Pulled pork....ni måste prova!!!

2013-01-29 20:59:00 Bak och Mat
» Kommentarer(0) «


Jag har läst receptet på flera bloggar den senaste tiden, alltså är det hett ;) Nu när jag fick vabba så hade jag tid över för det krävs tid till denna goooda maträtt.
 
Det kallas pulled pork eftersom man drar med två gfflar för att få isär köttet med! Pulled pork är amerikanskt såklart och från South Carolina!
 
Jag fick mitt recept från Matplatsen men har fixat det lite!
 

ca 1 kg fläskkött i bit (karré eller kotlett)

flingsalt

peppar

 chilipulver

2 gula lökar

 4 vitlöksklyftor

2 dl vatten

3 msk oxfond

3 dl barbequesås med rökig smak

Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 120 C i ca 6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Låt det gå någon timme till eller två annars. Det ska vara mört!!

Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra. Jag tog inte all sås för det blev mycket!!

Testa för det blev himelskt gott. Vi serverade med sallad, lök, gurka, paprika, guacamole (var inte gott till), tacosås, vitlöksås och fetaost...tyvärr glömde jag coleslawen jag gjort till :( Elliot gillade det därmot inte...smakade nog konstigt för honom!

 


En rolig lördag...

2013-01-29 19:40:08 Min dag
» Kommentarer(0) «Busfabriken igen

2013-01-26 17:18:46 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


 
Idag har vi återigen besökt Busfabriken som Elliot gillar så mycket! Det närmsta ligger i Helsingborg och de har även en separat, lugnare del för 0-5!
 
Denna gång mötte vi upp Malin, Henrik och Elliots farmor och farfar som busade med!

Gått bra idag

2013-01-22 18:55:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Det hade gått bra idag på förskolan! Dock hade han inte ätit någon lunch men han är ju inte stor i maten så det kanske dröjer innan han fattar att han måste äta. Kanske ser ha att de andra äter och tar efter dem :)
 
Imorgon blir det en heldag för honom och jag är hemma sent eftersom vi har en föreläsninbg på jobb, så kanske har han tom somnat då...tar säkerligen på krafterna att vara på förskolan!

En ny epok

2013-01-21 21:02:24 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Imorgon avslutas en epok och en ny tar vid. Föräldraledigheten slutar och förskolan påbörjas...vår grabb börjar bli stor! Jag är så nöjd att vi stannat hemma såhär länge men samtidigt gör det ont i mammahjärtat att behöva lämna bort det finaste man har till "främmande" människor som inte älskar vår pojke och har 19 barn till att ha koll på! Men jag vet ju att det kommer att bli jättebra!!!! Hoppas jag...


Förskolan

2013-01-17 09:44:40 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(1) «


Just nu äter Elliot frukt med de andra barnen! Idag är han lite lugnare än igår, igår var det "Hulken" som Jonas sa! Attacker på andra barn och fullt ös...pinsamt som förälder men vad ska man göra utöver att säga nej och avleda?!

Jag har ledigt fram till lunch och det är kul att se hur Elliots vardag kommer att se ut! Han verkar nöjd och glad och pedagogerna verkar väldigt kompetenta och är väldigt trevliga!!


Inskolning

2013-01-15 22:26:35 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Idag var Elliots första dag på förskolan! Jonas har hand om den förutom på torsdag då jag fått ledigt för att vara med! Enligt honom gick det jättebra idag och Elliot verkade trivas bra!

Redan igår när vi var där och fick lite info verkade han nöjd och glad med att utforska stället! Han gick omkring och hämtade saker och visade både oss och förskollärarna! Idag hade han även kört på saker och de äldre barnen med dockvagnen...vår lille vilde!

Hoppas det fortsätter bra och kanske lite mindre vilt ;)


Busfabriken

2013-01-13 19:42:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


 
 
 
 
Vi har besökt Busfabriken nu två gånger och Elliot trivs som fisken i vattnet. Han busar och springer omkring och är allmänt glad. Denna gången åkte han rutschkana själv utan att vi var med och han älskar det. Även bollarna är härliga tycker han!!

Snezana 30

2013-01-13 18:37:14 Fest
» Kommentarer(0) «


 
Igår firade vi Snezanas 30-årsdag med fest. Det var god mat, gott vin, trevliga människor, bra musik och dans.  Helt enkelt enkelt en helmysig kväll!

