Trött

2012-07-31 10:14:13 Min dag
» Kommentarer(2) «


Jag blir så himla trött av detta vädret! Vill helst vila hela tiden men det kan man ju inte för då blir man uttråkad....inte lätt!
 
Hoppas på fint väder nästa vecka så att man kan få lite sol innan man börjar jobba! Jag blir så mycket piggare då!!
 
Idag blir det att spackla dörrarna som slipades igår så att de sedan är redo för några lager färg! Annars blir det att tvätta några rundor tvätt och så kanske en promenad ned till stan!
 
Igår gick vi en runda på Väla men Lilleman var inte nöjd utan ville bara vara i famnen och inte i vagnen! Så det blev iget shoppat för det hade jag inte ro till när han skrek!
 
När vi kom hem var jag supertrött så jag somnade redan vid åtta!

2 veckor kvar

2012-07-30 14:03:22 Min dag
» Kommentarer(1) «


Om två veckor jobbar jag för fullt igen....ska bli spännande men samtidigt är det trist att detta underbara år hemma med Lillplutten är över :(
 
Innan dess ska vi iallafall hinna med 4 (!!) kalas vilket vi ser fram emot och en massa annat skojj!
 
Idag blir det en tur till Väla efter att Jonas slipat alla dörrar på ovanvånimgen och jag handlat och plockat här nere!
 
 
 
Gårdagen spenderades först hos mormor där vi fick god fika, sedan en runda på Kvidinge Loppis som mest hade skit och sedan på Söderåsens marknad!!

Underbara sommar

2012-07-28 11:14:57 Min dag
» Kommentarer(0) «


Nu har Elliot fått sina sprutor och vi är på väg hemåt! Strax ska jag iväg till stan för att träffa Helena och Sofie! Innan BVCbesöket har vi varit i Vejbystrand och badat! Mysigt att cykla dit och se vår vackra kust!


Farhult igen

2012-07-27 09:43:07 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag blir det Farhult igen; klart vatten, långgrunt, och ganska varmt vatten bäddar för succé! Enda nackdelen är solen som man har i ryggen samt att det är lite trångt!
 
Även Malin och Henrik följer med vilket är supertrevligt! Speciellt Elliot blir nog glad för uppmärksamheten!
 
Elliot har varit lite gnällig igår och idag efter sprutorna men hoppas att han är gladare när han vaknar efter sin mycket tidiga nap!
 

Cykelutflykt

2012-07-26 09:03:14 Min dag
» Kommentarer(1) «


Igår spenderade ännu en varm och skön dag på stranden i Farhult. Vattnet där är klart och fint, det är varmt (iallafall i det långgrunda) och Elliot kan leka i strandkanten och tom knata ut i vattnet när han vill doppa sig! Underbart!
 
Idag har vi dock lite andra planer...vi ska ta cyklarna och cykla iväg på en liten cykelutflykt! Vi hade funderingar på Ven men eftersom vi har bra cyklar och inte upptäckt vår egna närhet så blir det en utflykt hemmavid istället!
 
Sedan vid tre ska Elliot på sin ettårskontroll och få sina sprutor stackaren....
 
Och efter det ska denna mamman bege sig in till Helsingborg för lite festival! Hoppas på en god langos och en bra plats för att titta på Loreen!
 
 
 

Farhult med faster och farbror

2012-07-24 20:46:08 Min dag
» Kommentarer(0) «


Det blev Farhult idag tillsammans med Michael och Anahita! Även Mona och Leif tittade ned en stund och vi hade det så mysigt allihopa! Elliot badade mest hela tiden och lekte i sanden! Han hittade även en liten dansk flicka som han faktiskt lekte lite med!


Mysfrukost

2012-07-24 20:42:57 Min dag
» Kommentarer(0) «


Visst är det något visst med frukost i trädgården en fin sommardag! Vi njöt som bara den!


Nytt från Zara

2012-07-24 11:55:00 Mode och Shopping
» Kommentarer(0) «



Farhult?!

2012-07-24 08:40:52 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag blir det nog ännu en underbar dag i solen för himlen är ljusblå och solen skiner redan. Termometern på baksidan visar ca 18 så lagom till vi beger oss hoppas vi på minst 22 :) De har lovat uppåt 26 idag så man får ju passa på! 
 
Igår fick jag huvudvärk efter räkor och vin så jag somnade redan vid 21-tiden men nu känner jag mig  pigg och utvilad vilket är underbart!
 
