Köket

2012-02-28 14:41:03 Kök
» Kommentarer(0) «


Köket är vårt nya projekt och det startades förra veckan då Jonas var ledig! Tyvärr blev han sjkuk och vi har varit lite förkylda allesammans så det blev inte så mycket gjort som vi hade tänkte....men så är det väl alltid?!



Men vi hann iallafall ta ned de skåp vi inte vill ha som gjorde köket litet och som dessutom hade andra luckor än resten av köket. Vi hann även ta ned den innerväggen samt sätta en ny fast med gips istället för trätex. Utöver det har vi spacklat tak och väggar, slipat och spacklat fönstret samt målat vissa delar av köksinredningen. Vi har även tagit bort det gammla kaklet!

Vi har även målat golvet med samma färg som på ovanvåningen! Det blev kanonsnyggt!

Nu håller jag på med lister och foder och ska snart sätta igång med att slipa och måla alla luckor! Till helgen blir det att byta bänkskiva och diskbänk samt kakla! Vi har valt "tunnelbanekakel":



Vi ska även vi ha vit fog, vet att det kan bli skitigt men ska bara ha det fram tills vi bygger till!

Tapeten vi valt är en Toile de jouy från Boråskollektionen Boheme (3390 heter den):

3390

Vi ska ha den i beige men såhär ser den ut i svart:


3391

Vi ska ha en bänkskiva i riktig ek och så våra fina pinnstolar och ett runt eller ovalt bord beroende på vad vi hittar. Längs med den väggen där vi tagit bort skåpen ska vi ha min gammelmorfars skänt som jag ska måla. Ovanför den ska vi ha hyllor där man kan ha tex kokböcker och annat fint! På golvet som ju är vitt ska vi ha en beige-brun trasmatta och lampor köpte vi på Ullared, det är plåtlampor som är präglade med spetsmönster!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback