Helg i huset

2011-09-18 08:18:57 Renovering
» Kommentarer(0) «


Nu sitter jag här med Atlas i knäet och Lilleman bredvid. Härligt med en massa mys. Atlas är nog lite svartsjuk för han försöker hoppa upp i knäet när Elliot ligger där och när jag får putta ned honom ser han så förnärmad ut!

Igår var vi ute i huset och fixade en massa. Några gipsplattor kom på plats i ovanvåningen och även bakom elementen som tagits ned för ommålning. Jag målartvättade fem av de sju elementen vilket tog ungefär hela dagen. Kom hem först vid åtta och då var man trött...

Idag ska vi tvätta klart de två resterande samt börja slipa dem. Ska även spackla bakom elementen! Måste bli klara med dem i veckan då snickaren sa att de nog skulle bli klara denna veckan!!! Så tisdag och onsdag blir det att måla dem och tapetsera bakom dem samt måla tapeten! Så vi har en hel del att fixa med!!

Nästa helg blir det att tilläggsisolera ytterväggarna på ovanvåningen samt sätta det sista gipset! Sedan hoppas jag på att det går undan ;)

Det som ska göras:
* Flytta upp en dörr från ovanvåingen till den framtida toaletten
* Byta en dörr. Vardagsrumsdörren och vår sovrumsdörr får byta plats!
* Måla råsponten i taket vit
* Sätta gips i halltaket
* Slipa råsponten i hallen samt måla den svart (!)
* Slipa, spackla och måla fönstren
* Slipa, spackla och måla dörrar och foder
* Spackla och slipa
* Slipa golven
* Måla golven
* Sätta up de nya elgrejjorna
* Tapetsera
* Sätta upp lister

Hmm......tror ni att vi hinner till slutet av oktober?! 5 helger kvar!

Planen är följande (ska vara klart på söndagen i vardera helg):
Helg 1: Sätta upp reglar, tilläggsisolera, gipsa + slipa råspont i hallen
Helg 2: Byta dörrar, sätta gips i halltaket, spackla
Helg 3: Måla taket, måla hallväggen, slipa det spacklade
Helgt 4: Slipa golvet, måla golvet
Helg 5: Tapetsera, elen

Kvar: Dörrar, foder, fönster, lister

Sjal

2011-09-16 10:50:47 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(1) «


Nu på morgonen var Lillen lite grinig så jag tog fram sjalen. Det var et tag sedan han satt i den senast men han älskade den lika mycket nu vilket är skönt!!! Han somnade direkt!

Nu ligger han i sin säng och nannar sött, ett tag iallafall!  Nej nu vaknade han ;)


Dagen

2011-09-15 20:21:45 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Idag har jag och Lilleman varit i stan! Där köpte vi bland annat ett par byxor till lilleman som han ska ha på dopet på själva mottagningen som vi ska ha i församlingshemmet!

Nu på kvällen har vi varit på City Gross på deras kundkortskväll! Fanns mycket gott att smaka och bra erbjudande!Denna fina dress fick Elliot av sin mormor i 2-månaderspresent!

Barnkammarböcker

2011-09-15 20:12:36 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(0) «


Har nu varit ute och tittat lite på böcker som elliot vill ha (eller rättare sagt hans mamma!) och det är nog den gyllene och silvriga som är mest lämpligas just nu! Han har nämligen redan den vita!


Den silvriga barnkammarboken eller Den silvriga barnkammarboken - jubileumsutgåva eller


Den gyllene barnkammarboken

Dop

2011-09-14 21:50:08 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(1) «


Lilleman döps den 8 oktober på sin 3-månadersdag! Har fått lite förfrågningar om vad han önskar sig så vi har hittat lite fint:

Pusselpall med namn från Bonde of Sweden

Designa Din egen pusselpall
Födelsedagståg från Prydnadstorget (finns även på andra ställen).


Födelsedagståg i trä - 10001Gåbil
i form av en polisbil från Cykelringen (eller något annat ställe)

Sångpåse
från Bestkids (eller annat ställe)

Sångpåse

Mobil
även den från Bestkids i märket Jabadabado

Mobil elefant, blåPlocklåda
från Bestkids från Kids Concept

Pumpkin plocklåda


Mobil från Jollyroom även den från Jabadabado

105614_1.jpg

Mätsticka från Jollyroom från Kids Concept. Visst är det snyggt med stjärnor?!


