Fixande

2012-03-31 14:31:10 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag blir det en massa fixande. Först har Jonas och Leif varit på tippen och slängt massor och nu så ska vi kakla i köket! Ikväll blir det slappande och Earth Hour (glöm inte att släcka mellan 20.30 och 21.30 tror jag).

Elliot vill däremot inte vila så jag får just nu underhålla honom lite medan Jonas förbereder i köket! Hoppas att han somnar snart....han borde vara trött då han har blivit superförkyld och inte somnade förrän halv 12 igår (!!). Sedan vaknade han dessutom helt otröstlig vid 2 och somnade först när han fått en alvedon! Stackars gullungen hade nog ont i tänderna också då han nu börjar få sina två framtänder i överkäken!


Resereporter?

2012-03-31 10:00:37 Charter
» Kommentarer(1) «


Jag har precis ansökt om att få bli Solresors resereporter till Spanien!

Tänk vad underbart att få resa iväg och samtidigt skriva för er där hemma om allt vi upplever! Det hade vi verkligen behövt efter detta årets hårda slit med hus och bebis!!! Helst av allt hade jag velat åka till Mallorca för där har jag aldrig varit.

Vill du också ansöka så gör man det här!








Underbara bilder från Mallorca lånade av Solresor!


Grattis Jonas

2012-03-29 08:04:08 Fest
» Kommentarer(0) «


Idag har mannen min namnsdag, grattis älskling!!!


VÄLA

2012-03-29 08:00:53 Min dag
» Kommentarer(1) «


Idag styr vi kosan mot Väla. Vagnen har krånglat lite i ena hjulet så vi hoppas att de kan fixa till det på Barnens hus!

Tror att det blir en liten tur på VÄLA och IKEA efteråt! Måste försöka köpa med mig en grind hem då lillen nu kryper med rasande fart och vi inte vill att en olycka sker! Hoppas bara den får plats i vagnen för idag blir det bussen!


Annars är det Jonas sena dag så det blir nog inte så mycket fixande ikväll!


Stolt mamma på första promenaden!


The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1

2012-03-27 18:45:42 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


Idag hyrde jag den senaste delen av Twilight och tyckte faktiskt att den var bra!

Det märktes såklart att det är den tredje i raden och att den har en fortsättning men jag blev sugen på mer!

Sedan hade dne inte det som de andra haft där de två liksom längtar efter varandra utan den magin mellan dem hade försvunnit!


Jag ger filmen ***+ av fem!


Lånad bild!


Slappedag

2012-03-27 18:40:06 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag kom inte vi ur våra pyjamasar förrän vid tre(!!) vilket är galet men sant! Men vi hade det så mysigt med lek på Elliots rum och sedan bus i vardagsrummet! Vi kollade även på Property Ladder och sedan hyrde vi en film via Teliaboxen!



Under filmen somnade Lilleman och sov sedan i en timme nästan!

Vi lagade även en massa mat. Tog up 700g kycklinfilé så det blev två middagar (minst). Hälften blev kyckling med jordnötsås och hälften en kyckling i cantadou-gryta!



Jag åt lite av kycklingen med jordnötsås till lunch tillsammans med sallad och gurka. Mums säger jag bara!!



Sedan kopplade jag in telefonen (men den ska laddas så ring inte förrän imorgon!) och skickade iväg ansökan!


Jonas var hemma vid halv fyra och då gick vi ut för att få bort de sista plattorna samt alla mysko järnstänger i trädgården så nu är det mycket finare! Under tiden sov Elliot så fint i sin vagn! Härligt väder var det iallafall, vi jobbade utan jackor idag!


Nu har Jonas satt igång med tapetseringen och Elliot leker bredvid mig med sin plocklåda! Jag ska snart gå ned och fixa ris till Jonas och sallad till mig!


Morgon

2012-03-27 08:54:01 Min dag
» Kommentarer(1) «


Jag tror att Elliot kommit in i sommartiden bra! Han vaknar tyvärr inte senare utan som vanligt runt sju :( Men sover han så länge får man väl vara glad!

Han sitter just nu bredvid mig och leker med en fin apa som han fått av Malin och Henrik! Snart är det dags att äta frukost...är hungrig men vet inte vad jag ska fixa idag! Blir inte mindre sugen när dagens blogg-reklam är en supersmarrig fruktsallad!

Idag blir det nog några rundor tvätt, en promenad samt tapetuppsättning när pappan kommit hem!


I Laholm för några veckor sedan!


Motorsåg och mossrivare

2012-03-26 22:03:51 Trädgård
» Kommentarer(1) «


Någon i vår närhet som har en motorsåg och/eller mossrivare att låna oss?

Vi har ett päronträd som ska ned och en massa mossa i gräsmattan!