Galej

2013-01-12 17:59:55 Fest
» Kommentarer(0) «


Idag firar vi finaste Snezanas 30-årsdag!! Härligt!

Så jag sitter på tåget mot Helsingborg!!


18 månader

2013-01-12 14:58:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Gillar: Mysa med mamma, pappa och andra nära och kära. Jagas och jaga. Pussas. Busfabriken. Laga soppa i duschen. Rita. Leka med duplo, slagbrädan, clownen, den röda bilen. Läsa böcker. Busa med Atlas. Sortera saker. Städa. Klättra upp på gunghästen. Bada!

 

Gillar inte: Att sova själv. Vagnen är trist att sitta i. Att bli tillsagd, då skriker han.

 

Äter: Välling, vanlig mat, frukt, joghurt

 

Sover: Somnar runt 20-21, sover sedan bra men vaknar en gång för mat. Sover middag runt ett...ibland i tre (!!) timmar! Sover helst i vår säng...

 

Kan: Hoppa. Dansa. Prata några ord. Peka och göra sig förstådd. Förstår nästan allt man säger till honom.

 

Säger: Mamma, pappa, där, nej, katt, tack, bada, städa, bajs,

 

Är: Busig, trotsig, glad, söt, kramig

 

Favoritsaker: Den röda bilen. Nappen. Nappflaskan. Atlas. Duplot. Kritorna. Dammsugaren.

 

Storlek: 80 - 86. Strumpor 21-22.

 

Blöjor: Storlek 5

 

Läng och vikt: 81 lång 10,2 kg!


Mest nöjd med...

2013-01-12 12:03:00 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


Den julklapp som jag var mest nöjd med att ge i år var den jag gav till mamma: biljetter till musikalen Miss Saigon.
 
Så i oktober åker hon och jag ned till Malmö för att titta på denna underbara musikal som jag såg för första gången för 10 år sedan då den spelades på engelska. Denna gång ska den spelas på svenska men jag hoppas att den är minst lika bra!
 
Holländska Li-Tong Hsu ska spela Kim och Philip Jalmelid spelar soldaten Chris.
 
 
Behöver jag tillägga att jag älskar musikaler?! Därför längtar jag även till jag får se den nya Les Miserables på bio. Någon som vill följa med?! Har även läst skvaller att Miss Saigon filmatiseras ifall Les Miserables går bra eftersom det är samma skapare...så hoppas hoppas!
 
Lyssna till Anne Hathaway som sjunger I dreamed a dream!
Eller varför inte se trailern?!
 

Första arbetsveckan

2013-01-12 10:34:48 Jobb
» Kommentarer(0) «


Äntligen är det lördag efter en lååång vecka med alldeles för tidiga mornar. Idag fick jag sova ut till 8! Tänk för två år sedan hade jag inte tyckt att det var någon sovmorgon! Livet förändras...
 
Jag fick fortsätta i Billesholm och tyvärr blev min kollega fortsatt sjukskriven så nu är jag klasslärare i min femma fram till sommaren! Utöver det undervisar jag i so i en sexa och i en sjua. Jag trivs jättebra och tycker att det ska bli spännand med en egen klass :)
 
Första veckorna ska vi ha ett Titanic-tema så det planeras för fullt och skrivs ut texter, funderas och skapas. Tanken är att nästan alla ämnen ska integreras förrutom no som en annan lärare har hand om. I engelska blir det texter som ska översättas och glosor kopplade till ämnet såsom fartyg, besättning, sjunka osv. I svenska och so ska de skriva om händelsen och om hur samhället såg ut på de tiden. De har dessutom diktamen på en text om en svensk som dog då skeppet gick under. I matte ska vi räkna ut storlek på skeppet och prata om skala tänkte jag.  Utöver det ska vi analysera Wiehes Titanic och My heart will go on och översätta dem till engelska/svenska.
 
Eleverna var från början något fundersamma över detta men börjar bli mer positivt inställda så jag hoppas det blir bra. De funderar tom på att bygga en miniatyr av glasspinnar ;)
 
Orsaken bakom temat är deras fascination över filmen och alla frågor de ställde när vi såg den!
 
 
Lånad bild härifrån!