Klassisk gåbil från Jollyroom


Gåflygplan från Jollyroom
Halsband som tex detta på Hedbergsuld från Kalas.

Kalas Halsband Blå SportbilBöcker

Barnkammarböcker
Andra fina barnböcker

Sängkläder

Gärna vita eller ljusblå. Stjärnor är fint :)

Filmer
Astrid Lindgren
Disney


Elliot behöver ju inte tre gåbilar men detta är mest för att visa vad vi gillar!! Han gillar även kläder och just nu börjar han använda storlek 62! Vad gäller inredning så är ljusblått och vitt fint! Däremot är traditionella doppresenter i tenn inget för oss ;)

Firade mamma

2011-09-14 08:59:28 Vardagen
» Kommentarer(1) «


Igår var vi först ute på Bauhaus och köpte nya fönsterbrädor till huset. Vi hade gamla i kalksten men de tycker vi är fula så vi köpte vita istället! Galet vad småsaker kostar, man tycker att det är en sån liten detalj och ändå kostar varje 300:-, jaja vill man ha det fint så får man betala för det!

I huset hade de kommit en bit på vägen och hade satt upp en matta på väggar och golv som jag antar är våtskydd! Känns som att det är på gång och nu längtar man efter att få flytta in! Dock längtar jag inte efter att städa upp allt byggdamm :(På kvällen var vi i stugan och åt god pizzabuffé och tårta för att fira mammas födelsedag!Lilleman i sina första jeans och första skjorta!

Baka

2011-09-13 14:58:27 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(0) «


Snart är det dags att börja fundera på vad som ska bakas till dopet! Dopet är bokat till den 8 oktober på lillens 3-månadersdag!

Eftersom vi blir väldigt många så blir det fika! Hade tänkt mig någon slags tårta, kanelbullar, någon småkaka och kanske cupcakes. Men jag har lite idétorka så kom gärna med lite tips och ideér. Gärna på tårta som man kan göra i en ugnsform!


Kanske inte såhär avancerad ;) (lånad bild)

2 månader

2011-09-13 14:12:21 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(1) «


I torsdags blev min fine pojke hela 2 månader! Helt galet vad tiden går, känns som att det var igår som vattnet gick! Samtidigt känns det som att han alltid varit hos oss!!

Oavsett vad är jag så lycklig som fått honom och är så stolt över att vara hans mamma! Tror att det är svårt att vara lyckligare än jag är just nu! När man tittar in i hans vackra, stor ögon och får ett leende tillbaka så smälter hjärtat!

Detta är Elliot som 2-månaders bebis:
♥ Sover i sin säng fram till första matningen som äger rum runt 1. Sedan sover han ibland mellan oss till nästa matning vid 5 eller i sin egna säng. Efter andra matningen är han ibland pigg och vill vara upp men oftast somnar han om till runt 8.
♥ Sover oftast en stund på förmiddagen och även en stund på eftermiddagen.
♥ Har hittat sina händer och tycker att de är spännande.
♥ Griper efter saker och håller gärna sin mamma i håret när jag bär honom.
♥ Bärjar få starkare nacke så han kan hålla upp huvudet.
♥ Ler när man gör pruttljud och skrattar eller åt Atlas.
♥ Följer en med blicken.
♥ Använder storlek 56 i bodys och har 56 i byxor. Storlek 2 på blöjor och använder helst Libero..
♥ Väldigt stark i sina ben och kan förflytta sig flera cm uppåt när han ligger på rygg.
♥ Vill helst ha något i munnen; antingen napp eller handen.
♥ Stadig blick, håller ögonkontakt länge.
♥ Ger ifrån sig många olika nya ljud.
♥ Ammar gärna och länge.
♥ Tycker om att bada och sparkar glatt med benen.
♥ Är inte helt nöjd i sitt babygym men gillar att sitta i sin sitter.
♥ Vill helst inte ligga på mage.
♥ Älskar att åka bil eller vagn.
♥ Vill inte ha det för tyst omkring sig.
♥ Tittar och lyssnar gärna på speldosan ovanför sängen. Pratar gärna med figurerna också.