Tandläkaren

2012-03-26 21:37:12 Min dag
» Kommentarer(0) «


Usch....har varit hos tandläkaren idag och lagat två hål! Inget kul alls men det gjorde iallafall inte ont alls. Brukar få ta extra bedövning men denna gång gick det på första försöket!

Har bytt tandläkare till Ängelholm. Han verkar mycket bra! Lite tystlåten men vad gör det?! Hoppas bara att jag slipper fler hål nu! Har inte haft något på länge men nu hade jag tre:( vilket nog beror på graviditeten!


Ansökan

2012-03-26 13:07:30 Min dag
» Kommentarer(5) «


Jag har precis suttit och skrivit samman några ansökningar om jobb. Det finns inte så mycket ute nu men snart hoppas jag att det dyker upp desto fler. Brukar komma flest i april-maj! Håll tummarna för att jag hittar något bra!

Annars har vi busat i Elliots fina rum som nu är prydd av en superfin, färgglad, randig matta!



Han har även härjat runt i rummet när jag skrev ansökan och då såg det ut såhär:





Just nu sover han och Atlas i spjälsängen!





Härligaste fredagen på länge

2012-03-26 12:49:49 Min dag
» Kommentarer(0) «


I fredags kom Jonas hem i vanlig tid och då nannade han och skrutten en stund. Under tiden passade jag på att plocka undan och ta det lite lugnt.

När de vaknade körde vi mot Bjuv för att lämna lillen hos hans farmor och farfar. Han verkade glad och nöjd då han och farfar gick iväg på en promenad.

Vi körde en runda till Väla innan vi begav oss in till stan och Oasen. Kände att vi ville äta något som tar lite längre tid så att man riktigt hinner njuta och prata. Är ju inte så ofta som vi gör saker på egen hand nu så man uppskattar det ju desto mer.


Glömde kameran så mobilen fick duga

Vi åt den goda rödvinsfonduen med smaskiga tex-mexpommes! Till det beställde vi en extra guacamole men den var äcklig! Båda drack cola för att inte somna under bion!



Vi gick sedan till Filmstade och såg John Carter som faktiskt var riktigt bra. Ger den 3,5 av 5!!! Gillar man Sci-Fi är den helt ok!!!


Mysig lördag

2012-03-26 11:31:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


I lördags gick vi upp relativt tidigt för att hinna till Bårslövs barnloppis. Vi var där lite över tio och lyckades göra en hel del bra fynd! Elliot börjar bli lång så snart passar inte storlek 68 längre utan det är 74 som gäller så vi fick köpa på oss lite nytt så att han har!


På väg till loppiset

Dock blev det ganska mörka färger så får shoppa lite fina vårkläder också! 

Vi träffade Martin, Marlene, Hugo och Ebba där och blev hembjuda på kaffe vilket var supertrevligt! Var länge sedan vi sågs allihop! Där hemma fick Elliot spela på ett elpiano och han älskade det!


Trött bebis


Efter fikat körde vi ut och tittade på grindar till trappen och bestämde oss för en från IKEA som verkade passa bra här hemma!

PATRULL FAST Barngrind IKEA Kan öppnas åt båda håll. Passar nästan alla öppningar; väggbeslagen kan vändas både i och utanför dörrkarmen.
Ikea Fast - den nya modellen är dock vit!

Vi passade även på att kolla gräsklippare och hittade faktiskt en bra på K-rauta som dessutom var nedsatt med 25 %!


Elliot fick en ballong på Babyland!


Effektiv helg

2012-03-26 10:19:47 Min dag
» Kommentarer(2) «


Igår fixade vi först en massa i köket! Vi bytte ut den äckliga gamla fläkten som satt där till en ny, fräsch variant! Det blev toppen! Vi fäste även några bitar Plywood som saknades så att det bara är att ta tag i kaklingen sen! Vi hade tänkt göra det som igår men det var så fint väder så vi gick ut och arbetade i trädgården istället!



Först drog vi ned det fula vindskyddet och sedan drog vi upp en massa plattor som vi inte längre vill ha! Kanske ska vi ha dem som kantsten istället så vi har sparat dem! Vi rensade även lite i rabatten närmast Carporten. Där har varit en massa luktärtor som var jättefula så de ska vi ta bport och kanske ersätta med de rosor som vi har längs med husgrunden.


Vindkyddet stod där pinnarna är! De ska tas bort de med, men de satt hårt så Leif ska ta med ett spett!

Nästa helg blir det att koncentrera sig på att beskära träden samt att börja fixa med gräsmattan. Tanken är att all gräsmatta på baksidan ska tas bort och sås om så att det blir en helhet istället för en massa små-gräsmattor! Så allt ska tas bort och jämnas ut! Blir billigare än att köpa jord till att fylla upp alla landen med!


Till vänster ser man hålen där plattorna suttit! Rakt fram är landet som ska bli gräsmatta!

