Underbara klänningar

2014-07-26 19:56:00 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Dessa finingar har jag hittat på Babyshop! Jag älskar klänningar!!!
 

Lilly Zipado

2014-07-26 17:54:00 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Jag brukar kalla Lilly för Lilly Zipado ibland efter ett Barnkanalenprogram som heter Lulu Zipado. Elliot säger då bestämt att - Nej mamma, hon heter lillasyster Lilly!!!!
 
Idag fick Lilly smaka lite gröt vilket var mums:
 
 
 
 
Visst har hon de vackraste ögonen?!
 

Fyra månader

2014-07-26 11:37:10 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Gillar: Lilly gillar det mesta och är alltid glad och positiv. Man får alltid ett leende från henne och man kan ha med henne överallt utan att oroa sig för att hon blir ledsen! Hon har börjat intressera sig för saker och stoppar gärna in kaninen eller vad hon har tillgängligt i munnen. Nappen vill hon ha när hon ska sova vilket hon helst gör på mage. Hon tittar gärna på sina djur i vagnen och drar i lejonet hon har på sin sitter. Hon tycker om att vara med och älskar när man pratar med henne eller sjunger för henne. Brorsan är mycket poppis och han älskar i sin tur henne!
 
Gillar inte: Hm....
 
Äter: Ammas sporadiskt, ersättning samt lite smakisar i form av gröt, morötter, potatis etc.
 
Sover: En omgång på förmiddagn och en på eftermiddagen, alltid när vi åker bil och hela natten!
 
Kan: Rulla runt. Ta sig frammåt lite genom att trycka sig fram med benen. Stå på knä (fast med armarna i). Skratta. Undersöka sina leksaker med händer och mun. 
 
Säger: Låter lite som en dinosurie ibland. Pratar med sina leksaker. Gör glada ljud!
 
Är: Den gladaste och snällaste man kan tänka sig. Upptäckslysten. Nyfiken. 
 
Favoritsaker: En grön elefant. Snuttekaninen. Jaques i sängen. Mobilen i vagnen. Nappen. 
 
Annan info: Börjar växa ur storlek 56. Har stl 2 i blöjor och ska vägas och mätas på måndag men bör väga närmare 5500 och närma sig 60 cm!
Liten Lilly (foto av finaste Jonna, vill ni ha underbara foto av era barn, av er lyckligaste dag eller av ert dop så hör av er till henne)

Blödig mamma

2014-07-25 09:00:00 Dop - Lilly
» Kommentarer(0) «


Sitter och planerar Lillstumpans dop och lyssnar till fin musik som vi vill ha, tårarna rinner nedför kinderna! Är alldeles för blödig för mitt egna bästa och kan börja gråta för det mesta, inte för att jag är ledsen utan för att jag blir rörd. Just musik är så viktigt för att förmedla olika känslor och när det gäller det finaste man har så får det helt enkelt inte bli annat än perfekt!
 
Till bröllopet hade jag redan när jag var liten tänk att jag vill ha samma ingsångsmarch som de har i Sound of Music då jag älskar den filmen så det fick det bli för min man är världens bäste :)
  
Denna hade vi som utgångsmarsch när vi gifte oss:
 
 
 
Denna hade vi när vi gick in när Elliot döptes, sedan hade vi ET när vi gick ut då han döptes till Elliot och pojken i ET ju heter Elliot!
 
 

Denna underbara värme

2014-07-25 08:23:26 Min dag
» Kommentarer(0) «


Jag måste säga att denna sommaren har vi haft fantastikt väder under väldigt lång tid! Det har varit många dagar med värme över 25 grader och nästan hela sommaren med grader över 20! Det gäller att njuta för vips så är det höst och vinter igen. 
 
 
Vi har verkligen njutit av det vackra vädret, både i vår underbara trädgård, på stranden och på diverse utflyktsmål! Denna sommaren har gått otroligt snabbt vilket nog beror på att vi inte haft några större projekt inplanerade och inte rest utomlands och haft det att se fram emot och sedan uppleva! Dessutom har vi ju fått ställa in oss på att vara en tvåbarnsfamilj då detta ju medför några fler logistiska utmaningar! Det är så underbart att se hur Lilly passar in perfekt och verkligen nu börjar bli en människa som har sina behov utöver äta och sova!  
 
 
 

Ebaytips!

2014-07-24 10:31:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Jag har beställt hem en massa fint från Ebay och är helt frälst! Det är enkelt, billigt och går relativt snabbt att få sakerna!!
 
Först och främst måste man skaffa sig ett Ebaykonto och sedan ett Paypalkonto dit man för över pengar för att kunna betala! Sedan för man över en summa dit och så betalar man via den tjänsten. Enkelt och bra!
 
Saker som jag beställt är tex:
 
 
Det vita och det ljusrosa för 7 kr var inkl. frakt!!! Ni hittar liknande här!
 