Vi hade tänkt köra till Farhult idag för stranden är fin och långgrund vilket passar vår lille grabb. Kanske tar med något gott att mumsa på och stannar hela dagen...ikväll blir det nog grillning i vår fina trädgård!
 
Fatta vad underbart att vara lediga hela sommaren för då missar man inte dessa fina dagar!
 
Nej, nu blir det frukost i trädgården!
 
Kanske blir det en glass idag också?!
 
Mmmmm....
 
 

Mums med räkor

2012-07-23 20:13:05 Min dag
» Kommentarer(0) «


Haft en underbar kväll med mina fina älsklingar! Räkorna var goda och rosévinet även det gott! Nu slappar vi framför Tvn och förhoppningsvis vill Elliot snart sova!


Njuter i fulla drag

2012-07-23 19:37:40 Min dag
» Kommentarer(1) «


Idag har vi ätit god lunch på Klitterhus med mormor och Claes! Elliot sov hela lunchen vilket var lite lugnt och skönt! Han vaknade precis när vi var klara och då fick han som lunch och sedan blev det bad! Han var supernöjd och lekte glatt i strandbrynet med sina leksaker! Nu på eftermiddagen har vi lekt i trädgården och badat i poolen! Jonas tog sitt premiärdopp! Nu blir det räkor och vin!


Måndag i solen

2012-07-23 08:30:41 Min dag
» Kommentarer(0) «


Underbart att det ska vara fint väder i flera dagar frammåt nu! Då får man passa på att njuta och göra somriga saker!
 
Idag blir det lunch med mormor och Claes för att fira min namnsdag som jag hade i lördags (heter Johanna i andranamn) och det ska bli supermysigt. Ska bara bestämma vilket ställe det blir. Kanske Klitterbyn eller Klitterhus eller Hembygdsparken. Även Hamnkrogen hade varit bra...
 
Imorgon eller onsdag blir det nog Ven eller Hallands Väderö. Älskar att cykla runt på Ven och tror att även Elliot hade gillat det då kan uppskattar sin cykelsits här hemma! Den andra dagen kanske vi åker till Farhult om det nu ska bli 25 grader varmt!
 
Oavsett njuter vi av lediga dagar tillsammans!
Förra Venturen 2010!

Hembygdsparken

2012-07-22 17:54:22 Min dag
» Kommentarer(1) «


Nu är vi hemma igen efter en mysig cykeltur till Hembygdsparken! Det blev lekande på lekplatsen, glassätning och så spanade vi in djuren! Underbart mysigt hade vi det i solen!


Dörrar

2012-07-22 13:28:35 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi slipat dörrarna på bottenplanet och snart ska de spacklas så att vi kan måla dem i nästa vecka! Ska bli skönt att få dörrarna klara då det nästan är det sista i de rum som nästan är klara!


Ännu en dag med sol!?

2012-07-22 10:51:05 Min dag
» Kommentarer(0) «


I natt vaknade Elliot vid tre och ville leka! Detta är vi ju inte vana vid men vi lät honom hållas och han busade mellan oss i en timme innan han somnade om och sov till halv åtta! Vi är iallafall lite trötta idag men vaknade till fint väder vilket är kul! Nu ska jag försöka få busungen att vila så vi får fixat dörrarna! Efter vilan blir det nog en cykeltur till Hembygdsparken samt storhandling!


Filmtips

2012-07-21 23:50:37 Min dag
» Kommentarer(0) «


Måste tipsa om filmen War Horse som jag precis såg. Underbar film som ni MÅSTE se, dessutom regisserad av Spielberg vilket nästan aldrig går fel!
 
Filmen handlar om en ung pojke och hans jakt efter sin häst som sålts för att användas i kriget. En mycket känslosam film med en spännande handling!
 
Ger den 4 av 5! På IMDB får den 7,2 vilket är ganska högt så det är fler än jag som gillar den!
 
 
 
Lånad bild!

War Horse

2012-07-21 21:38:24 Min dag
» Kommentarer(0) «


Sitter här och myser med Atlas i knäet! Efter kullen var hela familjen supertrötta så vi sov i någon timme. Elliot sover fortfarande så han lär vakna tiiidigt imorgon :)


På väg

2012-07-21 21:10:55 Min dag
» Kommentarer(0) «


Nu shoppas det korv med bröd och grillar och annat mumsigt för snart bär det av mot Kullaberg! Vädret verkar hålla i sig så det ska bli mysigt!!! Även kubbet är packat!