Vi ska även fortsätta ta bort alla pinnar som de satt överallt i trädgården. Säkert bra för att hålla uppe växterna men INTE så snyggt och ganska farligt!

Är det någon som vill ha lite lökar eller växter så säg till, vi har massor och vi kommer inte kunna ha kvar allt!


Fynd

2012-03-22 18:50:38 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag blev det en grill inköpt på Elgiganten. De sålde ut den för 99 och det kan ju funka i sommar!



Sedan köpte jag ett stekjärn, ett kamerastativ och en trådlös telefon! Så nu kan man snart ringa oss! Den ska bara kopplas in och laddas först!


Mat

2012-03-22 18:17:10 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(0) «


Det är konstigt, vissa dagar äter Eliot max en halv burk om man har tur men idag har han glufsat i sig massor. Först gröt sedan 1,5 burk när vi var i stan och nu 2 burkar + en halv banan blandat med grädde!

Kanske bra att äta ute så får kanske ut och göra mer saker så äter han kanske mer?!

Hoppas att det fortsätter så för min lille pojke måste lägga på sig lite...önskar att man själv kunde säga så ;)


Dimmigt Helsingborg i morse


Luncha i Helsingborg

2012-03-22 07:55:33 Min dag
» Kommentarer(2) «


Snart ska vi börja fixa till oss för en lunch inne i stora staden ;)

Tänkte hinna inom Elgiganten först för att köpa en grill som var nedsatt från 450 till 99 idag! De hade även en Ipad för 2500:- (billigt!) vilket beror på att de nog vill locka kunder nu när Media Markt öppnat! Den har vi dock inte plats med i vår budget!

Hade däremot gärna köpt denna som nu bara kostar 799:-


Tapetserar

2012-03-21 20:57:22 Kök
» Kommentarer(0) «


Jonas var tapetserarsugen så det blev att hämta tapeterna på Colorama och sätta igång! Först målade han dock taket en sista gång!

Det blev iallafall supersnyggt, är supernöjd med valet! Visar mer imorgon!


Denna fina Toile de jouy , Boheme från Boråstapeter fast i beige!


Min fine lille spjuver

2012-03-21 13:35:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(2) «







Vackra ögon har han allt. Tror att han kommer att charma flickorna när han växer upp!


TV

2012-03-21 12:53:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(0) «


Elliot gillar TV:n, speciellt tecknat är bara för kul! Men även Drömmarnas trädgård är en favorit!


Hurra för Kalle - söta katter


Dykcert

2012-03-21 11:37:00 Långresor
» Kommentarer(0) «




Igår var det hela 5 år sedan jag och Jonas tog våra dykcert! Galet vad tiden går!

Vi tog dem på vår första långresa på Koh Tao i Thailand. Dagen efter tog vi oss till Bangkok för att efter det flyga till Langkawi i Malaysia!

Den resan besökte vi Thailand, Malaysia, Bali, Vietnam och Kambodja! Helt underbara ställen nästan allihop, bara Bali som var sämre än förväntat med sjukt otrevliga människor!

Längtar efter att få göra en ny långresa då senaste gången vi reste var sommaren 2010 då vi var på vår bröllopsresa! Men kanske får vi vänta ett tag innan vi kan bege oss iväg igen!

Jag vill iallafall gärna åka till USA och det kan man ju göra med barn (jag tycker förövrigt att barnen inte ska hindra en att resa, men jag kanske inte tar med dem till malariadrabbade ställen det första jag gör!)


Morgonen

2012-03-21 10:45:14 Min dag
» Kommentarer(0) «


Igår var min lille solstråle ingen solstråle på kvällen utan ganska grinig! Men i morse vaknade han på glatt humör igen som vanligt!

Han har krupit omkring och undersökt allt möjligt. Bland annat har han smakat på tv-bänken, på fjärrkontrollen och på Jonas Playstationkontroll.

Så nu har man inte en lugn stund, eller rättare sagt har jag det just nu för han sover sin nap nu!


Odd Molly

2012-03-21 09:08:42 Mode och Shopping
» Kommentarer(0) «


För er som har pengar över har de just nu en kampanj via Campadre där man kan köpa Odd Molly för halva priset. Jag var lite sugen på en fin topp men pengarna räcker inte riktigt åt till sådan lyx!

Vad gäller Odd Molly så är vissa saker jättefina medan jag tycker att vissa är för överdrivna och konstiga.


Denna är fin tycker jag. Sweet brier blouse!


Städa, tvätta och leka

2012-03-21 08:56:28 Min dag
» Kommentarer(3) «


Idag blir det att fortsätta tvättningen som jag började med igår. Det hade blivit en stor hög så det tar sin tid...borde bli bättre på att tvätta lite varje dag.

Sedan tänkte jag damma, dammsuga och moppa!

