Pulled Chicken Teriyaki
» Kommentarer(0) «
1 1/2 dl soya
4 msk vitvinsvinäger
3/4 dl brunfarin
4 msk honung
1 rejäl bit ingefära
3 klyftor vitlök
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2-1 dl vatten
1-1 1/2 msk majsstärkelse
1. Häll ner soya, vinäger, brunfarin, honung och svartpeppar i en bunke. Riv ner ingefäran och vitlöken i bunken och rör runt. Marinera kycklingen i lite av marinaden i några timmar (jag lät det ligga över natten). Resten av marinaden sparar du i kylen.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugns form. Häll i lite av marinaden Laga kycklingen i 30 minuter.
3. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt svalna en aning. Dra isär kycklingfilerna till bitar med hjälp av en gaffel.
4. Hetta upp en panna och häll i lite vatten ihop med majsstärkelsen och vispa ihop. Häll ner den marinaden du tog undan i pannan och låt puttra upp till såsen har den konsistens du vill ha, tillsätt eventuellt mer vatten. Blanda ner kycklingen i såsen och servera med ris.
Receptet hittade jag hos Bambi men ändrade lite!