Förra lördagen

2012-07-21 16:28:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Förra lördagen blev det en tripp till Landskrona för deras karneval som faktiskt var riktigt trevlig. Elliot tyckte att alla karuseller var spännande att titta på och ballongerna som flög i vinden var fina och han hade nog helst velat ha allihopa. Även ponnyridningen såg spännande ut men den sparar vi till han är lite större :)
 
 
 
Efter Landskrona styrde vi bilen mot Helsingborg för att grilla hos Caroline och Niclas. Vi åt ute och hade det mycket mysigt men tyvärr var inte vädergudarna på vår sida utan himmlen öppnade sig lagom till desserten!
 
 
Men vi hade det supermysigt iallafall!

Fina saker från HM

2012-07-21 15:51:00 Mode och Shopping
» Kommentarer(0) «



Elliots första födelsedag

2012-07-21 12:17:00 Min dag
» Kommentarer(1) «


 
Vi sjöng när vi gick upp till grabben och han såg lite yrvaken ut och ganska undrande, men glad som vanligt. Han fick fyra fina paket som han öppnade glatt, eller iallafall försökte :)
 
 
Han fick en fin docka från IKEA, duplo med djur, ett pussel med en delfin samt en radiostyrd bil i form av musse som vi köpt i Grekland.
 
 
 
Efter paketöppnande och frukost var det så dags att förbereda inför barnkalaset med alla de små kompisarna.
 
De kom vi ett och då var det fullt ös med lek på gräsmattan, korvgrillande, badande i poolen, paketöppnande samt tårtmumsande!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Efter kalaset som var på den finaste dagen denna sommaren så begav vi oss ned till stranden där mamman tog sig ett dopp och Elliot lekte i strandkanten. Vi åt sedan en pizza på Kjollan och hade det mysigt!!
 
 
 
 
Kolla in Jonnas blogg för fina bilder från barnkalaset!

Kullen

2012-07-21 10:32:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag blir det eventuellt en utflykt till Kulle med hela familjen Nilsson som är nere!! Hoppas på fint väder bara för annars är det inte så kul! Såg även i tidningen att det är loppis i Nyhamnsläge så kanske tar vi oss en titt för vi är ju på jakt efter ett vitrinskåp till vardagsrum, utemöbler samt hyllor tíll köket!
 
Om inte det blir utflykt idag så blir det slipning och spackling av dörrarna!
 
Förra årets Kullenutflykt! Elliot i magen den gången!

Dagen i Folkets park

2012-07-21 08:39:25 Min dag
» Kommentarer(0) «


 
 
Vi hade en mycket mysig dag i Folkets park i tisdags tillsammans med Malin, Henrik, Jenny, Felix, Julia, Mona och Leif.
 
Vi grillade, tittade på djuren, åkte karusell, lekte i lekparken och hade det allmänt mysigt! Det regnade några skurar då och då men vi skulade under träd och vid karusellerna. Elliots första karusell blev Farfars Bilar med farmor och Felix! Sedan blev det en tur i den Venetianska karusellen med mig!

Finaste

2012-07-19 12:18:05 Min dag
» Kommentarer(0) «


Nu vilar skrutten bredvid mig! Sötast i världen enligt mig och alltid glad!


Onsdag

2012-07-18 12:07:30 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi en lugn dag efter en intensiv dag med familjen Nilsson igår! Elliot vilar, jag tvättar och Jonas fixar lite med köket! Ikväll blir det middag hemma hos mormor!


Folkets park

2012-07-18 09:42:10 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(2) «


Det blev grillning på Folkets park i Malmö! Det har nästan varit uppehåll! Nu leker barnen för fullt!


Utflykt

2012-07-17 09:36:40 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag ska vi hitta på något med kusinerna, fastrarna (+ Henrik, Anders har ännu inte kommit till Skåne) och farmor och farfar!
 
Bara svårt att kom komma på vad som kan vara kul!
 
Jag hade velat åka till Bakken men Jonas verkar mindre förtjust så kanske blir det Folkets Park i Malmö?! För Elliots del gillar han det mesta så länge han får  lite uppmärksamhet så det får nog bli kusinerna som bestämmer!!
 

Klätterapa

2012-07-16 20:06:00 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(3) «


Just nu älskar Elliot att klättra på saker! Hittade precis honom under bordet och andra gånger har jag eller Jonas fångat honom i trappan, på pallen och i sängen! Han klättrats även ut och i poolen när han badar!


Mums med persika

2012-07-16 19:12:58 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(1) «


Kladdigt men gott är det med frukt. Allt slinker ned i lille mannens mage iallafall när det gäller frukt!


Kussemys

2012-07-16 17:20:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag kommer Elliots fina kusiner ner till Skåne och han ser mycket fram emot att träffa dem. Det var i påskas senast så det har ju hänt en hel del sedan dess kan man säga. Nu springer han nästan omkring så kussarna får nog låsa in sig om de ska undvika våran lille gangster!
 
Jag tror iallafall att Julia vill busa med honom och kanske gå till lekplatsen!
 
Ett år sedan exakt!
 
Likadan klädsel....fast större unge ;)

Varför?

2012-07-16 16:10:41 Min dag
» Kommentarer(0) «


Varför är det sådant jävla väder? Varför kan det inte vara fint väder en hel dag? Varför bor man egentligen i Sverige? Varför är man inte rikare så att man kunde fly regnet?
 
Ja det blir många varför men det är för att jag verkligen hade velat ha en fin sommar tillsammans med lilla familjen. Kunna cykla på Ven, vandra på Hallands Väderö, gå på marknader, cykla på långa och korta turer, och kanske tom bada lite. Men sådant är inte så enkelt och absolut inte lika kul om det regnar!
 
Men jag ska inte klaga har haft en helt underbar vecka i Grekland med mina fina men ibland vill man mer!!
 
 

Mumsig frukost

2012-07-16 09:58:28 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag blev det turkisk joghurt med bär och frukt till frukost. Mums! Elliot däremot leker mest med sin macka!


Hur ska dagen bli?

2012-07-16 09:37:48 Inredning
» Kommentarer(0) «


Ska det regna eller bli halvfint? Hoppas att det kan vara uppehåll iallafall för vi vill klippa häckarna och fixa klart med poolen så den är redo för det fina vädret som måste komma ;)
 
Just nu skiner solen men det blåser samtidigt så troligen blir det nog inget klippande idag! Då får vi istället målartvätta och spackla alla dörrar för nu ska även de bli fina! Har beställt nya fina handtag från Beijer som kommer på onsdag! Hoppas de passar för de är gudomligt snygga i krom med porslinshandtag!
 
 
 
Kommer från Habo gör dem och du hittar dem här!
 
 
 

Landskronakarnevalen

2012-07-16 09:00:48 Min dag
» Kommentarer(0) «


Nu har vi anlänt till Landskrona och väntar på karnevalståget! Innan dess fyndade vi två par jeans till mig i märket gul och blå, en Sveaklänning, vars ett par converse, två tröjor till Jonas och ett par regnstövlar till Elliot för sammanlagt 1300:-! Lagom! Härligt väder är det även om det blåser lite kyliga vindar! Efter tåget blir det nog lite sockervadd...min stora favorit!!!

 

mi


Mumsig jordgubbstårta

2012-07-14 12:52:00 Bak och Mat
» Kommentarer(0) «


Ingredienser

  110 g smör

       2 1/3 dl socker

      1 msk sirap

       2 ägg

   1 1/2 dl vetemjöl

    1/2 tsk salt

       1 1/2 tsk vaniljsocker

  1 dl kakao

       2   dubbeldaim (à 56 g)

      smör + ströbröd till formen

 

Fyllning

  5 gelatinblad

     1/2 l jordgubbar

    3 äggulor

  2 dl florsocker

     6 dl vispgrädde

 

Garnering

  1 l jordgubbar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.

Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.

Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.

Mixa jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré.

Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.

Värm 1/10 av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.

Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.

Toppa tårtan med rensade jordgubbar.


Shopping, karneval och grillkväll

2012-07-14 09:21:23 Min dag
» Kommentarer(2) «


Idag har vi en härlig dag framför oss med shopping på Brandworld här i Ängelholm som gått i konkurs och därför säljer ut för halva priset. Sedan blir det eventuellt en loppisrunda och sedan ska vi köra till Landskrona för att spana in deras karnevalståg!
 
Håll tummarna för att vi hittar något fint och för att vädret håller i sig för senare ikväll blir det grillning hemma hos finaste Carro och Niclas! Ska bliså kul att träffa allihopa då det var evigheter sedan!
 

Elliots ettårskalas med släkten

2012-07-14 09:07:26 Min dag
» Kommentarer(3) «


I lördags kom släkt och familj för att fira vår lille solstråles ettårsdag! Han var glad som vanligt och gnällde inte något alls vilket gjorde våra gäster mycket imponerade!!
 
 
 
Vi bjöd på mumsig pastasallad och goda tårtor men tyvärr var vädret ostadigt så det fick bli inomhus!
 