I eftermiddag blir det en tur till Öppna Förskolan så att Elliot får leka av sig med alla sina kompisar! Han älskar sångstunden, speciellt när "tältet" tas fram!!!

Sedan ska vi fixa Elliots pass så att han har ett om man skulle få för sig att åka någonstans!


Bada i Laholm kan vi rekomendera!


Skatteåterbäring

2012-03-20 15:02:00 Min dag
» Kommentarer(4) «


Jippie! Redan igår kunde man kolla om man får tillbaka eller får betala och i år får jag massor tillbaka. Beror det på att man är föräldraledig?! För Jonas fick bara 1/4 av vad jag får tillbaka! Det gör inte så mycket för tillsammans så räcker det till att fixa vårt vardagsrum!!!

Kanske räcker det även till att göra lite kul under sommaren. Vi har sparat Elliots barnbidrag som ska gå till semester för oss alla, så till sommaren är där nog ca 15 000 (sparade även någon månad innan) och det räcker ganska långt! Mina föräldrar sparade alltid våra barnbidrag till det och för min del känner jag hellre att han får uppleva en massa med oss nu än får en klumpsumma när han blir vuxen. Klart att det hade varit bra med lite pengar och det får han eftersom vi sparar undan lite. Men han får inte 200 000 + ränta som barnbidraget blir på 18 år!

Hade vi tjänat bättre än vi gör som lärare hade vi kanske sparat mer men jag tror att det är viktigt att barnen lär sig att man inte kan få allt och att man själv får tjäna ihop till det man vill ha och inte få det serverat på silverfat. Då är risken att de inte inser att man måste arbeta för att klara sig!


Nivea Deo Pure & Sensitive

2012-03-20 14:12:55 Mode och Shopping
» Kommentarer(2) «


Igår fick jag hem ett paket från Buzzador innehållande en normalstor Nivea till mig samt några mindre som jag ska dela ut så att mina vänner kan testa. Så är ni sugna på en resestorlek av deo så säg till!

Buzzador är ett företag som skickar ut nya produkter så man får testa samt sprida till sina vänner. Sedan utvärderar man produkten på nätet!

Jag har varit med några år och fått prova allt från tandkräm till kryddor!

Deon jag fick hem nu är iallafall bra för oss med känslig hud då den inte innehåller alkohol, parfym, färgämnen eller konserveringsmedel. Däremot ska den hålla en svettfri i 48 timmar!!

Lovar att berätta om den är bra!



Modern preppy hos Lindex

2012-03-20 11:29:00 Mode och Shopping
» Kommentarer(1) «




Imorgon släpps Lindex nya kollektion som jag bara älskar!

Den randiga kavajen eller den röda är underbar liksom scarfsen!



Denna snygga kabelstickade tröja är din för 199:- Tror helt klart att den blir min!


Tror även att dessa fina vårskor kan passa mig!

Så det blir nog en Lindextur före Öppna Förskolan för mig imorgon! Är äntligen sugen på att köpa lite snyggt!


Fyndat böcker

2012-03-20 10:50:48 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(1) «


Igår körde jag och Lilleman till stan och gick på Pingstkyrkans loppis och sedan på Framtids loppis! Tyvärr hittade vi inget. Men sedan körde vi till Väla för att hämta mitt fina Miss Butterfly-halsband som jag lämnat in för att det blivit repigt och då hittade jag fyra fina böcker till lille prinsen!


Vi samlar på Barnkammarböckerna och har nu den rosa, den vita, den silvriga och den gyllene! Max-bökerna tycker jag även är för söta!


Just nu

2012-03-20 10:17:58 Min dag
» Kommentarer(4) «


Just nu har vi en mycket aktiv liten pojke här hemma. Han vill helst inte sistta still någon längre stund utan kryper snabbt över golven.

Helst vill han ju krypa in i den öppna spisen som har vassa kanter. Och NEJ har han inte förstått vad det betyder. Eller rättare sagt bryr han inte sig...verkar lovande inför framtiden ;)

Dessutom vill han helst inte sova själv utan vaknar oftast innan tolv och ska då sova hos oss. Sedan vaknar han med jämna mellanrum vilket gör att denna mamma är trött. Är dessutom inne i en minisvacka just nu känner jag då det mest kretsar kring hus och bebis. Vilket är jättekul men jag hade behövt någon slags utflykt för att ladda batterierna.

Ska iallafall försöka få en dejt med mannen min i helgen då vi inte varit ensamma sedan innan Elliot föddes förrutom när vi målat med oljebaserad färg. Och det räknas inte som ensamtid!

Sedan är det snart lov och då hinner vi kanske/har råd att göra något litet?!

Älskar min vackre son


Dag 17 - Detta får mig att skratta

2012-03-15 10:19:00 Min dag
» Kommentarer(0) «



Mina fina pojkar får mig att skratta flera gånger om dagen.¨


Roliga böcker


Och kul filmer!