Huset

2011-09-13 13:53:47 Renovering
» Kommentarer(0) «


I helgen kom det upp en massa gipsplattor i övervåningen! Känns skönt att de börjar komma på plats för sedan är det själva finishen och det är roligare än sådan som inte syns!

Hantverkarna har även kommit en bit på väg på toaletten. Elen är dragen, rören är bytade och snickaren har fixat flytspacklet på golvet! Härligt! De har även plockat ned alla element så att vi kan gipsa och måla bakom dem. Bättre att bara tömma systemet en gång då det kan skada dem att göra det för ofta!
Veckan som gick

2011-09-13 13:24:07 Min dag
» Kommentarer(0) «


Förra veckan var vi inne i stan på onsdagen för en trevlig fika med två av de andra mammorna i mammagruppen som jag startade via nätet! Himla kul att snacka av sig angående bebisarna!! Elliot var snäll som vanligt men var hungrig så han åt två gånger. Efter fikan tog vi bussen till Väla där jag köpte två bodys som han sedan fick i 2-månaderspresent i torsdags! Lovar att fota dem och lägga upp här! Han sov hela turen och även bussturen tillbaka till Kvidinge! På kvällen tog Caroline och jag en promenad i Kvidinge. Var länge sedan jag var ute här, senast var nog på högstadiet ;)

I torsdags hämtade vi mamma ute i Stugan och körde till Familia där hon köpte ett par skor och en fin mysdress till Lilleman. Sedan körde vi tillbaka till Ängelholm där vi mötte upp mormor och Claes och åt en bakad potatis på Graffiti! Sedan blev det fika i Stugan och då dök Annika (mammas och pappas kompis och mina barndomskompisars mamma) upp!Fredag körde vi till Tyringe när Jonas slutat för att se om de hade några fina möbler på Förmedlingscentralen men de hade de tyvärr inte! Kvällen spenderades framför Lost med en mindre god Pad Thai.

Hela helgen gick åt till att fixa i huset förrutom en stund på kvällen då vi åt middag i Bjuv med Jonas syster, svåger och Elliots söta kusiner. Felix var så gullig och ville visa Elliot "Bilar" på sin mini-tv och Elliot tittade faktiskt riktigt uppmärksamt. Sedan var han lite gnällig resten av kvällen och ville mest äta! Hoppas han är gladare nästa gången de får träffa honom för Julia hade nog velat hålla honom mer!


Elliot 2 månader!

2011-09-08 09:00:17 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(0) «


Idag fyller min fine solstråle 2 månader! Tänk vad tiden går....hinner inte riktigt med!


Dagens Elliot

2011-09-06 15:18:16 Elliot 0-3 månader
» Kommentarer(1) «


Idag har Elliot sin fina dress som han fick av Anna och Fia! Tycker att han är så söt i den! Dregglisen har vi köpt på Ullared och den kompletterar bra tycker jag!Snart kommer Jonas hem och då bär det av mot Bauhaus där vi ska kolla upp vilka blandare vi vill ha. Samt duschväggar och lite annat!

Lite mycket just nu

2011-09-05 20:59:53 Min dag
» Kommentarer(0) «


Därför har jag inte haft tid att uppdatera!

Flyttade förrförra helgen och har sedan dess bott hemma i Kvidinge hos min pappa och Emil. Går faktiskt över förväntan bra! Fast idag är första hela dagen hemma, förra veckan blev det flyttstädning, fixande i huset samt besök i Malmö hos Jonas farmor och extrafarmor. Blev även en kräftskiva med tjejerna i Bjuv.

Nu har Jonas börjat jobba igen och prinsen och jag är själva. Idag har jag städat lite, tvättat och kollat upp saker inför dopet! Dessutom blev ett litet bakslag i huset då vi måste ha kvar elementet på toan då det annars blir för kallt. Dock är det helt okej för det passar in i vår äldre stil!

Det andra bakslaget var att våra ledningar måste bytas och det kostar 15 000 extra :( Jaja, vad ska man göra? Lika bra att ha det gjort för annars kommer de att gå sönder och troligen kosta ännu mer!