Ett mobilskal för 16:- inkl frakt!
 
 
 
Jag är supernöjd som älskar att fynda så varför inte testa ni med?! Jag lovar att ni blir nöjd...jag har fler fynd som jag lovar att visa när de dykt upp här hemma!!!

Halmstad äventyrsland

2014-07-23 19:30:00 Min dag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi spenderat många långa timmar i Halmstad på dess äventyrsland! När vi kom dit var det en gigantisk kö och hela parkeringen full, men en snäll gammal man lät oss parkera på hans tomt! 
 
Vi hade dock lovat Elliot så vi ställde oss i kön och det gick relativt snabbt att komma in!
 
 
Vi började med att bada och Elliot gillade den lilla poolen bäst! Pappan åkte rutschkana med farfadern och farbrodern! 
 
 
Efter ett långt poolbesök blev det karuseller och Elliot testade både hästkarusell och tekopparna! Tyvärr skadade sig faster Jenny i fingret så hon och farmor tog ambulansen till sjukhuset.
 
 
Vi andra fortsatte med karuseller, smurfby, pirater och dinosurarer! Tyvärr blev det lite avslaget men vi försökte göra det så kul som möjligt för barnen!!
 

Sötaste badflickan

2014-07-23 08:34:56 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(0) «


Lilly har fått de sötaste badkläderna man kan tänka sig. Med små rosetter och i en vacker rosa färg som hon kan använda när hon hänger med oss till stranden. Jag hittade dessa på Tradera men de är ursprungligen från Next, ett engelskt företag som har gudomligt fina kläder. I höst blir det helt klart en beställning därifrån och nästa års uv-klkäder till Lilly kommer att beställas därifrån då de är hundra gånger sötare än de i Sverige med Bamsetryck och jag vet inte...
 
 
 
 
 

Lillys önskelista

2014-07-23 08:07:17 Dop - Lilly
» Kommentarer(0) «


 
Många har frågat vad vår vackra tös önskar sig när hon döps! Här är några önskemål som naturligtvis mest är riktlinjer!
 
Någon söt docka från Sebra kanske eller ett Rubens barn?!
 
 
En söt ryggsäck från Elodie Details (tror den kommer att säljas i Ängelholm på Lillaliv!)
 
Ett fint doptåg:
 
 
 
 Kanske ett halsband från Kalas?!
 
Eller ett sött halsband av Carolina Gynning?
 
 
 
 
Något att ha att äta på när det är dags för mat:
 
 
 
 
Ett fint underlägg:
 
Eller ett coolt Arne Jacobsen set från Lillaliv?
 
 
 
Då man äter behövs även en fin haklapp:
 
 
 
 
 
Någon söt dragleksak från Brio eller Sebra eller liknande!
 
 
 
En bil?
Underbara träklossar
 
 
 
 
 
Någon slags fin sparbössa
 
Personlig dockvagn
 
 
Presentkort på fotavtryck på ett fat från Mölles krukmakeri!
 
 
 
 
 
 
 
Någon av barnkammarböckerna. De vi inte har är: skimrande, gröna, blå, röda, gula, svarta, eller randiga. Lilla barnkammarboken: rim och ramsor, Lilla barnkammarboken: Sånger för hela kroppen, Lilla barnkammarboken: godnattvisor, Lilla barnkammarboken: sju små sagor, 
 
 
 
Andra fina böcker av ex. Astrid Lindgren!
 
Sängkläder till spjälsäng i vitt eller ljusrosa, helst neutralt! 
 
Kläder i storlek 68 och uppåt!
 
En slant till sparkontot!
 
 

Sophie la Girafe

2014-07-17 09:50:00 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(1) «


 
Vi anordnade en babyshower för finaste Jonna och hennes familj och köpe då en fin ekoleksak, Sophie le Girafe till lillbebis. Samtidigt passade jag på att köpa en till Lilly då jag hört att den är bra på alla sätt och vis. Naturgummit är bra då det inte innehåller några läskiga saker, dessutom luktar det gott. Fläckarna på giraffen lockar ögonen till sig, den är lätt att hålla med alla sina ben och långa hals och sedan så kan man trycka på den så låter den ungefär som en hundleksak ;) ) 
 
Sophie har funnits sedan 1961 så den har några år på nacken och verkar varit populär sedan dess. Lilly har ännu inte fått sin men det börjar nog bli dags!
 
Vill du köpa en så finns den bl.a på Ekokul! 

The Wolf of Wallstreet

2014-07-16 10:53:15 Film & Tv
» Kommentarer(0) «


En mycket hypad film av Martin Scorsese med Leonardo Di Caprio i huvudrollen som hade hyrfilmspremiär tidigare i sommar. Vi hyrde den förra veckan när Elliot somnat, Lilly var vaken ibland under filmen så hoppas att hon inte får några men...
 