Dag 16 - Mitt beroende

2012-03-14 12:08:00 Min dag
» Kommentarer(0) «



Godis


Tårtor


Kakor


Cola


Tisdag och onsdag

2012-03-14 09:58:02 Min dag
» Kommentarer(1) «


Igår hade vi en mycket mysig dag här hemma! Marlene och Ebba kom hit för lite bus och pratande! Ungarna verkade glada att se varandra och snackade friskt! Vi åt god lunch osh god efterrätt och på eftermiddagen gick vi en runda ned till Hembygdsparken!

Elliot tyckte att det var mycket spännande med getter, fåglar och hästar!

Idag blir det först att tvätta lite för att sedan spendera eftermiddagen på ÖF med en massa söta barn och deras mammor (och pappor)!


Vill tugga på allt!


Dag 15 - Tema "spår"

2012-03-12 11:46:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Vad kan det vara? Ska det vara hur man gjort spår i världen eller rätt och slätt bilder på spår?


Denna fina bild tog Jonas på Monkey Beach på Phi Phi, älskar att man inte ser om den buktar ut eller in!


Måndag

2012-03-12 09:35:07 Min dag
» Kommentarer(0) «


Ännu en härlig måndag. Och till skillnad från när man jobbar så är det faktiskt inte ironiskt :)

Idag blir det att fixa lite här hemma, ska måla sista omgången på klossarna i hallen och så ska jag ställa in saker i vårt fina, nya skåp på toaletten och fixa till vår nya skänk i vardagsrummet!

I eftermiddag blir det Öppna Förskolan där vi ska träffa BVC-gruppen och prata om barnsjukdomar!


Hos Oscar förra onsdagen!


Fin

2012-03-12 09:25:15 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(2) «



Lördag och söndag

2012-03-11 09:36:49 Min dag
» Kommentarer(2) «


Just nu sover pappan och jag och Elliot sitter i vardagsrummet och tar det lugnt. Han kryper omkring på golvet och letar efter spännande saker och jag läser bloggar när jag inte måste jaga honom ;)


Perfekt stöd!


Igår fick vi satt upp ledstängerna i trappen och grundmålat lite i kök och hall. Dessutom köpte vi en ny fläkt till köket!

Kvällen spenderade jag och Elli i Kvidinge. Först åt vi middag hos mormor och Claes och sedan såg vi Melodifestivalen hos mamma och pappa. Elliot somnade i sin resesäng vid halv tio och sedan körde vi hemmåt vid halv tolv för att hämta Jonas på stationen då han varit i Helsingborg och träffat Oscar och Erik och några till!

Idag har vi funderat på att åka och bada i Laholm. Fick tips om att det är bra då de har ett badland för de minsta!


Natten

2012-03-09 11:36:00 Min dag
» Kommentarer(2) «


Som  jag trodde så sov han så fint i sitt rum till halv ett. Jag var så trött så jag testade inte ens att få honom att somna om utan tog in honom till oss! Men får nog försöka få honom att lära sig somna om själv! Har ni något tips?


Såhär glad var Elliot i morse!


Dagen

2012-03-09 10:32:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag ska jag och Elliot ta bussen till pappans jobb för att sedan åka och titta på en fin skänk till vardagsrummet! Håll tummarna för att den är fin!

Sedan blir det Polisen för att skaffa pass till Elliot. Man vet ju aldrig när det blir att man reser så lika bra att fixa det! Efter det ska vi leta efter en matta till Lillherrns rum! Har inte hittat någon bra än så länge men nu kanske?!

Ska även beställa våra tapeter till köket!

Sedan lämnar de mig i stan för då ska jag äta middag med fina Hanna, Sanne och Snezana! Härligt med en "mamma-ledig" kväll!


Elliots rum

2012-03-09 09:28:02 Barnrum
» Kommentarer(4) «


Lovade ju bilder från Lillemans rum och här kommer de:


Finaste spjälsängen Hensvik som Elliot fick av sin mormor och morfar och gammelmormor och Claes. Den är bäddad med ett underbart påslakan som Elliot fick i doppresent av sin farmor och farfar! Matchar dint till stjärnväggen ;)


Sötaste pallen från Jabadabadoo, ännu en doppresent som Elliot fick av Ebba, Hugo och Martin och Marlene!


Skötbordshörnan, även den en Hensvik! Fint kort som Elliot fick i doppresent som är taget när han är en vecka av Hanna. Hunden har min farmor gjort till honom och ljuset är ett dopljus. Verkligen fin hållare....mitt står i en ful träfot :(


Liten


Elliots fina dopängel! Ramen är en doppresent från min morbror Sven och moster Heidi!


Sparbössa


Tavla från Gekås, E:et från Panduro (ska kläs i något fint pappaer är det tänkt) och fin doppresent från kusinerna i form av en tågbössa!
Leksaksförvaring samt alla fina böcker! Bredvid står gåvagnen som Elliot fått av moster Malin och Henrik!


