Lillys hjärta

2014-06-27 10:05:54 Lilly's hjärta
» Kommentarer(3) «


 
Den 8 maj var jag och Lilly på Öpnna förskolan med en vän och vi skulle även på tvåmånaderskontroll på samma ställe då vårt BVC ligger där. Läkaren undersökte henne och hörde då ett blåsljud på hjärtat och sa att vi skulle få en kallelse till sjukhuset. Vi gick ut till Öppna men efter en stund kom läkaren och berättade att han pratat med sjukhuset och att vi borde åka in direkt. Jag fick tag på Jonas och efter att ha hämtat Elliot på dagis och lämnat honom hos mamma så körde vi mot Helsingborg. Det var den värsta dagen i mitt liv...utan några svar kändes det som att världen hde rämnat. 
 
På sjukhuset undersökte man henne och gjorde ekg. Då de lyssnade på hennes hjärta sa det att det lät som ett relativt stort hål mellan kamrarna men de ville göra en lungröntgen för att se om de påverkats. Precis som när Elliot hade lunginflammation var det hemskt att hålla ned vår stackars prinsessa när hon skulle röntgas. Hon hade samma skräckslagna blick...
 
Efter röntgen fick vi vänta ett slag men blev sedan kallade till ett ultraljud. Läkaren tittad länge och väl och mätte och skrev ut bilder....en hemsk väntan som resulterade i att hon hade ett medelstort hål mellan kamrarna. Det sitter ganska nära klaffarna men hade inte påverkat dem. Dock hade hon början till hjätsvikt så hon skulle få vätskedrivande för detta. Det beslutades även att Lilly skulle läggas in då hon var för smal och behövde hållas under uppsikt. 
 
Hon fick ett dropp och även en sond för att kunna matas mer. Hon sondades var tredje timme det första dygnet och jag fick pumpa. Hon gick upp bra och slapp sondmatas efter första dygnet. Då ammade jag istället och gav ersättning efter varje tillfälle. Vi fick även väga blöjorna för att se så att hon kissade ordentligt. Hon gick upp bra så efter ett andra ultralljud en vecka senare där allt utvecklades bra och det eventuellt började växa över lite vävnad över hålet skrevs vi ut och fick åka hem. 
 
Sedan dess har vi varit på ytterligare två ultraljud för att se hur hon mår och det ser ut som att hålet håller på att stängas, om än långsamt. De har sagt att på ca 50% av alla med ett VSD (håkl mellan karmrarna) växer hålet igen så att man slipper men, resterande får opereras då det antingen syr igen hålet eller sätter en lapp för. Oavsett blir hon helt frisk efter denna operation. Dock avvaktar de så länge som möjligt och under tiden får hon vätskedrivande för att lungorna inte ska samla vätska. 
 
Det tog ett tag att ta in allt detta, att ens dotter har ett medfött hjärtfel. Nu har vi landat i det och är tacksamma att även om hon har ett hjärtfel så är det ett hjärtfel som är enkelt att göra något åt och som ofta läker av sig självt. 
 
 
 

Tre månader

2014-06-27 09:03:18 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


På midsommar fyllde vår vackra flicka hela tre månader och jag tänkte sammanfatta henne just nu precis som jag gjorde med Elliot! 
 
Gillar: Att sitta i babysittern och kolla på sina djur som hänger där. Gillar även att titta på sin storebror. Älskar när någon pratar med henne, då smilar hon upp! Pratar gärna med sin påfågel i sängen som hon ärvt av storebror. 
 
Gillar inte: När man tar bort snoret från näsan. Inte så kul att ligga ned när hon är vaken. Annars är hon alltid glad!
 
Äter: Ammar och ersättning
 
Sover: Flera gånger på dagen och hela natten (!!)
 
Kan: Vända från rygg till mage gör hon hela tiden (sover så), från mage till rygg har hon gjort någon gång, le, "prata", dra sig upp så hon sitter från halvliggande knäsittning, greppa leksaker
 
Säger: Mer olika slags ljud, "pratar" med leksakerna
 
Är: Glad, snäll, mysig, sprallig, pratglad, söt
 
Favoritsaker: Nappen, Elliot, Jaques (påfågeln)
 
Annan info: 57 cm lång, 4800 g tung och har stl 2 i blöjor och 56-62 i kläder
 
 

Midsommarafton 2014

2014-06-25 10:50:10 Elliot 2-3 år
» Kommentarer(0) «


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vi hade en underbar midsommarafton med finaste vännerna, så härligt att ungarna börjar bli så stora att de nu leker med varandra. Att de sedan har lite problem med att hålla sams hela tiden är ju en annan sak...överlag är de superduktiga då de ju faktiskt bara är tre år. 
 
Vi startade i Hembygdsparken med att titta på de andra som dansade då inget av våra barn var sugna på att delta. Sedan blev det mysig fika vid Tullakrok där barnen sprang omring och lekte tagen och gömde sig i ett stort träd. Vi fortsatte sedan hem till oss där vi dukade fram god midsommarmat och grillat. Vi klyckades sitta ute fram till efterrätten även om det var ganska kallt mot slutet, men är det midsommar så är det!
 
På kvällen spanade ungarna in en drakflygare, därav bilden där de tittar ut!
 

Lilly, my littlest love!

2014-06-24 22:34:21 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(0) « 
Tänk att kärleken kan vara så stor till någon som man knappt lärt känna än...och hur naturligt och självklart det är att nu vara fyra i familjen! Det är fantastiskt vad människan är anpassningsbar!
 
Men vi har verkligebn fått den snällaste lilla baby man kan tänka sig som ytterst sällan är ledsen utan finner sig i det mesta utan några klagomål. Som sover bra både på dagen och på natten och är pigg och glad!