Orsaken till menen skulle vara att det var en helt sjuk film med karaktärer med verkligt k
 
nasiga värderingar. Tänk att männiksor lever på det sättet. 
 
Filmen handlar som sagt om Leonardos karaktär Jordan Belfort (som är en verklig person) som kommer till New York för att arbeta som börsmärklare. Han tar vara på situationen och "lever livet" genom horor, knark och skumraskaffärer. Filmen speglar hans liv som han berättar om och som går från fattig till rik och så vidare...
 
Det var verkligen en intressant film som fick mig illamående då jag inte kan förstå hur man skulle vilja leva ett sådant liv. Att dem de handlar om, dessutom fortfarande är snuskigt rika, känns absurt då de inte verkar handla speciellt lagligt.
 
 
Den får en 4:a av 5 möjliga så jag rekomenderar att se den! 

Elliots släktkalas

2014-07-16 09:29:21 Elliot 2-3 år
» Kommentarer(0) «


Förra lördagen firade vi Elliots födelsedag med finaste släkten. Elliot fick massor med fina presenter som han lekt med sedan dess: bilbana, gitarr, figurer till pippihuset, duplo, Dusty, böcker och pengar! Det var undebart att se glädjen över alla paket och över att alla kom för att fira honom. När vi sjöng tyckte han dock det var pinsamt och sprang nedåt trödgårfen och tittade tillbaka med stora ögon.
 
Vi serverade mumsiga hamnurgare och hallonoussetårta med kladdkaksbotten. Vädret var underbart så vi kunde sitta ute hela kvällen vilket var helt perfekt.
 
Så tacksamma att vi har en så fin släkt att fira med!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ammandets vara eller icke vara

2014-07-01 09:44:20 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(3) «


Jag ammade Elliot i sex månader och varje gång någon inom vården frågar om hur länge jag ammade honom blir de imponerade och säger att det är ju jättebra och det ska vi försöka med Lilly också. Naturligtvis vill jag det och började med att enbart amma henne i två månader. När hon var två månader fick vi reda på hennes hjärtfel och iom det började läkarna nojja över hennes vikt. Då fick vi börja med ersättning då de konstaterade att hon inte orkade ammas tillräckligt då det är jobbigare att äta från bröstet än från flaska. 
 
Det "roliga" är att på ersättningspakten står det att amningen är bättre för det lilla barnet. Naturigtvis tror jag att alla i Sverige vet det så det känns onödigt att skriva det på paketet. Det är väl så att Semper helt enkelt avskriva sig från allt ansvar. 
 
Sedan var jag på efterkontroll och återigen frågar det hur jag gör med amning, och detta efter att jag berättat allt om hennes hjärtfel och om tiden vi var inlagda. Så det står alltså i min journal hur länge jag ammade något jag finner märkligt då jag för inte alltför länge sedan läste en forskningsrapport om att det inte finns någon medicinsk skillnad på vuxna människor som blivit ammade eller som fått ersättning. Kanske ligger vården efter här?
 
När jag var på föräldrautbildning såg vi på en film om att intoducera mat från livsmeodelsverket och där är det återigen tal om att man ska amma i samband med mat. Någon gång nämner det ersättning men bara i förbifarten och som något mindre vanligt. 
 
Var även på fest där alla inte kände till Lillys hjärtfel och jag inte rikigt orkade ta upp det ständigt och då ifrågasatte man om jag inte hade mjölk så att det räcker. Visst så är det, men ska man verkligen kommentera det?
 
Jag vet att det är väkdigt många som inte vill eller kan amma av olika anledningar. Kanske har det inte funkat, kanske räcker det inte till, kanske vill man inte, kanske äter man medicin som inte bör gå ut i bröstmjölken eller så ammar man inte av någon helt annan anledning. Varför ska då alla dessa kvinnor skuldbeläggas och förmanas att amning faktiskt är det bästa för bebisen. Det finns tillräckligt många andra saker som vi mammor nojjar över, och vi villl våra barn bäst oavsett om de äter från flaska eller bröst!
 
 
 
 

Lilla sjukling

2014-07-01 09:07:00 Lilly 3-6 månader
» Kommentarer(2) «


 
I lördags firades Monas (svärmor) 65-årsdag men tyvärr missade jag och Lilly för när jag tempade lillsessan så hade hon fått feber. På kvällen höjdes tempen så vi körde till akuten där hon blev undersökt. Hon var lite röd i halsen men det var för tidigt att göra några vidare undersökningar så vi åkte hem. Nu mår hon bra igen så det var nog som Jonas sa "en fis på tvären". Jag brukar i min mammaroll vara ganska laidback och hade nog aldrig åkt in med Elliot men nu känner jag mig mer nojjig med Lilly, men det kanske inte är så konstigt?!