Finaste skylten från Gekås


Byrå som vi köpe på Kvidinge loppis sommaren 2003!




Klädskåpet Hensvik!


Gunghäst från Teddykompaniet. Stjärntapéten är en Midbec från deras Regatta-kollektion. Den vita tapeten är en Borosan!


Nattad

2012-03-08 22:28:33 Min dag
» Kommentarer(1) «


Nu har vi precis nattat vår lille prins i hans egna rum! Det har verkligen blivit fint där inne så vi får hoppas att han sover gott....

Tror dock inte att han kommer sova där hela natten, blir väl att hämta honom vid midnatt som vanligt ;)



Tänk att man har en åttamånders son som sover i sitt egna rum i vårt egna lilla hus. Är så tacksam för att jag får vara hans mamma och  för att vi har ett så fint hus att se honom växa upp i!

Det är inte alltid en dans på rosor att vara mamma men när man får ett leende från honom är allt glömt!


På promenad i hallen!


Dag 14 - Känslor

2012-03-08 14:03:00 Min dag
» Kommentarer(0) «



Vänskap


Ömhet


Lycka


♥ Kärlek ♥


Nannig pojke

2012-03-08 12:12:21 Min dag
» Kommentarer(0) «


Just nu sover Elliot sin första nap. Han ville absolut inte somna förrän nu men det gör inte så mycket för idag känner jag mig bara så trött och seg så idag blir det nog inte så mycket gjort!

Har kollat lite saker till Elliots rum nu på morgonen! Han behöver lite smått och gott! Letar även efter ett skåp i rokokostil så det har blivit lite auktionsletande och blocketspaning!

Nu ska jag kolla tredje avsnittet av Ringer och slappa i soffan! Tyvärr blir det ingen Schlagerfinal i Perstorp för stackars Helena har fått Vinterkräksjukan! Får se om vi gör något annat eller tar det lugnt!


Mys igår


8 månader

2012-03-08 11:36:38 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(2) «


Gillar: Att utforska världen. Att leka med sina fina leksaker, speciellt Jaques är en favorit. Gillar att träffa andra barn och vuxna och tycker om när man sjunger för honom. Att åka i sittvagnen för då ser han mer. Annars gillar han verkligen kisse och jagar honom så fort det finns tillfälle. Hoppa i knäet.

Gillar inte: Varm mat. Introt på pappas Fifa-spel, då gråter han då de nog är läskigt. Vara ensam. Sova själv efter 24.

Äter:
Ersättning, välling, puréer, gröt, frukt, kex, glass

Sover: Somnar i sin säng vid halv åtta - åtta. Vaknar runt midnatt och vill då inte somna om i egen säng utan hos mamma och pappa, helst jättenär mamma.  Sover middag en kortis på förmiddagen och en gång på eftermiddagen.

Kan: Krypa (lärde sig i lördags), resa sig (lärde sig i måndags) samt en massa annat kul!

Säger: Inget än så länge. Men försöker allt genom att leka med tungan!


Är: Glad, social, lätt, pigg 

Favoritsaker: Jaques, nappen (väldigt glad för nappen just nu), Atlas

Storlek: 68 (men även 74 passar)

Blöjor: Storlek 4, har provat Up&Go men de är inget vidare tycker vi då de läcker!


Det går även utmärkt att resa sig mot pappas ben!


Dag 12 - Ett ögonblick

2012-03-07 12:01:00 Min dag
» Kommentarer(0) «



På ett ögonblick blev min bebis stor då han lärde sig att stå!


ÖF och besök

2012-03-07 09:47:17 Min dag
» Kommentarer(2) «


Idag fick jag sova till kvart i nio! Härligt! Skönt eftersom vi kom i säng sent igår då vi möblerade Elliots rum samt hallen där nere! Ska fota och visa sen!

Först ska vi diska all disk som vi inte kunnat diska sedan i söndags (!!) pga diskbänksbyte, sedan blir det att städa undan här hemma så att det är fint! I kväll ska vi få besök av Jonas kompis Oscar! Han har inte varit här innan så det ska bli kul att visa honom vårt lilla hus!

Efter städandet ska vi i eftermiddag gå ned till Öppna Förskolan för att busa med alla barn och prata med alla trevliga mammor!


Glad unge från igår, i bakgrunden ser ni allt stök som ska försvinna snart!


Dag 12 - Tema Gott

2012-03-06 16:16:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Oj oj oj....det finns så mycket gott. Alldeles för mycket och jag har ju svårt att låta bli!

Under våra resor har vi alltid lagt upp matbilder för maten är en viktig del av resor tycker jag. Man vill prova god mat och just middagen är mysig när man sitter ned och pratar och dricker lite gott vin!