Elliot mumsade själv i sig sin tårtbit och han verkade mycket nöjd med det!
 
Han fick även massor med fina presenter som han blev så glad för.
 
 
 
 

Ballongen

2012-07-12 15:02:17 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(2) «


Elliot försöker allt vad han kan att bita sönder ballongen! Annars är det mest innelek på schemat och renovering! Även rengöring av poolen och av den gamla cykeln har hunnits med!


Jävla väder

2012-07-11 10:45:33 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(1) «


Kan man annat än sucka åt detta väder. Varför blir det inte bara sol? Eller iallafall sluta regna? Den svenska sommaren...


Slappedag

2012-07-10 11:50:48 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Idag blir det nog mest slappande i det anderströmska hemmet! Vi är lagom slut efter semester, kalasförberedelser, kalas samt soffinköp och soffbyggande! Har iallafall lekt massor med lille herrn men nu när han vilar gör vi nog också det!


På äventyr

2012-07-09 23:08:34 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(0) «


Nu är vi ute på äventyr! Letar efter handtag till dörrarna och cykel till Jonas! Även soffan står som jag skrev tidigare på inköpslistan!


Pool

2012-07-09 11:22:47 Trädgård
» Kommentarer(1) «


Innan vi beger oss mot IKEA blir det nog att vi monterar ihop poolen som vi fiock för några veckor sedan av Jonas föräldrars snälla grannar! De behövde den inte längre så vi fick denvilket var gulligt!
 
Måste bara slita upp Jonas ur sängen då han är sliten efter en helg med kalas!
 

Soffor idag?!

2012-07-09 11:18:08 Min dag
» Kommentarer(1) «


I fredags när vi var på IKEA så var soffan vi vill ha slut men idag har de fått in den så kanske blir det ett inköp idag!
 
Det blir en hörnsoffa samt en fristående schäslong!
 
Valde i Blekinge Vit då den är tvättbar och det lär behövas med små tassar som smutsar ned!

Mums

2012-07-08 11:07:58 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(3) «


Mums till stora och små


1 år

2012-07-08 07:42:40 Min dag
» Kommentarer(5) «


Idag för ett år sedan föddes vår lille grabb. Den finaste lille pojken i världen som ständigt är til glädje för alla omkring honom. En glad och solig pojke som älskar livet!
 
Är så tacksam för att vi får ha hand om honom och följa honom genom livet! Det är det största man kan uppleva!!!
 

Barnkalas

2012-07-07 22:30:25 Elliot 9-12 månader
» Kommentarer(1) «


Imorgon är det Elliots födelsedag och det firar vi med barnkalas! Flera av hans små kompisar kommer hit för ett fotbollsinspirerat kalas! Det ser vi alla fram emot!


Första firandet

2012-07-07 21:25:07 Jobb
» Kommentarer(1) «


Idag har vi firat Elliots födelsedag tillsammans med familj och släkt! Elliot har fått massor av fina presenter; garage, bilar, flygplan att åka på, gräsklippare, böcker, sandlåda, pengar mm. Han har varit glad hela dagen och älskade den biten tårta som han fick äta själv!


Jobb

2012-07-06 22:33:32 Jobb
» Kommentarer(6) «


Nu har jag jobb inför hösten och det känns underbart! Ska nu testa på att jobba i 4-6 och det ser jag fram emot! Jobbet finns i Billesholm så det är en bit att köra, men det kan vara skönt med en liten sträcka att pausa på!


Mobilblogga

2012-07-06 22:29:46 Min dag
» Kommentarer(0) «


Nu har jag ju en iPhone så nu kan man mobilblogga! Härligt! Kanske kan bli lite fler uppdateringar nu då!


Nya soffor

2012-07-06 12:57:19 Min dag
» Kommentarer(1) «


Idag ska vi då äntligen köpa våra nya soffor. Ikea har rea på just Eketorp så det gäller att passa på! 20% är ju ändå en hel del :)
 
Ska bara bestäma vilken klädsel vilket inte är lätt men det blir nog antingen någon variant på beige eller en vit-blå-randig!
 

Tillbaka

2012-07-05 09:23:14 Min dag
» Kommentarer(4) «


Nu är vi tillbaka efter en härlig vecka i Grekland. Blev en snabbt bokad sistaminuten (verkligen sista minuten då den bokades dagen innan) till Skiathos och vi har haft det underbart!
 
Nu står det födelsedagsplannerande och renovering på schemat....