heter Best Western Nobles House men det var tyvärr inget nobelt över detta fyrstjärniga hotelll...det kändes inte som ett fyrstjärnigt hotell utan mer som ett trestjärnigt. Men frukosten var god och vi sov gott! Men vi har helt klart bott på bättre hotell (och sämre visserligen...).
 
 
 
Igår strosade vi på stan innan vi åt en mysig lunch på vår favvorestaurang Jensens Böfhus där Elliot fick en massiv glass som han knappt rörde!

Omdöme och en massa jobb...

2012-10-25 20:20:57 Min dag
» Kommentarer(0) «


Just nu läggs all "ledig" tid på omdömen....och på att hinna umgås lite med min lille kille! Känner att bloggen inte riktigt hinns med men så är det väl att vara småbarnsmorsa, man får helt enkelt prioritera och sonen går före allt :)
 
Nu är det snart lov för alla elever och även jag får några dagars ledigt och då ska det fixas i vardagsrummet. Datorrummet är nästan färdigt har bara en vägg kvar att tapetsera, golv att måla och lister att måla och sätta upp...bara! Hehe!
 
 

Lååånga dagar

2012-10-16 20:01:31 Min dag
» Kommentarer(0) «


Kom hem sent idag och sedan blev det middagsfix direkt och nu ska jag snart skriva några omdöme! Det är en hel del att skriva så man får skriva några varje dag!


Fruhippa

2012-10-14 19:54:44 Fest
» Kommentarer(0) «


 
Igår kidnappade vi finaste Marlene och tog ut henne på en fruhippa (hon gifte sig i smyg)! Vi dansade poledance, badade kallbad och bowlade och som avslutning åt vi mumsig mat på Haket!
 
Hela dagen tyckte jag var superkul och jag hoppas att bruden är nöjd...
 
Tyvärr mådde jag illa efter middagen så det blev ingen utgång för min del :( Men jag är ändå slö idag...
 
 

Tidig morgon

2012-10-10 06:54:03 Min dag
» Kommentarer(0) «


Snart är det dags att gå upp och starta dagen! Idag har jag några relativt lugna lektioner vilket kan vara skönt ibland! Har dock ett berg av planering och en del rättning kvar så det blir nog en intensiv eftermiddag! Snart ska dessutom omdömena vara klara och jag har ju några stycken att skriva...

I kväll blir det utöver skoljobb att åka och beställa tapeter till darorrummet! Kanske även till vardagsrummet! Håll tummen att vi hittar något :)


The Secret Circle

2012-10-09 20:57:32 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en mysig kväll med spontanmiddag med mina föräldrar! Är trevligt att hitta på saker mitt i veckan!

Nu rättar jag en massa som jag samlat på hög samtidigt som jag kollar på den nya serien The Secret Circle! Den är lite sådär övernaturlig men lite för mycket ungdomsserie men kanske ser jag ett avsnitt till ;)

Snart är det Hollywoodfruarna men jag vet inte om jag orkar se det men det är ju så kul att se dem och reta sig på dem!


En annan dag

2012-10-09 07:18:18 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag är det en annan och ny dag! Va härligt!! Igår var det lite gnabb här hemma och det är ju alltid trist!!

Idag är det en dag fylld med lektioner och sedan en mängd planeringsarbete!! Har bl.a. en massa att rätta och så ska jag göra klart profilgrupperna!!


Förskola

2012-10-08 20:38:18 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(1) «


I förra veckan fick vi reda på att Elliot fått plats på den förskola vi hade önskat! Så vi är mycket nöjda :) Den 14 januari blir vår påg ett "dagisbarn"!!


Dopdag

2012-10-08 20:34:53 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Idag är det ett helt år sedan Elliot döptes! Han blir också 15 månader idag min lille skatt! Det är verkligen helt galet att han blivit så stor...det har gått helt galet snabbt!

Han fick en gris (hans favoritdjur) för att fira dagen!