Även hemma är mat viktig och man vill ju ibland lyxa till det. Min favoritmat är thailändsk tätt följd av grekisk mat!


God mat i Kina: Anka


Äcklig mat i Kina - Hund


Musslor Thaistyle på Koh Samui! Kan inte bli bättre!


Längtar till helgen

2012-03-06 15:15:00 Fest
» Kommentarer(1) «


På fredag blir det tjejkväll i Helsingborg med Hanna, Sanne, Snezana och kanske Mikaela!! Ska bli så kul att träffas och prata en massa. Blir ett besök på någon trevlig restaurang och kanske några drinkar efter det?

På lördag ska vi på Schlagerfest i Perstorp "som vanligt". Har varit där de senaste Melodifestivalfinalerna och det ska bli så kul att ses! Var ju mer än en månad senast vi sågs senast! Vi ska lämna Lilleman i Kvidinge så det blir första barnfria kvällen :) Ska dock hämta honom på vägen hem!


Mys med kisse

2012-03-06 13:51:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(1) «



Bus med Atlas


Andra avsnittet

2012-03-06 13:00:00 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


Nu är andra avsnittet sett och det fortsätter bra! Så se gärna Ringer om ni gillar lite spännande serier! Torsdagar 20.00 på TV11!





Och nu vaknade Lilleman...


Skönt med vila

2012-03-06 12:31:03 Min dag
» Kommentarer(0) «


Det är härligt när Elliot sover för då hinner jag fixa massor. Nu har jag precis hunnit slipa bänkskivan och olja den samt måla klart listerna. Nu hoppas jag att jag slipper måla lister på ett tag!

Nu ska jag kolla på andra avsnittet av Ringer tills han vaknar!


Denna antika list från Södra har vi i hela huset. Den är målad med Ready 40 från Nordsjö i färgen Nordsjövit!


Ny vask och bänskiva!

2012-03-06 12:30:00 Kök
» Kommentarer(0) «


Igår fick vi fixat vår nya bänkskiva och vask! Det blev hur snyggt som helst och vi är superglada att Henrik kunde hjälpa oss för annars hade vi nog inte fixat det!

Jo själva bänkskivan och vasken hade vi nog klarat liksom avloppet men inte vattenledningarna!!

Men nu är de bytta och allt är fixat och klart...så nästa helg blir det att kakla!! Härligt!


Sötast i världen!

2012-03-06 11:38:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(3) «


Detta fina foto lyckades jag ta igår med mobilen. Visst är han sötast i världen?!


Ringer

2012-03-06 09:35:21 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


Kollade precis ett avsnitt av serien Ringer som sänds på torsdagar på Tv11. Jag missade den förra torsdagen då jag brukar kolla på Once Upon a Time då så nu streamade jag det istället.

Serien är med Sarah Michelle Gellar och hennes gillar jag ju iom Buffy. För er som inte känner mig så är jag ett stort Buffyfan och har hela boxen samt Angelboxen! Nu var det ett tag sedan jag såg serien men det händer att jag ser om ett avsnitt!

Än så länge verkar serien lovande. Den handlar om en syster som tar över sin tvillingsysters liv när denne försvinner.


Han kan stå!!!

2012-03-05 16:45:04 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(4) «


Idag när jag höll på att montera en bokhylla till hallen i Elliots rum satt Elliot i sin spjälsäng och lekte.

När jag vänd mig om så stod han plötsligt!

Galet!


A Little Bit of Heaven

2012-03-05 14:45:00 Film & Tv
» Kommentarer(1) «


I lördags såg vi filmen A Little Bit of heaven som vi fått hem via Lovefilm som vi nu använt oss av ett tag! Jag tycker  att Lovefilm funkar toppen. Det kostar ca 140 per månad och då får man ha två filmer hemma. Det tar enbart en dag att byta så skickar man skivan på måndagen så får man nya direkt i brevlådan på onsdagen!

Man gör sin egna lista på deras hemsida så skickar de hem filmer från den!

A Little Bit of Heaven omslag

Filmen vi såg i lördags räknas som en komedi men även som drama. Den handlar om Marley som spelas av Kate Hudson som får ett cancerbesked. Detta vänder upp och ned på hennes liv och ännu mer när hon faller för sin läkare.

Jag tycker att detta var en av de bästa filmerna jag sett på länge! Rekomenderar den även om jag inte tycker att det är en renodlad komedi! Gillar att se Kathy Bates i en helt annan slags roll än man brukar se henne då hon spelar Marleys oroliga mamma!

Den får **** av fem möjliga!


Dag 11 - Kärlek

2012-03-05 12:12:57 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag firar vi 11 år och då passar dag 11 ju bra, speciellt som temat är kärlek! Så passande det kan bli ibland?!








11 år

2012-03-05 11:09:44 Fest
» Kommentarer(2) «


Idag firar jag och min fine Jonas 11 år tillsammans!


En av de första bilderna på oss hemma i Bjuv!

Vi ska iallafall fira dagen med babysim ikväll! Kanske lyxar till det efteråt med något mumsigt från fiskaffären?! Mamma och pappa har rekommenderat fisksoppan! Är ju helt upp och ned här hemma så någon riktig mysstämning är svårt att få! Men snart så ska vi väl ha det någorlunda här hemma!


Chiquita

2012-03-03 10:39:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Gå in och rösta på mitt alterego på Chiquitas hemsida....passa även på att göra ditt egna klistermärke!


Klicka på mig och rösta!


Dag 10 - Detta gör mig glad

2012-03-03 08:36:19 Min dag
» Kommentarer(0) «


Det finns massor av saker som gör mig glad.


Min fine lille son som vaknar med ett leende varje morgon!


Min busiga katt som alltid har något fuffens på gång får mig att skratta minst en gång per dag :)


Min fine man som alltid får mig på glatt humör. Eller iallafall för det mesta ;)


Resor får mig alltid på glatt humör!


Vill ha till sovrummet

2012-03-02 15:05:53 Sovrum
» Kommentarer(0) «


Vårt sovrum är nog det rum i huset som är mest klart tillsammans med toaletten! Men vi behöver lite smått och gott.

Vi ska skaffa oss en sängkappa då vi nu inte har någon sängstomme. Jag gillar denna på Ellos som har en liten volang:

Kostar normalt 400 men jag har en rabattkod så då får jag den samt två påslakanset för 269 plus frakt!

Måste även köpa lite ramar och framkalla lite kort!


Jag gillar verkligen Söndrum från IKEA:

SÖNDRUM Ram IKEA Passepartouten framhäver bilden och gör inramningen lätt. PH-neutral passepartout; missfärgar inte motivet.

Ska även ha en spegel. Vi har en som är lite liten men den får funka så länge!


2 mars

2012-03-02 12:25:36 Min dag
» Kommentarer(1) «


Idag har vi städat undan lite saker här hemma. Liggdelen samt babysittern är nu undanstoppade...får se när de används igen!! Har även försökt organisera lite i klädkammaren i hallen på ovanvåningen. Behöver mer förvaring så får kolla efter det!

Just nu sover Elliot en nap och pappan är på väg hem så snart bär det av mot Väla och IKEA. Ska köpa bänkskivan till köket samt en garderob och ett skötbord till Elliots rum. Det blir nog även en extra Hemneshylla till hallen!

Ikväll blir det väl att montera möblerna men hoppas även på en Thairätt oh en film!

Ha en bra dag!


Tävlar om en kossa

2012-03-02 09:10:18 Min dag
» Kommentarer(0) «





Just nu har Madelen en fin tävling om en krabat från Softhoney! Tävla ni med!!!


Dag 9 - Tema Sommar

2012-03-01 10:27:00 Min dag
» Kommentarer(5) «


Jag älskar verkligen sommaren, helt klart den bästa årstiden! Ska bli så härligt med sommar igen...


Första gången vi såg vårt fina huset förra sommaren!

Denna sommaren ska vi mysa i vår egna trädgård och vår fine son ska busa omkring här!


Sommaren 2010 på vår underbara bröllopsresa på Zanzibar!



Sommaren 2009 på Skiathos!


Samma sommar uppe i Mahult med världens finaste Sofie!


Sommaren 2008 - tärna på Helenas bröllop. Har inga andra sommarbilder då de försvann :(


Sensommar i Peking 2008


Sommaren 2007 i Bjuv för att fira Michael!


Samma sommar på Disneyland!


Härligt strandhäng på Kreta 2006!


Första dykningen i Marmaris 2005!


Emils student sommaren 2004!

Ja det var lite sommarbilder!


Mums med rån

2012-03-01 09:00:00 Elliot 6-9 månader
» Kommentarer(0) «


Igår köpte vi rån till Elliot och han verkar gilla det! Han älskar ju sina majskrokar men det klibbar som bara den och sätter sig överallt! Så kanske får vi övergå till rån!


I pyjamasen än!


Idag

2012-03-01 08:48:33 Min dag
» Kommentarer(2) «


Idag ska vi först åka till Väla och kolla efter en hylla till toaletten! Sedan blir det att byta skötbordet vi köpt då vi känner att Elliot nog börjar bli för stor för det!

Sedan tänkte vi köra hem till gammelmormor Britta!

Avslutar gör vi på invigningen av ÖF och BVC!!!

Och ikväll blir det lister igen...




Dag 8 - Dagens

2012-03-01 07:45:30 Min dag
» Kommentarer(0) «


Det blir Elliot som får agera för dagens!

Visst är han för söt i kläder som han fick av gamelfarmor Anna-Greta!